Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Aleksandra

Polecane posty

Gość gość

czy imie Aleksandra jest bardzo oklepane?

Gość gość
Teraz co druga dziewczynka w szkole to Aleksandra.Moja wnuczka tez ma takie imię - niestety. Teraz ma 9 lat, wtedy dawano takie imiona, a chłopcom dawali Hubert, Jacek.

Gość gość
W moich stronach nie bardzo popularne, ale imię bardzo ładne.

Gość gość
a mi sie podoba Ola, Oleńka

Gość gość
W powodzi rodzących się Nikoli, Brajenów, Alanów i innych tego typu imion, imię Aleksandra jest perełką. Ja też podaję pod rodzinną dyskusję to imię dla "lada moment" mającej na Świat przyjść córci. Póki co prym wiedzie Frania, synowi bardzo się to imię podoba, mąż gotów już zrezygnować z Oli, ja jeszcze się waham, jakoś z Jagody nie potrafię zrezygnować. Teściowie wpadli na pomysł - zafundujcie sobie jeszcze dwójkę, wszyscy będą mogli nadać swoje imiona.:D Ale cała moja rodzina jednym głosem mówi - rodzi się Polak, powinien nosić polskie imię. Moja sąsiadka synowi dała na imię Tomoba , oni oboje Polacy, a imię "zasłychniete" gdzieś z wyspy Borneo.

Gość gość
napewno lepsze niz Nikola czy Julka

Gość gość
uwielbiam :) :) mam bratanicę Oleńkę. ma 4 lata, innej młodszej nie znam, więc chyba nie jest to już aż tak popularne imię.

Gość gość
nie znam żadnej małej Oli. Mam w rodzinie 2, ale to dorosło panny. U nas bardzo mało popularne, w klasie miałam 1 Olę i od tego czasu nikt tak dziecka nie nazwal

Gość gość
Ja mam synka Olusia, ma pol roku :-)

Gość gość
corka w przedszolu byla jedyna Ola, niestety teraz w 18osobowej klasie jest ich 4;-(. Nie byla tym zachwycona. Pani na poczatku roku zapytala kazde dziecko jak chcialaby zeby sie do nich zwracac. No i kazda Ola podala inne zdrobnienie: Olenka, Olusia....wiec do kazdej pani zwraca sie inaczej.

Gość gość
u mnie w okolicy rzadko spotykane jesli chodzi o maluchy sa dwie Ole ale jedna ma 18 a druga 10 lat

Gość gość
Co sie przyczepiliscie do Julii :( Jest to piękne i szacowne imie :o z rodu JULIJSKIEGO pochodził Juliusz Cezar a kobiety o tym imieniu sa dobrymi żonami i uszczesliwiaja swoich mężczyzn ;p

Gość gość
Bo teraz Julek jak mrówków....

Gość gość
Ja mam na imie Aleksandra. Uwielbiam swoje imie. Znam dwie male Ole.

Gość kucykpony
Imię samo w sobie nie jest złe, ale niestety bardzo popularne i to od bardzo wielu lat. I w moim roczniku 30 latek było sporo i do dzis jest często nadawane. Ja wykluczam wszystkie bardzo popularne.

Gość kaktusy i baranki
mam na imię Aleksandra, w pełnym brzmieniu mi się podoba ;). mimo iż mam 21 lat a kiedyś było bardzo popularne, a mimo to żadnej innej Oli nie znałam.

Gość gość
rocznik 1991-1999 imie aleksandra obok karoliny i wiktorii bylo najpopularniejsze. 17letnich olek jest tak duzo jak oklepanych,przekarmionych do znudzenia JULEK. po 2000 imie trochę przybladło.

Gość MamaaaOlii
A ja w styczniu urodziłam córeczkę i dostala na imię Aleksandra. Nie patrzyłam ile jest Olek w okolicy i czy komuś się to imię podoba czy nie, dostala je po mojej siostrze, którą tak samo jak córkę kocham nad życie.