Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jest tu jakiś wojskowy chcę pogadac o powołaniu po chooooj wam to?

Polecane posty

Gość gość
ja chcę iść do wojska by bronić międzynarodowej demokracji, jej ideałów i dobrobytu światowego. dlatego będę walczył z islamistami i z ruskimi , z każdym kogo wskaże USA , że to wróg nasz i Wasz!

Gość gość
Większość to pragmatycy, przynajmniej na dziś. Przyzwoita w miarę stała pensja, sorty, trzynastki, jakies nagrody, w jednostkach na poligonach zaprowiantowanie, możliwość wyjazdów na misje za sporą kasę, emerytura pozwalająca na zaspokojenie podstawowych potrzeb. Poza tym po iluś latach woja o prackę w ochronie czy jako specjalista w danej dziedzinie można się starać...

Gość gość
i takie c***y , co to cierpią na syndrom czyli sraczkę pola walki musimy my podatnicy utrzymywać

Gość gość
no, nie obrazaj, teraz sa kontrakty i wycisk kto ma dostać ten dostaje

Gość gość
no własnie, chcę poruszyc kwestię USA- kiedyś byli bohaterowie, np. w powstaniach, ci, którym chodziło o niepodległość i o honor, a teraz nawet nie będziesz ginął za swoją sprawę, tylko za czyjąć, na pustyni, po której biegają skorpiony, z rąk kolesia, który własnym dzieciakiem się zasłania i gwałci kozy w polu, a jego kraj przetłumaczył od 1000lat 3 ksiązki, w tym Biblię, jeszcze raz Biblię i Harry pottera

Gość gość
nie martwcie się, niedługo już wrócić ma powszechny obowiązek, tak więc faceci trochę mięsiwa znad kolan zgubią

Gość gość
''teraz nawet nie będziesz ginął za swoją sprawę, tylko za czyjąć, na pustyni, po której biegają skorpiony, '' - wszystko staje się kwestia ceny. Jak Ci dadza tyle, ze w razie czego chociaż najbliżsi będą zabezpieczeni to niejeden a nawet tysiące w kamasze pójdą

Gość gość
ale nie chcę prowokowac, jednak czy wojsko nie powinno być pododdziałem policji? skoro policja pełni służbę na wojnie i w pokoju, a wojsko na wojnie, to co robi wojsko poza klęskami żywiołowymi i wojną? jak rowerem sie przejechałam na poigon to znalazłam chyba z 150 kondomów, tak się szkola. i wóda i tania techniawa. sorry, oddaję honor, tym, co sa z powołania i porządni

Gość gość
wszystko staje się kwestia ceny. Jak Ci dadza tyle, ze w razie czego chociaż najbliżsi będą zabezpieczeni to niejeden a nawet tysiące w kamasze pójdą xxx BEZ SENSU!!!!! ginąć, bo ci za to zapłacą, a potem jak już nie żyjesz, to nawet z tej kasy nie korzystasz, to co ci z tego, że rodzina dostanie kasę??? rodzina potrzebuje ojca do nauk i męża do seksu, potem kobiety wariują bez chłopa, a dzieci to maminsynki, bo wy wolicie , by wasza rodzina miała kasę zamiast faceta.

Gość gość
'' co ci z tego, że rodzina dostanie kasę??? '' pogadaj z tymi, którzy wyjeżdżali na misje. Oni podzielą się doświadczeniem. A jak wejdzie (a wejdzie) powszechny obowiązek służby wojskowej, to za darmo będziesz służyć i uczyć się musztry i strzelania. Jeszcze nie tak dawno ZSW trwała odpowiedni 2 i 3 lata(np. w Marynarce Wojennej)

Gość gość
ale jak to wejdzie? czemu tak uważasz????

Gość gość
ja jestem dziewczyną, tak a propos. mnie też to obejmie? ja się nie przydam, niektóre laski pewnie tak, ale ja nie, mam słabe ramiona i jestem dość sztywna, nawet, o zgrozo, w łóżku. jak można zmuszac ludzi do n/a/p/i/e/r/d/a/l/a/n/i/a/ się??? to zło. rozumiem zmuszac do nauki tolerancji i kochania bliźniego, ale do mordobicia??

Gość gość
wojsko jest dla ludzi z charakterem a nie dla ciot :) jestem Kobietą i jestem zawodowym żołnierzem :) Na stanowisku Starszego Podoficera Wojsk Lądowych . Jestem zadowolona zachwycona i kształcę się nadal .

Gość gość
jesteś jeszcze wojskowa? a byłaś na wojnie w iraku? a wex mi opowiedz coś o swojej pracy, bo ja nie mam z kim o tym pogadac? będzie wojna? czy jest dyskryminacja kobiet w wojsku?

Gość gość
poszłaś, ile masz lat? opowied mi

Gość gość
Byłam w Iraku i byłam w Afganistanie niestety obowiązuje mnie zachowanie tajemnicy wszystkiego co związane jest z pełnieniem służby wojskowej :) takie przepisy wojsko nie jest dla wszystkich radzę dobrze przemyśleć swój wybór to trzeba czuć chcieć i ...lubić Trzeba być twardym bo często warunki w jakich nam jest dane przebywać tego od nas wymagają ,ogólnie pisząc wojsko nie jest dla ludzi którzy nie radzą sobie z emocjami.

Gość gość
Jestem przeciwnikiem kobiet w wojsku i nie jestem antyfeminista. To sztucznie sfeminizowana dziś formacja tak samo jak kierunki morskie w WSM czy AMW. Od biedy przymknąłbym oczy na kobietą w logistyce, gdzieś na tyłach. Ale ogólnie z obserwacji to ''dziurawe'' niestety jest

Gość gość
zgadzam się, jakem kobieta :)

Gość gość
ale jest dyskryminacja? czyli jednak ludzie to lubią...niesamowite. a duzo jest kobiet? a czemu uważasz, że sie nie sprawdzają?

Gość gość
a czemu uważasz, że sie nie sprawdzają? - nie muszę uważać, to jest samo przez się do przewidzenia. Proste jak drut. Maja 'swoje dni' a biegać muszą np. w pełnym rynsztunku. Nie powiesz mi, że będzie w tym momencie tak samo sprawna jak facet. Kobieta jak kobieta chce mieć kiedyś dziecko. Nie ma jej potem w ''robocie'' kilka miesięcy albo rok, a i w międzyczasie jakieś zwolnienia. Jakby nie patrzył, d.pa zawsze z tyłu. Albo wojo zaniedbuje albo dom (służby, poligony, wyjścia w morze). Faceta na rękę raczej też nie położy, więc walka wręcz na polu walki z góry przesądzona. A jak masz 1 babkę na 20 chłopa to i myśli nieuczesane nieraz takim do łba strzelają, nikt mi nie powie.