Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

trądzik niemowlęcy

Polecane posty

Gość gość

jak to zwalczyć?? córeczka ma 4 tygodnie od trzech na krostki a buzi i jest ich coraz więcej :-(( córeczka wygląda naprawdę złe. najpierw smarowałam sudocremem teraz nawijżam kremem oliatum. Już ie wiem co robić??

Gość gość
Samo zejdzie. Nie smaruj niczym, tylko przemywaj delikatnie szarym mydłem z wodą, np. na waciku. Mój mały miał trądzik do 3 miesiąca życia, wygladał strasznie. Byłam u kilku pediatrów i powiedzieli aby tylko przemywać. Nawet swojego gin. podczas wizyty zapytałam o tradzik synka. Powiedział, że to przez to, że w ciąży brałam dużo tabletek ( ciąża cały czas na podtrzymaniu). Krostki miał straszne- dosłownie trądzik, policzki zasypane. Najgorzej było jak obcy ludzie np. w sklepie,widząc takie dziecko, zwracali mi uwagę, że to potówki i trzeba coś z tym zrobić, nie tłumaczyłam, tylko kazałam im pilnować swoich spraw, bo ilez można było. Teraz synek ma 2,5 roku cera gładziutka- żadnych śladów, czy blizn. Spokojnie autorko, chociaż ja też byłam przerażona.

Gość gość
Ja rowniez byłam przerażona, nie smaruj niczym. Samo zejdzie, troszkę czasu potrzeba. Moj syn miał do 4 msca. Pewnego dnia obudził sie rano i po trądziku ani śladu. Pozdrawiam i życzę wytrwalosci