Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

INTERCYZA PROBA ZWIAZKU

Polecane posty

Gość gość

Witam Pytanie glownie do dziewczyn, jak byscie sie zachowaly w sytuacii ,kiedy facet po zareczynach oswiadczylby wam, ze chce spisac intercyze ? To pytanie padnie u mnie na pewno ,tylko zabieram sie do tego jak pies do jeza...Wiadomo jak jest... Jestesmy razem 2 lata mam 32 ostatnie 8lat spedzilem w Anglii ciezko pracujac ,odkladalem pieniadze i stalem sie posiadaczem urokliwej dzialki nad morzem wartej 250tys plus surowy stan domek 100metrow czyli jakies 350tys. Wiadomo jak sie roznie zycie uklada kiedys bylem zdania, ze zaufanie to podstawa kazdego zwiazku ,ale statystyki nie klamia 30% malzenstw w Polsce koncyz sie teraz rozwodami .Sam tez przeszedlem juz kilka ciekawych momentow w swoim zyciu, kiedy slyszalem od dziewczyn, ze nie moga beze mnie zyc i sie zabija jak odejde, a po paru latach mnie rzucaly A anwet okazywalo sie ,ze jakos jednak moga zyc maja sie dobrze i poznaja nowych facetow :D mysle o tym w ten sposob ze wiaze sie z ta osoba ,bo ja kocham zalezy mi na niej ale roznie to bywa... jak umre dzieci beda mogly dziedziczyc wszystko do ostatniej zlotowki ale wkur....bym sie ,gdyby oskubala mnie cwana byla zonka ktora wyladowala nagle w lozku z mlodszym o 15 lat facetem i sie ze mnie smieja bo bylem na tyle glupi zeby nie spisac tej intercyzy :) jakies sugestie? p.s dodam tylko ze ona zarabia 1400zl nic prawie nie ma na koncie gdyby wniosla tyle samo co ja /troche mniej ten temat w ogole by dla mnie nie istnial

Gość gość
skoro nabyłeś wszystkie nieruchomości przed ślubem są one twoim majątkiem odrębnym i w razie rozwodu ex żona nie ma do nich najmniejszego prawa intercyzę podpisuje właściwie po to aby regulować własność w stosunku do dóbr które masz zamiar nabyć w przyszłości, w trakcie trwania małżeństwa, aby nie stały się one własnością wspólną, tylko własnością tej osoby, która faktycznie na nie zarobiła

Gość xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
dla mnie normalne pytanie i sprawa. nie ma problemu. w koncu wychodzi zaciebie a nie twoje pieniadze. ale ty ja znasz, to powinienes wiedziec jak zareaguje...nawet nie wypada jej powiedziec "nie chce intercyzy". przy takiej roznicy

Gość gość
To na pewno drazliwy temat. Troche by mnie uklulo, gdyby moj facet zaproponowal spisanie intercyzy, bo mialabym wrazenie, ze mi nie ufa. Ale z drugiej strony, tak jak pisales autorze, roznie w zyciu bywa. Sama mam dosc praktyczne podejscie i podpisalabym ten papier. W koncu wychodze za maz, bo kogos kocham i chce z nim byc do konca, wiec nie robi mi to roznicy

Gość gość
hej, Zapraszam wszystkie dziewczyny do skorzystania z zniżki -20 % na kolekcje jesienną obuwia w sklepie joyfashion. pl . Obowiązuje w dni. 12-14.09 . Aby ją otrzymać należy wpisać w koszyku w pole kod rabatowy hasło JoyJesien . Produkty, które obejmuje promocja znajdziec ie tutaj :http://joyfashion.pl/pl/c/jesien-2014/72 Polecam!

Gość gość
dobra nabyte przed ślubem są twoją własnością, dopiero nabyte w trakcie ślubu są dzielone na pół mój mąż brał kredyt przed ślubem, żebyśmy po ślubie mieli to mieszkanie jako ,,oboje,, to spisywaliśmy umowę o notariusza = rozszerzenie wspólnoty majątkowej