Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

WOJNA !!!!!!

Polecane posty

Gość gość

Proszę o racjonalne odpowiedzi, bo ja sama sie wykończę. Tak bardzo sie boję! Budzę sie zasypiam z myslą o wojnie. Czy były wczesniej, po 2 wojnie swiatowej takie sytuacje jak teraz? Takie oskarzanie sie, prowokowanie krajów? Ja to widzicie ? Czy na serio nam grozi wojna ?????

Gość gość
Mało mnie to obchodzi. Żyję jak żyłam a jak chcą się zabijać to niech to robią politycy między sobą i nie mieszają do tego ludzi

Gość gość
no jesli to mialoby tak wygladac, ze tylko rzad sie zabija to spoko, masz racje niech sie pozabijaja. Ale grozi nam wojna i to MY , cywile najwiecej stracimy bez wlasnej winy !!!!

Gość gość
bez nerwów, niedługo wszystko się uspokoi

Gość gość
a ja miałam dzis tak okropny sen , mieszkam w bloku i samoloty bojowe latały tuz nad dachami i jeden wyrzucił jakis wielki świder i on leciał prosto na mnie i ja patrzyłam i myslę, to juz koniec, leci na nas i tak strasznie mna to wstrząsnęło że sie obudziłam z łomoczącym sercem :O

Gość gość
Krucjata M/odlitwy (164) Modlitwa o pokój dla narodów O J/ezu, przynieś mi pokój. Przynieś pokój mojemu narodowi i tym wszystkim narodom, które są rozdarte na skutek wojny i podziałów. Zasiej ziarno pokoju pośród tych zatwardziałych serc, które innym zadają cierpienie w imię sprawiedliwości. Obdarz wszystkie dzieci B/oże Łaskami, żeby mogły zyskać pokój, tak aby miłość i zgoda mogły rozkwitać, i aby miłość do B/oga zatriumfowała nad złem, i aby dus/zom zostały zaoszczędzone demoralizujące fałszerstwa, okrucieństwa i złe ambicje. Niech pokój zapanuje wśród tych, którzy swoje życie poświęcają Prawdzie Twojego Ś/więtego Słowa, a także wśród tych, którzy Cię w ogóle nie znają. A/men. Matka Zb/awienia: M/ódlcie się o pokój na świecie O/rędzia Os/trzeżenia niedziela, 24 sierpnia 2014, godz. 17.00 Moje drogie dzieci, usilnie namawiam was do m/odlitwy o pokój na świecie, bo już bardzo niedługo wiele krajów będzie zaangażowanych w wojny, nad którymi trudno będzie zapanować, i życie wielu niewinnych istnień ludzkich zostanie zrujnowane. Pokój — a pragnę, abyście o niego błagali Mojego Drogiego Syna — osłabi oddziaływanie nienawiści, która zasiana jest w sercach tych, którzy wprowadzeni są w błąd i terroryzują innych. Kiedy dzięki Mocy B/ożej pokój wylany zostanie na ziemię, przyniesie on wam wgląd w to, jak — z miłością i szacunkiem — musicie wzajemnie się traktować, bez względu na dzielące was różnice. Krucjata Mo/dlitwy (164) Modlitwa o pokój dla narodów O J/ezu, przynieś mi pokój. Przynieś pokój mojemu narodowi i tym wszystkim narodom, które są rozdarte na skutek wojny i podziałów. Zasiej ziarno pokoju pośród tych zatwardziałych serc, które innym zadają cierpienie w imię sprawiedliwości. Obdarz wszystkie dzieci B/oże Łaskami, żeby mogły zyskać pokój, tak aby miłość i zgoda mogły rozkwitać, i aby miłość do Boga zatriumfowała nad złem, i aby dus/zom zostały zaoszczędzone demoralizujące fałszerstwa, okrucieństwa i złe ambicje. Niech pokój zapanuje wśród tych, którzy swoje życie poświęcają Prawdzie Twojego Ś/więtego Słowa, a także wśród tych, którzy Cię w ogóle nie znają. Amen. Pokój z wami, drogie dzieci, i pamiętajcie, że bez Miłości do Boga nigdy nie będziecie mogli znaleźć prawdziwego pokoju. Wasza umiłowana Matka Matka Zb/awienia

Gość gość
Matka Zb/awienia: Myślcie o życiu jako o etapie pomiędzy narodzinami a Nowym Chwalebnym Królestwem O/rędzia Ost/rzeżenia piątek, 29 sierpnia 2014, godz. 14.25 Moje drogie dzieci, niech nikt z was nigdy nie obawia się tej Niebiańskiej interwencji w postaci tej Misji Zb/awienia. Bądźcie zamiast tego wdzięczni za Wielkie M/iłosierdzie B/oga i Jego niepojętą Miłość do rasy ludzkiej. Musicie oddawać Bogu Chwałę, wiedząc przecież, że wszystko zaczyna się i kończy się w Nim. Pomiędzy nie ma niczego. Myślcie o życiu jako o etapie pomiędzy narodzinami a Nowym Chwalebnym Królestwem, które oczekuje na was wszystkich, jeżeli przyjmiecie Obietnicę B/oga, że Jego jedyny jednorodzony Syn, J/ezus C/hrystus, powróci, aby odzyskać Swoje Królestwo. Tak wielu nie wierzy w Tego, Który ich stworzył. Mogą doświadczać Jego Miłości, a jednak wciąż nie wierzą, że Miłość pochodzi od B/oga ani że B/óg jest Miłością. Ci, którzy uznają istnienie zła, nie wierzą w B/ożą Miłość ani nie uznają istnienia diabła. Jedynie ci, którym udało się przezwyciężyć zło we wszystkich jego przejawach, prawdziwie rozumieją władzę, jaką zło ma nad ludzkimi słowami, czynami i działaniami. Dopiero wtedy, kiedy dus/za jest wyjęta spod wpływu zła, może ona zostać uwolniona. Prawdziwą wolność można osiągnąć jedynie wtedy, gdy zaakceptuje się Prawdę. Jeżeli nie akceptujecie Słowa, które Stało Się Ciałem, czyli Mojego Syna, J/ezusa C/hrystusa, to wówczas nigdy nie będziecie wolni. Dzieci, musicie zwalczać zło we wszystkich jego oszukańczych postaciach, ale nie jest rzeczą łatwą jednoznacznie je zidentyfikować. Szatan jest Królem Kłamstwa. Jest on oszustem, któremu udało się przekonać świat, że on nie istnieje. On zawsze przedstawia Prawdę jako coś złego i przekona słabych pomiędzy wami, że zło zawsze można usprawiedliwić. Nie wolno wam nigdy dopuścić do tego, aby zostać oszukanym, bo Prawda została światu przekazana i jest zawarta w Księdze Mojego Ojca. Należy unikać wszystkiego, co odbiega od Prawdziwego Słowa B/ożego. Nie słuchajcie tych, którzy wam mówią, że zły uczynek jest dobrą rzeczą, czy też, że musi być on zaakceptowany ze względu na czasy, w jakich żyjecie. Rasa ludzka się nie odmieniła. Grzec/h się nie odmienił. Wszystko, co się odmieniło, to to, że człowiek odczuwa niechęć, aby uznać B/oga za swojego Stworzyciela. Wasza umiłowana Matka Matka Zb/awienia

Gość prawictwo pospolite 143
za dużo tvn ogladasz .. nie bedzie zadnej wojny . PRzynajmniej nie w Polsce.. Jakby miałaby być to już by wybuchła , a jakoś jej nie ma ..

Gość gość
w dupę se wsadz te modlitwy nie działają modlitwy do ściany gadał chłop do obrazu a obraz do niego ani razu!

Gość gość
Mnie z kolei ostatnio śnił się alarm, że niby bomba atomowa zleciała i trzeba się ewakuować, ale też często myślę o wojnie i się boję, więc snami bym się nie przejmowała. Moim zdaniem będzie wojna, ale handlowa i ekonomiczna. Rosjanie w sierpniu nałożyli embargo na naszą żywność, a teraz ograniczyli nam 45% dostaw gazu. Zachód nakłada na nich sankcje, a Rosja pokazuje, ze jest silna i przypomina, ze mają broń jądrową, ale moim zdaniem chcą tylko nastraszyć Europę.

Gość gość
O co chodzi z Orędziem Ostrzeżenia?

Gość gość
mnie tylko zastanawia czemu nie zaczynaja przygotowywac Polski, trzymaja wszsytko w tajemnicy? Po co ? Grozi nam wojna nuklaerna, rzad powinien przynajmniej wyposazac swoich obywateli w kombinezony ochronne.... Przynajmniej bylyby pozory opieki nad obywatelami. A tak nic. Moze ja swiruje ale nie jestem w stanie racjonalnie sobie wytlumaczyc, tego co sie dziej i jak to sie skonczy

Gość gość
sytuacja powoli uspokaja się , a Wy sracie w gacie. jeszcze 2 tygodnie wcześniej była bardziej napięta sytuacja.

Gość gość
To kwestia czasu, Max 20 lat.

Gość gość
Ale tak na dobrą sprawę ,to co to da jak bedziemy bali sie wojny ?!Czy od tego wojny nie bedzie?! Jak ma byc to bedzie jak nie to nie. Trzeba życ normalnie bo inaczej to mozna sie wykonczyć psychicznie i swoja rodzinę też.Tak wiec spoko.A w sny nie wierzę sen - mara ,Bog - wiara.

Gość gość
Nie będzie wojny nuklearnej, Rosja straszy, by Zachód przestał krzyżować jej plany. Ukraina(a na pewno jej część) zostanie włączona do Rosji, później inne państwa byłego ZSRR, ale nie będzie wojny.

Gość gość
O co chodzi z Orędziem Ostrzeżenia? To są ostrzeżenie na czasy ostateczne tuż przed ponownym przyjściem Jezusa. Objawienia, które się sprawdzają na naszych oczach. Więcej poczytajcie na ostrzezenia.net

Gość gość
Rosyjskie wojska wycofują się z Ukrainy, więc wszystko zmierza ku pokojowi. Uwierzcie mi, że Putin nie zrzuci atomówki na Warszawę, bo skąd może mieć pewność, ze Zachód nie odpowie tym samym?

Gość gość
no właśnie :-)

Gość gość
Pamiętacie jak był zamach na World Trade Center dokładnie 13 lat temu? Też dużo osób myślało, że będzie III wojna światowa, nawet nauczycielka u mnie w szkole to powiedziała, co wywołało panikę u niektórych uczniów. 6 lat temu sytuacja z Gruzją - też niektórzy się obawiali, że będzie z tego wojna, albo że Polska ucierpi. Teraz to samo z Ukrainą. Wojny nie będzie, ale myślę, że Ukraina może zapomnieć o Krymie, tak jak Gruzja musiała zapomnieć o swoich terenach. Za kilka miesięcy te dramatyczne obrazy, które widzimy w mediach będą tylko złym lub tragicznym wspomnieniem(dla nas złym, dla naszych sąsiadów tragicznym).

Gość gość
Rosyjskie wojska wycofały się z Ukrainy, bo podobno wojska rosyjskie są teraz na Dalekim Wschodzie. Jakiś tydzień temu dżihadyści grozili Putinowi.

Gość gość
nie wiadomo co o tym wszystkim myslec, niby sie wycofaly ale zachod nalozy zapewne sankcje jutro na rosje...rosja wstrzymuje nam dostwy gazu, straszy atomem...chyba do niczego dobrego to nie prowadzi a do tego zaczely sie cwiczenia rezerwistow w polsce...jakby mial byc pokoj to nie byloby tego wszystkiego. boje sie nie wiem co robic:(

Gość gość
Ćwiczenia rezerwistów w Polsce to tak na wszelki wypadek, bo przecież każdy kraj ma wojsko tez na wszelki wypadek, a nie dlatego, że jest pewny wojny. Putin nie powiedział, że użyje atomu, przypomniał tylko, że Rosja jest mocarstwem w kwestii broni jądrowej. Być może tylko straszy.

Gość gość
módlmy się codziennie o pokój please!

Gość gość
jesli chodzi o szkolenia rezerwistów to odbywaja sie od zawsze, co roku. Teraz jestesmy wyczuleni wiec w takie sposob to interpretujemy. Szkoleniami sie nie martwie, tylko cala reszta. Putin pewnie straszy albo ostrzega, a ze wydaje sie mi byc psychopata boje sie ze zrealizuje te groźby

Gość gość
a przykrecanie nam gazu????

Gość gość
przykrecenie nam gazu ma na celu mniejszy rewers do ukrainy. Tak to zrozumialam. Jesli my bedziemy mieli malo to ukraina nie dostanie nic, gazociagiem zwrotnym.

Gość gość
wlasnie przeczytalam ze zaostrzona senkcje maja wejsc w zycie jutro...no to mamy pozamiatane:( putin sie teraz na maxa wkurzy

Gość gość
no jesli chodzi o te sankcje to tez sie martwie, ze to go w koncu wkurzy , ze nie bedzie przebieral w srodki. Europa troche przesadza, tym bardzije ze mialy byc one zawieszone jesli rozejm sie utrzyma. Ruskie sie wycofuja z Ukrainy a sankcje i tak wprowadza. Putin tego tak nie zosatwi, tym bardziej ze poki co, on nie mieszal w europie, jemu chodzilo tylko o ukraine. A my z buciorami wchodzimy i za to nam sie oberwie.

Gość gość
13:23 głupia jesteś. Bardzo dobrze jak mają wprowadzić jakieś sankcje. Nie pamiętasz jak było w szkole?? Zawsze dzieci znęcały się nad słabszymi, ale gdy ktoś w końcu się postawił, to dawali jemu spokój i zaczęli szanować.