Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jakie studia wybrać...

Polecane posty

Gość gość

Skończyłam administrację bezpieczeństwa i porządku publicznego, pracuję w biurze za 1200 zł i w sumie nie robię co byłoby związane z moim zawodem Teraz mam dosłownie 2 tygodnie na podjęcie decyzji odnośnie studiów mgr... czytam czytam i nic, zastanawiam się nad wszystkim dosłownie od uniwerków po szkoły prywatne. Myślałam o szkole wojsk lądowych ( chodzi mi głównie o Wrocław) ale o studiach cywilnych bezpieczeństwo narodowe ale nie sądzę żebym pracowała póżniej w CBŚ a chciałabym może się dostać do biura do wojska- nie wiem jak to zrobić i czy to w ogóle jest możliwe. Drugim kierukiem jest pedagogika a zastanawiam się nad specjalnościami : edukacja wczesnoszkolna i wychowanie przedszkolne pedagogika przedszkolna i wczesnoszkolna pedagogika zdrowia z psychodietetyką pomoc psychologiczno-pedagogiczna na DSW sama nie wiem co mam wybrać jestem na siebie strasznie zła... bo nie mam pomysłu na siebie. nie mam też osoby która by mi doradziła, moi rodzice nie skończyli studiów a moi znajomi idą na marketingi zarządzania na wsb albo turystykę... jeszcze niedawno smiałam się z pedagogiki ale widzę że niepotrzebnie bo admininstrację skończyłam do biura przekładać papierki czy na sekretarkę się dostanę pracuję w kancelarii ale nie mam nic z nią wspólnego, a dzwonie po ludziach i proponuję szkolenia prawnicze- fajnie ze ludzie sie cieszą i mam jakiś odzew ale no wolalabym miec jakiś pewny zawód po mgr, może nie tyle ze go miec na 100 % ale być pewna gdzie go szukać. po zarządzaniu nie wiem co moglabym robić po turystyce też nie marketing to już w ogóle nie wiem o co chodzi Prosze o pomoc starsze i młodsze mądrzejsze koleżanki lub kolegów :) dziękuje za każdą odpowiedź.

Gość gość
A gdzie studiowałaś?

Gość gość
na DSW :) w sumie przypadkiem tam trafiłam bo moja szkoła malutka została przez dsw przejęta... długa historia :)

Gość gość
Powiem Ci, że ja właśnie w tym roku obroniłam się, studiowałam ten sam kierunek co Ty i nawet tę samą specjalizację :-) Będę kontynuowała ten kierunek na studiach drugiego stopnia, ale od października zaczynam także studia zaoczne z kierunku ekonomia. Myślę, że to dobre połączenie. Ogólnie przechlapane będziemy miały ze znalezieniem pracy (nie tylko my, ale także inne osoby po studiach "humanistycznych"), a prawda jest taka, że w przyszłej pracy pewnie nasze studia się nam nie przydadzą. Nie myślałaś, żeby iść bardziej w kierunku ekonomii/rachunkowości itd.?

Gość gość
Hej :) nie wiem czy poradziłabym sobie z ekonomią, a jeżeli chodzi o studia we Wrocławiu mam 2 sensowne wybory uczelni, ekonomie na ekonomicznym uniwerku- myślę że dla osoby która matmy nie miała od liceum i w sumie zdałam mature na 42 % to za duże wyzwanie. a na WSB nie chcę iść... bo ta szkoła nie szczyci się dobrą renomą...

Gość gość
Myślę, że połączenie administracja i pedagogika nijak się ze sobą nie łączy. Widzę jednak, że na Twojej uczelni można później kontynuować naukę na studiach III stopnia, więc może to byłaby dla Ciebie jakaś alternatywa gdybyś się zdecydowała na ten kierunek? Co o tym sądzisz? Mówisz, że chciałabyś pracować w wojsku? Do tej pracy pedagogika na pewno Ci się nie przyda, pod tym kątem wybrałabym raczej bezpieczeństwo narodowe.

Gość gość
jasne też o tym myślałam lecz... nie wiem jak sie dostać do biura do wojska czy gdyby się to nie udało to po bezpieczeństwie znajdę prace gdzieś indziej ?

Gość gość
ponieważ raczej w mundur wskoczyć nie chcę :) a pedagogika to bezpieczne wyjście bo zawsze mogłabym dostać sie do żłobka przedszkola itd... wiem jaka jest droga do takiej pracy natomiast po bezpieczenstwie nie mam pojęcia :/

Gość gość
Musisz przeglądać Biuletyn Informacji Publicznej, przecież każde stanowisko musi zostać obsadzone w drodze konkursu a informacje o naborach są jawne.

Gość gość
chodzi o to że nie wiem na jakie stanowisko mogłabym się dostac po bezpieczeństwie narodowym...

Gość gość
To już tak naprawdę zależy chyba od tego jakie wymagania postawią w rekrutacji :-) Myślę, że nie ma sensu nastawiać się na konkretne stanowisko. Masz jakieś doświadczenie zawodowe?

Gość gość
tylko jezeli chodzi o urzedy miejscie czyli bardziej administracja :)