Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wypiłam w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Witam, wypiłam świadomie alkohol w 24 tygodniu ciąży. Wiem, że nie powinnam, nie prawcie mi morałów, bo sama mam wyrzuty sumienia. Zrzarły mnie wyrzuty sumienia, bo to było moje wesele. Czy bardzo mogłam zaszkodzić dziecku? Wcześniej wgl nie piłam nic. Nie piłam ani nie paliłam. Tylko ta jedna sytuacja.

Gość gość
Co Ty nic sie nie stanie. Kazda babka chleje w ciąży, a zobacz ile zdrowych dzieci na swiecie dookoła ;] Nie zaszkodziłaś dziecku, mozesz sobie walnąć kielicha od czasu do czasu, po co w ogole pytasz?

Gość gość
Bo jestem matką i mam wyrzuty sumienia. Wiem, że źle zrobiłam i dręczy mnie to.

Gość gość
Pewnie malemu sie film urwal. Grzmotnij piwo pewnie go suszy:-)

Gość gość
Heh, czarny humor ;) Dzięki za odpowiedź ;)

Gość gość
Nie czarny humor, a prawda. Wiesz, ze nie mozna pic alkoholu, wiesz, ze nawet mala ilosc może spowodować nieprawidłowosci płodu. Czego wiec oczekujesz? Ze napiszemy, ze nic sie nie stało?!?! Nikt tego nie wie, dowiesz się za kilka tygodni. Peace!

Gość gość
kiedyś sama zapłaczesz nad tym, jak skrzywdziłaś swoje dziecko własnym egoizmem. szkoda tylko malucha....

Gość gość
Ale to było tylko pięć kieliszków wódki plus szampan na początek jedna lampka...

Gość gość
twoje dziecko więc jeszcze możesz dodać fajki i poćpać trochę. W końcu to ty będziesz mieć chore dziecko i bedziesz musiala przez cale życie sie nim opiekować. Nic nam do tego

Gość gość
nic dzieciakowi nie bedzie , zobacz alkocholiczki rodza co roku i banda obsmarkancow biega zdrowa

Gość gość
5 kieliszków wódki to bardzo dużo, jeszcze szampan. Myślałam że pisząc o alkoholu masz na myśli coś około 2,3 lampek wina a nie takie coś. To około 85g czystego alkoholu etylowego, masakra

Gość gość
To ponad 100ml czystego spirytusu...

Gość gość
ja sie dziwie twojemu mezowi i patologicznej rodzince, ze dali Ci przyzwolenie na jawne picie ;/;/;/

Gość gość
Gdzies ostatnio czytalam ze wypicie kilku jednostek alkoholu w ciazy powoduje opoznienia w rozwoju intelektualnym w przyszlosci. Dziecko moze miec klopoty w szkole. Ja, osoba ktora stara sie o dziecko od 3 lat, nie wyobrazam sobie jak mozna tak egoistycznie sie zachowac. Ale zazwyczaj jak komus cos latwo przychodzi to pozniej nie szanuje tego co ma. Mam nadzieje ze nie bedzie to mialo wplywu na twoje malenstwo.

Gość gość
Polak nie kaktus, pić musi

Moim zdaniem to jest bardzo dużo. Rozumiem jakbyś wypiła łyk czerwonego wina przy toaście. Czy też 1 łyk szampana ( nie popieram ale wtedy to co innego). Ale 5 kieliszków wódki i szampan? Dziecko ma inny metabolizm. Ono bardziej odczuwa alkohol niż Ty. Można się jedynie cieszyć,że jest to jednak ten 24 tydzień ciąży a nie 1 trymestr. Wtedy ryzyko jest jednak niższe.

Gość gość
Przecież to prowo. Wyobrazacie sobie ciężarną, z widocznym brzuchem, ktora przy kilkudziesiąciu osobach łoi szoty?? :) To niemozliwe, albo rodzinka autorki jest niezłą patola!

Gość gość
no wlasnie, rodzina widzialamze pijesz i nie zareagowala? bardzo duzo wypilas, co ty sobie myslalas?

Gość gość
Najpierw robisz , a pózniej się martwisz ? Co za debile chodzą po tym świecie ? Upilas się , oczywiście wpłynęło to na twoje dziecko ( było piane ) wiadomo ze wódka zabija szare komórki ( u dorosłych ) , dziecko dopiero się rozwija, a już zabiłas u niego szare komórki , mózg jeszcze do końca nie rozwinął , bravo . Niektóre kobiety nigdy niepowinny być matkami !!! I ty należysz do nich .

Gość gość
ale jaki masz problem? Poczytaj sobie o zespole FAS i już poznasz swoje dziecko:)

Gość gość
ktoś tam wyżej napisał że każda kobieta chla w ciąży - czy ciebie porypało do reszty? :D

Gość gość
Gosc z 12:46- wiesz co to ironia? Przeczytam tą wypowiedz jeszcze raz :D

Gość gość
*Przeczytaj

Gość gość
Nie martw się Autorko na zapas, jakby alkohol wypity w ciąży zawsze powodował uszkodzenia, to prawie same mutanty biegałyby po świecie (weźmy choćby pod uwagę czasy kiedy nie mówiło się o szkodliwośc***icia). Staraj się jednak unikać podobnych sytuacji na wszelki wypadek Pozdrawiam

Gość gość
FAS, FAT itp powoduje, ze dzieci sa glupsze i nieogarniete, mogą wykazywac cechy jak adhd - a nie, że sa niepełnosrawne serio, NIE WIDZISZ wokół glupich ludzi? :D nie wierze ze nikt nie zaprotestował jak łoila wódę, to BARDZO DUŻA ILOSĆ nawet normalnie, a w 24tyg ciąży to już w ogóle

Gość gość
gość (16:16) idąc Twoim tokiem rozumowania doszłabym do tego, że ludzie bystrzy na tyle, że zostali np. lekarzami mówiącymi reszcie o szkodliwośc***icia musieli mieć niebotyczne szczęście, że żadne z ich przodków nie piło w ciąży przez setki lat - inaczej głupota skaziłaby geny bezpowrotnie. Jeśli masz na myśli inne typy głupoty - kwestia gustu kogo uważamy za głupich ludzi i przez kogo za głupich jesteśmy uważani. Nie mówię, że picie w ciąży jest ok, nie wnikam czy jej rodzina patrzyła czy nie, stwierdzam jedynie, że nie musi się przejmować na zapas i histeryzować nad rozlanym mlekiem. Pozdrawiam

Gość gość
gość z 16:00, no to zwracam honor :P

Gość gość
...głupota skaziła geny? co Ty piszesz? uszkodzenie plodu nie uszkadza genów -.- alkohol uszkadza układ nerwowy a to wpływa na zdolności intelektualne tych osob poczytaj o tych syndromach i zobaczysz o co chodzi zamiast pisac dyrdymaly jak to nie ma wpływu bo nikomu na czole trzecia reką nie wyrosła.

Gość gość
sory, FAE powinno być

Gość gość
A dziecko osób z uszkodzonym układem nerwowym będzie w pełni sprawne intelektualnie czy pewne niedobory pozostaną w tej rodzinie na przyszłość? Już nie mówiąc o tym, że "uszkodzeni" mogą nie przestrzegać nie picia w ciąży.