Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana_

Zaszłam w ciążę , mąż się strasznie wkurzy ...

Polecane posty

Gość załamana_

Tak jak w temacie . Jestem załamana , mamy oboje trochę przed 40- stka ... Nastoletnia córka , ustabilizowane życie , a tu nagle nie dostalam w porę okresu , zrobilam test i okazało się , że jestem w ciąży . Zabezpieczalam sie oczywiście , zawsze w porę bralam tabletki anty i nie wiem jak to się stało . Maz się wkurzy , zawsze mowilismy , ze chcemy mieć tylko jedno dziecko , na starość mamy inne plany , a tu wszystko się po zmienia ....Nie wiem jak mu powiedzieć strasznie się boje .,,

Gość gość
weź tabletkę po.... albo aborcja

Gość gość
A może się ucieszy? Wątpię, czy 40 letni facet zareaguje jak nastoletni gowniarz

Gość malinowa12
A ja myślę , że Twój mąż się ucieszy jak mu powiesz . Jeżeli Cie kocha , a na pewno tak jest dziecko nie będzie żadnym problemem , będzie Cię wspierał , zobaczyaz będzie dobrze , lec i mu powiedz ! ;)

Gość gość
usunąć. nie każdy człowiek musi się urodzić. Ludzi i tak jest za dużo

Gość gość
A co znaczy wkurzy się ...do tanga trzeba dwojga ... Powiedz mu ,że Ty też nie jesteś zachwycona ale co?! masz zrobić... Stało się i tyle ...Mam 41 lat i powiem szczerze chybabym się załamała ...ale z drugiej strony mam kilka koleżanek ,które w tym wieku wpadły albo zaplanowały dziecko i widzę ,ze fajnie sobie radzą ...Każda jednak potwierdziła,ze największy szok przeżywały dzieciaki jak się dowiedzieli o rodzeństwie -zwłaszcza dziewczyny - Głowa do góry i,będzie dobrze - przeżyjecie drugą młodość ;)

Gość gość
W szkole (trzeciej i czwartej klasie) pokazywano dzieciom metody stosunków, zachęcano do masturbacji indywidulanej i grupowej, również w ramach tej samej płci. Rozbudzano ich seksualnie. W starszych klasach rozprowadzano środki antykoncepcyjne. Czyniono to w bardzo przebiegły sposób. Rozprowadzano środki antykoncpecyjne o niskiej dawce hormonów, które – żeby były skuteczne – trzeba przyjmować codziennie. „Wiedzieliśmy, że nie ma nastolatki na świecie, która jest w stanie to zrobić, o tej samej porze, codziennie. Przy tym dziewczyna, która bierze pigułki – myśląc, że jest „bezpieczna” uprawia seks częściej niż ta, która ich nie zażywa. Ale pigułka nie działała, a my mogliśmy realizować nasz cel: 3 do 5 aborcji u każdej dziewczyny w wieku 13 – 18 lat” – wyznała Everett. Jeśli seks-eduakcja została przeprowadzona właściwie, dziewczyna, która zaszła w ciążę, uważała, że ma tylko jeden wybór: aborcję. „Dzwoniła do naszej kliniki, bo powiedzieliśmy jej wcześniej, że jesteśmy „za wyborem” – powiedziała Carol Everett, ujawniając tajniki budowania aborcyjnego rynku. Sieć klinik miała także własne call center. Zatrudnieni w nim telemarketerzy byli wyszkoleni w taki sposób, by kobietom, które dzwonią, ukazać aborcję jako jedyne możliwe rozwiązanie. Zadaniem call center było sprzedanie jak najwięcej „usług aborcyjnych”. „Triumfem” skuteczności strategii seks-edukacji był przypadek młodej kobiety, która odwiedziła klinikę Everett, by dokonać dziewiątej aborcji. W ośrodkach, których właścicielką była Carol Everett zabito 35 tysięcy dzieci. Kobieta przeżyła jednak nawrócenie do Boga i porzuciła aborcyjny biznes. W 1995 r. założyła Heidi Group – organizację, która pomaga kobietom w ciąży. Everet nazwała organizację imieniem Heidi, by upamiętnić jej własną córkę, która zabiła w aborcji w 1973 r. Swoje świadectwo Carol Everett przedstawiła w przeddzień Kanadyjskiego Marszu dla Życia, który odbył się 8 maja 2014 r. w Ottawie.

Gość gość
trzeba było się nie hajtac kto w tym wieku się bzyka z mężem/zona wstyd :D

Gość załamana_
Przecież ja już pisalam , że nieozbawie nigdy życia mojego maleństwa , chcę go urodzić tylko nie wiem jak to powiedzieć mężowi !

Gość bizzkadizu
jakby seksu nie było to i bachora by nie było mów mężowi niech lozeczko jedzie kupować a na ciebie będą babcia mówić za chwile ;P

Gość gość
Nie przejmuj się wariatkami ,które nie mogą zajść albo usunęły i mają mega wyrzuty sumienia ...ani wpisami dzieciaków ,które nawet nie mają pojęcia co ich rodzice W TYM WIEKU robią w sypialni ;) ... Powiedz mężowi i koniec !!!

Gość gość
Normalnie mu powiedz co się czaisz, przecież to nie twoja wina tabletki to nie 100% pewności. Im szybciej tym lepiej, wyślij mu sms'a dasz mu szansę na ochłonięcie.

Gość gość
dziecko to dar od boga to błogosławieństwo

Gość załamana_
Mam mężowi napisać "Kochanie jestem w ciąży ? " Już widzę jego reakcje :P

Gość gość
jestem troche przed 40 a maz po 40 , bzykamy sie az iskry leca:) autorko powiedz mezowi a nie sie zastanawiasz i tym samym sie stresujesz . moze bys w pierwszej chwili w szoku nawet moze cos glupiego palnac ale pozniej mozesz byc pozytywnie zaskoczona

Gość gość
Lepiej nie pisz jak nie będziesz pewna czy czasem nie prowadzi autka ;) No ale musisz mu powiedzieć ,że OBOJE zmajstrowaliście maleństwo !!! Mógł się zabezpieczać ...

Gość gość
A to wgl jego bachor ?

Gość gość
to nie wiedział skąd się dzieci biorą?

Gość gość
Przecież autorka pisała ze się zabezpieczała :D

Gość gość
i jak powiedzialas mu ?

Gość gość
dlaczego zakladasz, ze máz sie wkurzy? to powinien zrobic juz dawno wazektomié, wtedy by bylo 100% spokoju. powiedz mu i juz.

Gość gość
Po pierwsze to nie zaszłaś tylko zaszliście !!!!! Jak nie chcesz usunąć, to brnijcie w temat, może się ułoży, gorzej jak sobie spieprzycie małżeństwo

Gość załamana_
Ja najprościej w świecie nie potrafię mu o tym powiedzieć ... Przedtem rozmawialiśmy , on wymieniał plan dnia , że wieczorem pojedzie na siłownie , mnie podrzucie do koleżanki na ploteczki , a teraz wszystko się zmieni jestem beznadziejna , czuje , że to moja wina ...

Gość gość
czuje , że to moja wina ... x no teraz to pojechalas :) a jak urodzi sie dziecko to maz nie bedzie mogl na silownie wyskoczyc?

Gość gość
Odchowaliście dziecko, macie masę planów, chcecie pożyć własnym życiem a nie wracać do pieluch i to jest zrozumiałe. Uważaj bo się wszystko może posypać jak domek z kart.. Sama nie wiem co bym zrobiła, współczuję.

Gość gość
gość dziś czuje , że to moja wina ... x no teraz to pojechalas usmiech.gif a jak urodzi sie dziecko to maz nie bedzie mogl na silownie wyskoczyc? x x Nie bagatelizuj, tu nie chodzi o siłownię !!! Tylko o wywrócenie życie do góry nogami, ja bym sie na to nie zdecydowała, zabezpieczaliście się, wniosek-dziecka nie chcieliście, nie może być, że ślepy los decyduje o całym naszym życiu.

Gość gość
zapłodniona zygota to nie dziecko ja bym usuneła, mam 30 lat i nie chcę dzieci choć je lubie, pracuję z dziećmi, ale swojego nei chce i nikt mnie nie zmusi do urodzenia choćby nie wiem co. a idiotyzmem jest rodzić, jesli sie nie chce, tylko dlatgeo,z ę akurat się wpadło, no gratuluję dojrzałosci

Gość gfgrb
Autorko, wiem że teraz już "po ptokach", ale skoro piszesz, ze jesteście przed 40stką i na stówę nie chcieliście mieć więcej dzieci, to dlaczego nie podwiązałaś jajowodów? Ja mam 35 lat. jedno dziecko, 8 letnie. dalismy sobie z mężem "otwartą furtkę' do 40stki. na zasadzie, zabezpieczamy się, ale tak na 95% nie chcemy więcej dzieci. jednak do tej 40-stki wolę poczekać, potem poddam sie podwiązaniu jajowodów bo inaczej zbanktutujemy kupując prezerwatywy, bo seks uprawiamy dość często. ewnei sie natolatkom to w glowie nie mieści ,ale TAK, ludzie okolo 40stki potrafią uprawiać dziki seks co wieczór przez tydzień z rzędu używając kajdanek i pejczy. a potem jest tydzień bez niczego. zycie. (metod hormonalnych nie lubię po większości spada mi libido do zera i mam okropnie mocne okresy, a spiralę mialam i po pół roku wyjęłam, dziękuję). gdybyśmy wpadli przed tą 40stką ,bo wiadomo gumki tak super skuteczne nie są , to nei wiem co byśmy zrobili. wiem,że mój maż bardziej byłby skłonny mieć to drugie dziecko w takim przypadku wpadki. Ja też nie mogę wiedzieć na 100% o bym zrobiła, ale np gdybyśmy dosłownie teraz wpadli mimo prezerwatyw, to prawie na pewno usunęłabym. tu gdzie mieszkamy jest to legalne. aborcja farmakologiczna, zabiegu osobiście bym nie chciala w późniejszej ciaży. ok ale rozpisalam sie o sobie. autorko, Twój mąż to nie jest smarkacz. sądze, że jakoś to przyjmie. nie macie 50tki w końcu. głowa do góry. pozdrawiam.

Gość gość
Ja bym nie mówiła meżowi, tylko jako dojrzała 40-letnia kobieta sama załatwiła sprawę, brzydko mówiąc.

Gość gość
Nie bagatelizuj, tu nie chodzi o siłownię !!! Tylko o wywrócenie życie do góry nogami, ja bym sie na to nie zdecydowała, zabezpieczaliście się, wniosek-dziecka nie chcieliście, nie może być, że ślepy los decyduje o całym naszym życiu. x wiem ze wywraca sie zycie do gory nogami a slepy los czesto kieruje naszym zyciem ale nie zawsze oznacza to totalna katastrofe . autorka powinna porozmawiac z mezem szybko jak sie da na spokojnie a pozniej musza razem zadecydowac co dalej