Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama Agatkki

moja 5 miesieczna corka czesto sie zapatruje ( zawiesza) iniedomyka oczu gdy spi

Polecane posty

Gość mama Agatkki

Moja 5 miesieczna corka czesto sie zawiesza. Dzis nad ranem gdy przynioslam ja sobie do lozka to potem po dzemce ja sie budze a ona nie ruchoma z otwartymi oczami. Nawet nie wiem czy gdziekolwiek sie patrzala. Czesto spi z niedomnknietymi oczami albo i w polowie otwartmi. Czesto sie zapatruje bez jakich kolwiek oznak zycia. Czy to moze byc objaw jakiejs choroby? Czy wasze dzieci tez tak mialy?

Gość gość
brzmi nie ciekawie, mysle ze powinnas zglosic sie do lekarza w pierwszej kolejnosci

Zawsze mozna skonsultowac z lekarzem. Ale pamiętam ze z dziewczynami z tego samego terminu smialysmy sie ze nasze dzieci widza 'cos' na scianie, tez potrafily sie zapatrzec na kilka minut. Z oczami bylo to samo, ale nie tak ze zawsze mial uchylone ale zdarzalo sie :) po kilku tygodniach przeszlo, tzn uchylone czasem oczy zostaly do dzis, ma 14mc :D

Gość gość
Zbadaj jej tarczycę, te niedomknięte oczy w czasie snu mogą świadczyć o zaburzeniach w pracy tarczycy.

Gość gość
nie chce cie straszyc ale to moze byc epilepsja

Gość gość
O kurcze. predko do lekarza z nia pojde.

Gość gość
A co to jest epilepsja czy jakos tak?

Gość gość
Epilepsja to padaczka

Gość nie czytaj tych horrorow
Moje dziecko tak miało, bo... tak miało. Do teraz nie domyka oczu gdy śpi. Jest ponadprzeciętnie rozwijającym się brzdącem :) Oczywiście dla spokoju skonsultuj to z kimś, ale prawie na pewno to nic nie jest. Kafeteria nie jest dobrym miejscem na szukanie pomocy... Tu nawet później wyżynający się ząb świadczy o czymś strasznym :)

Gość nie czytaj tych horrorow
Jeżeli byłaby to tarczyca - niedomykanie byłoby spowodowane wytrzeszczem gałek ocznych, a epilepsja? Przez zawieszanie się i spanie z uchylonymi powiekami?! Baby, wy potrzebujecie szybkiej pomocy lekarskiej! Mamo dziewczynki, uciekaj stąd zanim te wariatki tymi bzdurami spowodują u ciebie napad epileptyczny!

Gość gość
Jeżeli byłaby to tarczyca - niedomykanie byłoby spowodowane wytrzeszczem gałek ocznych, a epilepsja? Przez zawieszanie się i spanie z uchylonymi powiekami?! Baby, wy potrzebujecie szybkiej pomocy lekarskiej! xxs Mylisz się. "Zawieszanie się" może być objawem epilepsji typu absence.

Gość mama Agattki
Dziękuję za kazda odp. Znajomego synek tez tak ma. Gdzieniegdzie poczytalam i roznie pisza. Ze dzieci tak maja. W każdym razie skonsultuje to juz przy nastepnej wizycie.

Mamo Agatki Lepiej skonsultuj z lekarzem. Mogę się mylić, nie sugeruj się tym, ani za bardzo nie nakręcaj, ale mi to wygląda właśnie na epilepsje typu absence. Polega ona na chwilowym "zawieszeniu się" po czym wraca się do normalnego stanu. Nie ma drgawek jak przy epilepsji z dużymi napadami ale lepiej to skonsultować z neurologiem

Gość dziewczynki sa obrzydliwe
no coz masz malego niedorozwoja

Gość gość
Moja ma teraz 8 lat i od urodzenia śpi z niedomkniętymi oczami, jak się urodziła to każdy mówił że się obudziła i chcieli ją brać na ręce, ale ona spała, tym się nie przejmuj. Znowu moja mładsza córka też jak się zapatrzy to mażna krzyczeć i machać i nic, samo przechodzi i dalej się bawi jak gdyby nigdy nic! I jest zdrowiutka!