Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża

Polecane posty

Gość gość

Mam 17 lat, jestem ze swoim chłopakiem od roku i postanowiliśmy niedawno współżyć. Seks był oczywiście z zabezpieczeniem, mieliśmy gumkę, nic nie pękło, wydawało sie ze wszystko było okej. Nie mam jeszcze całkiem regularnych miesiączek, nawet przed moim pierwszym razem zdarzało sie tak że okres pojawiał sie po np 2 miesiącach. Teraz spóźnia sie 3 dni (zgodnie z ostatnim okresem), normalnie bym sie tym bardzo nie przejęła ale ze względu na ten pierwszy seks strasznie sie martwię. Do tego jeszcze mam wrażliwe sutki, co nigdy wczesniej sie nie zdarzyło. Minely 2 tygodnie od współżycia a ja strasznie sie stresuje mimo że wszystko wydawało sie okej. Proszę o naprawde poważne opinie :(

Gość gość
Zmiany w cyklu czy reagowaniu ciała przed okresem (bolące sutki) przy rozpoczęciu współżycia to normalna i dość często spotykana sprawa. Sama ta miałam. To hormony szaleją. Jeżeli prawidłowo się zabezpieczaliście, nie powinnaś mieć powodów do obaw. Żeby się nie denerwować możesz zrobić test ciążowy, ale jestem przekonana, że bezie tylko jedna kreska.

Gość gość
Raczej marne szanse że jesteś w ciąży, ale najlepiej zrobić test, niewiele kosztuje a dowiesz się od razu. Jak się wstydzisz kupić to kup w jakimś sklepie w nie twojej okolicy. Też tak miałam w Twoim wieku, ale zawsze okazywało się że niepotrzebnie panikowałam, teraz mam 23l i ten chłopak jest moim mężem a w ciążę zaszłam dopiero jak to zaplanowaliśmy :). Eh te nieregularne okresy ;) Powodzenia i nie stresuj się tak tylko zrób test.

Gość gość
Nie dodawaj sobie sama strachu, wiem ze sie boisz dlatego stres tez moze opozniac Twoj okres. Jesli gumka nie pekla powinno byc wszystko ok. SPOKOJNIE. a jesli bardzo Cie to gnebi to idz i zrob test :)

Gość gość
Martwią mnie strasznie te wrażliwe sutki, dopiero 2 tygodnie po współżyciu. Tak sie naczytałam objawów ciazy że teraz sie boję nawet mimo tego zabezpieczenia...

Gość gość
Skoro się zabezpieczyliście i nic nie pękło to prawie na 100% nie jesteś w ciąży, ale zamiast na tym rozmyślać idź jutro po prostu kup test i będziesz weidziała.

Gość gość
a te wrażliwe sutki? To nie jest dziwne?