Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

WYJĄCE PSY

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam pewien problem. Posiadam dwie suki: owczarka i kundelka. Psy w ciągu dnia są na podwórku. Problem polega na tym, że psy od jakiegoś czasu ciągle wyją. Zaznaczę że pieski na noc przychodzą do domu, są wpuszczane do pokoju, bawią się z córką. Jedzenie i picie mają pod dostatkiem. W domu zachowują się normalnie. Rano są wypuszczane na podwórko i zaczyna się koncert. Czekam tylko aż zapuka do mnie policja. Nie mogę ich cały dzień trzymać w domu bo mam dwójkę małych dzieci i kota którego nie tolerują. Zresztą one jak jest ciepło to wolą być na dworze. Oddanie psów nie wchodzi w grę bo są traktowane jak członkowie rodziny. Co może być przyczyną tego wycia i jak temu zaradzić???

Gość gość
jak często zabierasz je na spacery aby mogły się wybiegać ?

Gość gość
Mają duże podwórko prawie pół hektara. Nie są cały dzień same bo wychodzimy do nich więc na brak towarzystwa raczej nie mogą narzekać i na pewno dużo biegają.

Gość gość
podwórko dla psa owszem fajna sprawa ale raz w tygodniu musisz je zabrać na spacer minimum 2 godziny poza tym obserwuj kto prowokuje to zachowanie a konkretnie wycie ?

Gość gość
Wiem tylko, że jakiś czas temu były szczute przez dzieciaki idące do szkoły ale kilka razy zwróciło się uwagę i na razie jest spokój. a spacery może wychodzić tylko mąż jak wróci z pracy. Mam w domu dziecko dwuletnie i dwumiesięczne więc ja nie dałabym rady. Wiem mogłam myśleć wcześniej ale jak brałam psa do domu to jeszcze nie było dzieci a drugi piesek został wzięty z ulicy bo ktoś go wyrzucił z samochodu.

Gość gość
psy muszą się wybiegać (!) - i nie miej złudzeń, że same to zrobią, trzeba je "przegonić" albo rzucając w ogrodzie patyk, albo piłkę, albo biorąc na spacer, po kilku dniach powinnaś móc ocenić, czy przypadkiem brak ruchu nie jest przyczyną, to, że pieski maja ogród nie oznacza, że są "wybiegane"

Gość gość
Dzięki za rady, postaram się poświęcić im więcej czasu. Patyki mają rzucane więc chyba trzeba biegać z nimi. Za siatką sąsiedzi mają psa, który wiecznie jest na łańcuchu i chyba nie jest z niego w ogóle spuszczany i zachowuje się normalnie. Ten to dopiero biedaczek ma przechlapane. Ale może moje są bardziej wymagające.