Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

cholera ja ciagle tyje w tej ciazy co zrobic

Polecane posty

Gość gość

Jestem na pocz 5 mies a przytylam juz 10 kg. Odzywiam sie tak jak przed ciaza jem nawet niekiedy mniej a wciaz tyje wygladam jak baleron. Widze na ulicach same szczuple mamuski lub kobiety w ciazy a ja wygladam jak paczek.co to moze byc. Slodkiego nie jem prawie wcale gdzie przed ciaza non stop drozdzowki lodziki chipsy

Gość gość
współczuję.

Gość gość
Może pij dużo wody, bo pewnie Ci się tylko wydaje że nie jesz więcej. Staraj się dużo spacerować , może np ćwicz mięśnie nóg rąk

Gość gość
a mierzysz ciśnienie? Może to być zatrucie ciążowe lub nawet stan przedrzucawkowy ja od 34tc mierzyłam ciśnienie ale w wyniki nie wierzyłam-czułam się wyśmienicie jak mnie przewozili do innego szpitala żeby mi zrobić cc (w 35tc) bo okazało się, że to stan przedrzucawkowy to: -od 30-34tc przytyłam 6 kg-a jadłam naprawdę mniej niż przed ciążą, woda mi się w organizmie zbierała -gdy mnie przewozili ciśnienie skakało nawet do 200/100 jakoś mi kazali leżeć a ja im tłumaczyłam że mają ciśnieniomierz zepsuty bo przecież ja mogę skakać biegać czuje się wyśmienicie a ratownicy z karetki przyjechali z łóżkiem-przynajmniej było gdzie torbę postawić sami byli w szoku że ja sama CHODZĘ z takim ciśnieniem -od 5 mca tyłam po 4 kg na mc fakt jadłam więcej słodyczy ale nie aż tyle -na wizytach zawsze ciśnienie książkowe (gdy miałam zacząć sama mierzyć ciśnienie po ok godzinie od zmierzenia ciśnienia przez położną podskoczyło do 140/90 ale nowy ciśnieniomierz-pewnie zepsuty. Może gdyby lekarze uznali że te 4 kg to nie wina do końca obżerania się a zlecili mierzenie ciśnienia możliwe że inaczej by się to skończyło, no ale że zawsze miałam problemy z nadwagą to pewnie żre ile wlezie a prawda była zupełnie inna.

Gość gość
Nie mierze cisnienia. Ale dzieki za podrzucenie pomyslu. Od teraz zaczne mierzyc wezme cisnieniomierz od mamy i bede kontrolowac zobaczymy co bedzie

Gość gość
taka uroda mam to samo teraz 9 mc i plus 20kg a zostaly jeszcze 3 tygodnie, kolezanki wcianaly za 2 osoby i plus 10kg w 9 mcu...