Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karminowa sukienka

gość ślubno weselny co i jak

Polecane posty

Gość karminowa sukienka

hej. mam 21lat. pierwszy raz idę na ślub i wesele. co najlepiej kupić na prezent i w którym momencie i jak się je daje? jakieś rady? jak wygląda wesele? wiem, że to głupie pytanie, ale w mojej rodzinie nikt nie brał slubów...a teraz idę na ślub do kumpla...

Gość gość
najlepiej daj kwiaty i kasę:)

Gość karmionowa sukienka
znaczy para młoda zamiast kwiatów chce pieluchy...a kiedy, w którym momencie się daje kwiaty i kasę? ten sam moment czy inny?

Gość gość
zaraz po wyjściu z kościoła(USC) daje się kwiaty młodej i kasę też

Gość gość
A z kim idziesz ;)

Gość karminowa sukienka
13:09z narzeczonym idę, ale nie wiem co to ma do tematu :P. 13:08 dziękuj***ardzo za odpowiedź, i mówię też się jakieś życzenia czy coś w ten deseń?

Gość karminowa sukienka
póki co zastanawiam się jak jest być gościem. co z życzeniami, jakieś pomysły na prezent czy faktycznie lepsza kasa?

Gość gość
Życzenia składasz po mszy przed kościołem, wręczasz kwiaty lub bombonierkę (chociaż ja też polecam te krówki) jeśli dajesz pieniądze to możesz też w tym momencie podać kopertę, a jeśli nie to jak wychodzisz z wesela, wtedy dajesz. W tych czasach chyba lepiej dać pieniądze niż prezent. Co jeszcze chcesz wiedzieć?

Gość karminowa sukienka
13:40 bardzo dziękuje za odpowiedź ;).

Gość gość
Z tym składaniem życzeń i prezentami to akurat może być różnie :) u mnie w regionie i na większości wesel, na których byłam, wszystko załatwia się pod kościołem bezpośrednio po ślubie. Byłam natomiast na ślubie u znajomych i u nich wszystko załatwiało się na sali weselnej po przyjeździe z kościoła. Z kolei u mojego Męża w regionie prezenty (nie kwiaty) daje się koło oczepin a życzenia z kwiatami składa się pod kościołem (wiem to tylko z jego opowieści). Na prezent raczej daje się pieniądze, ale zawsze można zapytać parę młodą, co chcieliby dostać. Nas pytano i zawsze zostawialiśmy wolną drogę, tak więc w zasadzie dostaliśmy od wszystkich pieniądze plus komplet pościeli :)