Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jagodziankadzianka

INTERNET KIEDYŚ I DZIŚ

Polecane posty

Gość jagodziankadzianka

Świat się zmienia, wszystko w nim płynie i nic nie jest stałe. Zmieniają się również internety. Jak wspominacie [naturalnie jednocześnie oceniając] czasy gdy dopiero zaczynaliście być użytkownikami globalnej sieci - patrząc tym razem nie tyle pod kątem indywidualnych sentymentów i pierwszych odwiedzonych stron, co bardziej, ja wiem... społecznym? Panujących wtedy trendów i mód? Portali, na których wypadało bywać i serwisów, z których usług korzystać? Bezpieczeństwa i ochrony prywatności/swobody korzystania z zasobów netu? Poziomu użytkowników? Często można spotkać się z opinią, iż ich młodzieżowa część sprzed kilku/kilkunastu lat była bardziej "ambitna" i wartościowa intelektualnie, podczas gdy w obecnej przeważa niestety mentalna gimbusiarnia lub w najlepszym razie po prostu nijakość - ile w tym prawdy, a ile odwiecznego narzekania starszego pokolenia na młodsze? Co dobrego było w tym "dawnym" Internecie, a co złego? I co jest w obecnym. Także, co będzie w przyszłości? Podoba Wam się kierunek w jakim zmierza Sieć? Jak przede wszystkim w ogóle byście go określili, co stanowi dla Was główny trend? Jak wyobrażacie sobie Internet za kilka/kilkanaście lat? Czy mając taką możliwość, chcielibyście cofnąć się przynajmniej na jakiś czas do świata dawnych internetów [w miarę możliwości postarajcie się pominąć kwestię obecnej wyższości technologicznej i niezaprzeczalnie większego dostępu do informacji - jak już wspomniałam, wątek koncentruje się głównie na aspekcie społeczno-kulturowym]? Temat oczywiście byłby niekompletny bez odniesień do lokalnego podwórka, zatem - jak to było kiedyś na forach? Tak pod względem szeroko pojętego poziomu użytkowników jak i, nazwijmy to, gotowości do wzajemnej integracji? Czy rzeczywiście, jak to swego czasu tutaj wyczytałam, ludzie bardziej wierzyli wtedy w tzw. on-line communities? Jak jest z forami obecnie i jaka, w kontekście obecnej globalnej sytuacji w Sieci i panujących trendów, będzie przyszłość tego medium?

Gość gość
Obawiam się, ze twoje pytania przerastają możliwości intelektualne 90% ludzi na tym forum :P