Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wypadl czop sluzowy a ja zlapalam grzyba

Polecane posty

Gość gość

Witajcie,w środę skonczyl mi odchodzić czop śluzowy, trwalo to 3-4 dni,i ostatniego dnia zaczelo mnie wszystko swedziec****ięć, wargi mam opuchnięte, tak jak przy infekcji grzybem jakimś. Smaruje clotrimazolum i polewam Tamtum rosa, jest lepiej, choć bez szału. Czy dziecko jest bezpieczne? Na jutro mam termin. Chcialam tez zapytać czy tez tak miałyście że po odejsciu czopa jest teraz sucho, myslalam że będzie lecial jakiś śluz jeszcze,a tu susza i tą infekcja.

Gość gość
Idz do ginekologa, da nystatyne, grzyba przed porodem trzeba wyleczyc. Tym bardziej jesli to bakteria

Gość gość
A nestatyne można kupić bez recepty?

Gość gość
Przed porodem często zdarzają się infekcje. Ja bym już wczoraj sedziała u lekarza albo na pogotowiu bo przy porodzie to niebezpieczne. Dostaniesz odpowiednie leki i się wyleczysz.

Gość gość
a nie możesz iść do lekarza ? Musi zrobić Ci badania aby sprawdzić co to za grzyb i dobrać odpowiednie leki.

Gość gość
Niestety dzialajace leki sa tylko na recepte. Koniecznie idz do lekarz, ifekcja zagraza dziecku przy porodzie

Gość gość
Mój Ginekolog który prowadzil cala ciążę przyjmuje w poniedzialki i środy. Mam isc do innego prywatnie? Czy na pogotowie pojechać? Jak byście ? Rozumem że nie wylecze tego sama Tamtum rosa i clotrimazolum? Lub innym lekiem bez recepty? A w tej chwili dziecko jest chronione przez błony płodowe jak nie ma czopa ?

Gość gość
O matko idz do tego lekarza prywatnie i to wylecz. Ja tez mialam pod koniec ciazy infekcje i dostalam nystatyne i sie wyleczylo. Czemu kombinujesz jak kon pod gore zeby tylko nie isc do lekarza...

Gość gość
To chyba żart, to trzeba bezwzględnie wyleczyć. Nie jesteś świadoma skutków? Nawet nie napiszę, bo nie chcę nikogo straszyć.

Gość gość
Ten lekarz nie przyjmuje prywatnie! Najbliższą możliwością pojawić się u niego to dyżur w szpitalu w niedzielę. Pójdę do innego lekarza prywatnie, bo już widzę jak krzywo patrzą w szpitalu jak powiem że przyjechałam z infekcją, pewnie by nawet nie przyjeli.

Gość gość
jak na jutro masz termin i masz infekcję to nikt nie będzie krzywo patrzył.

Gość gość
"Krzywo patrzył" ty wiesz o co grasz? o życie dziecka!

Gość gość
"O zycie dziecka":D Wyluzuj panienko:D A autorka nich sobie kupi lactacyd plus i do tego smarować sporo tym clotrimazolum:) jak nie masz serkowatych upławów to może to nie być wcale grzybica tylko jakaś bakteryjna infekcja i wtedy trzeba po antybiotyk iść

Gość gość
Co w tym śmiesznego? Poczytaj sobie o sepsie.

Gość gość
10:53 Wyszukaj sobie blog autorstwa niejakiego tvik, to ojciec dziecka, które zarażone bakterią matki miało amputowane nóżki zaraz po urodzeniu, a jego starszy brat żył tylko chwilę.

Gość suwkwkw
10:53 Ty lekarz jesteś? Nie? To co się "wymądrzasz" i piszesz bzdury. Czy po prostu tak się prowadzisz, że ciągle masz tam grzyba i specjalistka jesteś?

Gość gość
Nie mam wydzieliny, tylko swędzi,piecze i jest opuchniecie i zaczerwienienie. Dzis nie dostalam sie do żadnego gin prywatnie, najszybciej jutro,poniedzialek. Pojadę w takim razie do szpitala i niech to zobaczą, może dostanę receptę na coś skutecznego, bo mnie wystraszylysvie