Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nadwaga u dziecka

Polecane posty

Gość gość

Hej mamuski Moje dziecko bylo w szkole wazone i mierzone,pani pielegniarka dala karteczke ze syn ma nadwage i co dalej? Chce zaznaczyc,ze on wcale duzo nie je wrecz przeciwnie je malutko,slodycze tylko w soboty i to jedna wybrana rzecz.Moj maz tez jest takiej dosyc sporej postury on ma poprostu taka budowe i mlody widocznie idzie w slady ojca, bo to doslownie klon jego jest taki podobny.Tylko jak to tej pani wytlumaczyc? Przeciez nie bede dziecka glodzic skoro i tak malo je w zeszlym roku dostawal zelazo bo mial anemie.Boje sie,ze bede miala nieprzyjemnosci z tego powodu ktos moze mnie posadzic,ze dziecko zle odzywiam czy tucze.Wiem,ze zabardzo mi tu nikt nic ciekawego i madrego nie podpowie ale tak chcialam sie wygadac,bo mnie to meczy :P

Gość gość
I moj mial nadwage w 3 klasie. Dzis ma juz 14 lat:-P.nic mu nie jest

Gość gość
Moj ma niecale 6 lat,tez mysle ze z tego troche wyrosnie wyciagnie sie,ale puki co ta nadwaga jest :) On zreszta duzy sie tez urodzil bo wage urodzeniowa mial 4.350 i 56cm dlugi

Gość gość
Jeśli pielęgniarka zasugerowała lekką NADWAGĘ można to sprawdzić w siatce dla odpowiedniego wzrostu i wagi.Ale niestety dzieci mają mało ruchu jedzą za dużo ogółem wszystkiego, nie chodzi o to aby dziecku coś zabronić tylko zaobserwować aby za dużo się nie opychało.Zastosować wiecej owoców zamiast cukierków , batoników itd.Chleb ciemny, wyeliminować jasne pieczywo,bułki i słodkie bułki, a jeśli bardzo chce najeść się to ja zawsze proponowałam naleśniki każdą ilość ser , dżem, czekolada owoce, wszystko na raz i później nic więcej słodkiego nie będzie chciało. I ''0'' słodkich napoi dobrać wodę .Wtedy waga będzie spadać