Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ilonasia

medycyna

Polecane posty

Gość ilonasia

Czy jest tutaj jakiś student medycyny? Czy ktoś mógłby mi opowiedziec, jak wyglądają studia? Chciałabym iść na medycynę, ale nie wiem, czy jestem na tyle wytrzymała psychicznie. Krwi się nie boje, ale tylko czystej krwi. Nie mogę patrzeć na żadne wnętrzności itp., nie wiem jak bym sobie poradziła w prosektorium. Czy uwazacie, ze w moim przypadku jest sens iść na medycynę?

Gość gość
Jak chcesz iść na medycynę, skoro nie mozesz patrzeć na wnętrzności i krew? :O bo to jest modne? Bo to prestiz studiować medycynę? :O zajmij się czymś innym, bo do medycyny na pewno się nie nadajesz. Boże uchron mnie przed lekarzem do którego kiedyś może bym pzyszła ze złamaniem otwartym, a on by zemdlał bo nie może patrzeć na wnętrzności.

Gość ilonasia
Nie, nie dlatego, ze to modne. Po prostu mnie to interesuje i sadze, ze moglabym być dobrym lekarzem. I nie musiałabys przychodzić do mnie ze złamaniem otwartym, bo myslalam o endokrynologii. Nie wszyscy lekarze muszą być chirurgami czy pracować na izbie przyjęć.

Gość gość
Hahaha popatrz na aktualne listy ministerstwa zdrowia ile dało miejsc specjalizacyjnych na endokrynologię a potem pisz, że chcesz nim być. Ale powodzenia, może z wolontariatu uda ci się tą specke zrobić. Bye