Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość khaja

nowa metoda antykoncepcji

Polecane posty

Gość khaja

Słyszałyście o implantach antykoncepcyjnych? Któraś z Was stosowała? Podzielcie się proszę doświadczeniem. dzięki!

Gość gość
W jakich miastach w Polsce zakładaja

Gość gość
Raz się zdecydowałam ale nie mieszkam w PL a w UK. Jeśli chodzi o zabezpieczenie przed ciążą to spełnił swoją funkcję ale źle się po nim czułam i nie zdecyduję się ponownie. Szukam teraz antykoncepcji niehormonalnej, zdrowej

Gość gość
Z naturalnych tylko szklanka wody .Piza jest maszynką do zapłodnienia.

Gość malwina malina
słyszałam o tym, koleżanka robiła w lux med w warszawie, ale skoro jest w warszawie, to pewnie w innych miastach też dostępne.

Gość gość
Lux -Med Lublin jest niedostępna.

Gość khaja
Malwina, a jakie koleżanka ma doświadczenia z tymi implantami? jest zadowolona? ja się zastanawiam nad założeniem i sprawdzałam nawet lux med, tak jak piszecie implanty są tam dostępne. Będę wdzięczna za opinie i wskazówki.

Gość gość
Do goscia od antykoncepcji niehormonalnej. Są kapturki, prezerwatwy i komputery cyklu. Nic więcej z ze skutecznych metod nie przychodzi mi do głowy. Bo globulki mają niską skuteczność

Gość gość
Komputery cyklu? pierwsze słyszę...

Gość malwina malina
jest bardzo zadowolona, z tabletek, które brała wcześniej też, ale problem w tym, ze zapominała ciągle, więc wiadomo jaka to ochrona. Z tym implantem jest dużo lepiej, bo to jest taki mały pręcik, który ma za zadanie hamować jajeczkowanie, po załozeniu zapomina się :) no i załatwia temat na 3 lata! podpytałam ją o klinikę i wiem że bardzo sobie chwali opiekę. Tyle moge powiedzieć.

Gość gość
czytajac ten temat mam nieodparte wrazenie, ze to REKLAMA lux medu i tych implantow ktore swoja droga sa do kitu. Bedziecie tyc na potege i czuc sie koszmarnie.

Gość khaja
masz złe doświadczenie? wiesz, jest spora grupa kobiet które czują się koszmarnie po tabletkach, tyją, mają problem z wypadaniem włosów itd... wydaje mi się, że to kwestia odpowiedniego dobrania leku/metody a nie samych implantów czy tabletek.

Gość gość
Co do komputerów cyklu...mierzysz takim urządzeniem temperaturę a on na tej podstawie wyznacza dni płodne i niepłodne. wejdz sobie np. na antykoncepcjacyclotest.pl i poczytaj

Gość gość
polecam portal www.28dni.pl

Gość głogowska
to jak jest z tymi implantami? :/ czytałam dużo pozytywnych opinii i zastanawiam się czy tutaj ktoś świadomie miesza w temacie?

Gość malwina malina
no właśnie wydaje mi się że ktoś miesza, bo żadnych konkretów nie jest w stanie podać. Ja moge tylko powołać się na doświadczenie mojej przyjaciółki, która jest zadowolona z implantów. Tak jak pisałam, zakładała je w lux med, tam tez miała konsulatacje z lekarzem i potrzebne badania. Zapewne jest to kwestia indywidualna, więc nie można powiedzieć, że każdemu super będą służyć, ale jeśli się chce, to wystarczy umowić sie na wizytę i porozmawiać z lekarzem. A wypisywać głupoty na forum każdy może!

Gość gość
To zalezy od organizmu.Trzeba założyć i będziesz wiedzieć.Jednym obiad smakuje,a inni go krytykują.

Gość adrianka1986
polecam! myślę, że jeśli któraś z Was spróbuje jak wygodne jest korzystanie z tej metody antykoncepcji, nie wróci do tabletek i innych czasochłonnych środków ;) a co do lux medu, to koleżanka niedługo właśnie tam będzie zakładała :)

Gość gość
Napisz coś wiecej o tej metodzie .Jak długo ją stosujesz i czy boli zakładanie i gdzie zakładałaś.

Gość adrianka 1986
metoda polega na założeniu implantu - jest to giętki plastikowy pręcik, ok 4 cm. Zakładanie go nie boli :) implant można mieć pod skórą ok 3 lat, przez ten czas działa, w każdej chwili możesz go oczywiście usunąć. Tak jak pisałam, koleżanka bedzie zakładała w lux medzie w warszawie, z polecenia miejsce.

Gość gość
a jak długo masz ten implant? czy nie ma zadnych skutków ubocznych?

Gość adrianka 1986
implanty antykoncepcyjne mam od około 4 miesiecy, żadnych skutków ubocznych nie zauważyłam, więc jesli chodzi o mnie est ok :) no i nie musze ustawiać przypomnienia w telefonie ;)

Gość gość
Telefon teraz ustaw na bzykanie bezpieczne.