Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mądra inaczej

Marzy mi się międzynarodowa kariera ale mam dwie lewe nogi do języków obcych

Polecane posty

Gość mądra inaczej

Wiem, że to TYLKO moja wina, bo skoro coś przychodzi mi z trudem, to powinnam nad tym przysiąść i pracować ciężej.

Gość gość
ja mam tak samo jak ty ;/ z angielskim tyle miesiecy sie mecze a postepy sa tak male ze szok.. ;/ ehh.

Gość mądra inaczej
podstawówka/gimnazjum - niemiecki, nie stać mnie było na prywatne szkoły i wyrosłam na niemowę :O Jestem inteligentną osobą, mam szerokie możliwości zawodowe, ale bez angielskiego na poziomie płynnym nie zrobię żadnej kariery, nawet tu w Polsce.

Gość mądra inaczej
i jestem tak cholernie zła, - na beznadziejnych nauczycieli, którzy zamiast uczyć dawali kserówkę i zadania typu wypełnij lukę w zdaniu :O - na to, że nikt mnie nie wspierał od najmłodszych lat w rozwoju - a przede wszystkim na siebie, bo wiem, że stać mnie na wiele, ale nie znalazłam w sobie samozaparcia i wytrwałości, a to jedyna rzecz, którą jestem w stanie zmienić i która może odwrócić mój los

Gość mądra inaczej
No dobrze, ażeby moje działania były bardziej konstruktywne, wzniosę się ponad poziom narzekań i spytam osób, które borykały się z podobnym problemem: od czego ma zacząć niemowa? jakie macie sposoby by wytrwać, nie znudzić się ani nie znużyć?

Gość gość
ja tez mowic zle angielski ale sie uczyc i jakos powoli rozumiec lepiej :)