Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

AnQa123

O jakie mieszkanie mogę sie starać ?

Polecane posty

Witam , w tym roku skonczylam 18 lat i moje pytanie jest takie jak w temacie o jakie mieszkanie moge sie starac , mieszkam w duzym mieszkanie (3 pokoje) z mama , wujkiem ,bratem , siostrzenica . Chciałabym sie wyprowadzic ze wzgledu na sytuacje w rodzinie ktora jest nie do zniesienia i nie moge juz wytrzymac psychicznie jak i fizycznie . Chcialabym zlozyc wniosek ale niewiem o jakie mieszkanie sie moge starac wiec napisalam tutaj o pomoc , mam prawie 800 zl renty , ucze sie w technikum . Moze ktos mi pomoze bo naprawde niewiem co juz zrobic . Dziekuje za odpowiedzi .

Gość gość
A ile macie metrow ? Bo jezeli przekracie metry na osobe to nie masz szans zeby dostac mieszkanie. Moze idz gdzies do mopsu oni Ci moga pomoc albo jakis internat

Gość gość
Złóż dokumenty w Urzędzie Miasta. Dołącz papiery o dochodach. Nie mogą być za wysokie ani za niskie. Myslę że te 800 zł to ok. Potem musisz dać jakiś sensowny powód np że mieszkacie na kupie, w rodzinie jest alkoholizm itp. Wszędzie trzeba wymyślać bajeczki bo oni zawsze znajdą coś żeby człowieka zrównać z ziemią i nie pomóc.

Gość gość
masz za duży dochód na cokolwiek

Gość gość
A musi to być mieszkanie? Poszukaj może pokoju w jakimś studenckim mieszkaniu, wyjdzie najtaniej i będziesz mogła sobie jakoś powoli układać życie

Gość gość1990
Możesz się starać o takie mieszkanie na jakie cię stać: kupno lub wynajem. Precz z pasożytami!

Własnie chcialabym mieszkac sama , po mieszkaniu z mama jestem niezrownowazona psychicznie , jedno słowo do mnie a ja wpadam w jakis szal poprostu , chcialabym miec spokoj ktorego obecnie nie mam , zyc normalnie bez stresow, problemow .

Gość gość
Ale mieszkanie samej Ci nic nie ułatwi. Jeżeli nie zaczniesz się socjalizować teraz, wśród normalnych ludzi, to już nigdy Ci się to nie uda. Mieszkanie z ludźmi, psycholog (darmowi też przecież są), praca - wszystko da się jeszcze poukładać. Jak teraz postawić na socjal i samotność to jesteś skazana na porażkę.

Gość gość
Przy dochodzie 800 zł żaden bank nie da Ci kredytu. Skoro masz 18 lat to pewnie zaraz kończysz szkołe, wytrzymaj ten rok, idz do pracy do ludzi, na pewno bedzie Ci łatwiej.

Gość gość
dopiero doczytałam, że chcesz od miasta. skoro mieszkacie w 5 osób w mieszkaniu 50 m to jest 10 metrów na głowę, chyba za dużo żeby starac się o jakiekolwiek mieszkanie. I te trudne warunki to :alkoholizm, przemoc? Jest to udowodnione sądowo? Bo na gębę "Wujek pije a mama mnie denerwuje" nikt Ci mieszkania nie da, połowa Polaków używałaby takich argumentów.