Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

allegro pytanie

Polecane posty

Gość gość

czy jak kupuje coś od kogoś kto ma zaznaczoną : płatność przez payu, to w tych metodach płatności które się pojawiają po zakupie jest zwykły przelew czy nie ma

Gość gość
sprawdze teraz

Gość gość
tak, widze że jest opcja przelew bankowy ->placę przelewem tradycyjnym i ten obrazek różowego druczku to wypełnienia przy tym jest

Gość facet28lat
Zwykly przelew na konto payu

Gość gość
ale chodzi czy jest : zwykły przelew poza systemem payu ?? bo napisałam pytanie do sprzedającego i napisał mi że mogę zapłacić przelewem normalnym

Gość gość
ja zawsze placę na allegro przez payu i poźniej wyskakuje mi gotowy juz wypełniony blankiet,drukuję go i idę do banku, bo płacę przelewem tradycyjnym, sprzedający ma moją kasę po kilku godzinach

Gość gość
tak, płacisz zwyklym przelewem po prostu na numer konta payu co Ci się pokaże szybciej kasa ląduje u sprzedawcy niż zupełnie tradycyjnie

Gość gość
każdy sprzedawca allegro ma automatycznie narzucone przez serwis płatnosc***ayu i nie może tego wyłączyć, po zakupie przeważnie dostajesz informację z numerem konta gdzie możesz dokonać zwykłego przelewu, a więc takiego z własnego konta bankowego lub przez wpłatę na poczcie

Gość gość
nie wiem, czy szybciej, pewnie czas jest taki sam. ale jest to bezpieczniejszy sposób,bo sprzedawca nie wyprze się że nie otrzymał twojej wpłaty,albo ze jeszcze nie sprawdzał swojego konta bo nie ma czasu. Odrazu jak payu przekaże mu twoje pieniądze to i on dostaje maila od nich ,że zapłaciłaś i ty,że już przekazalli mu twoja wpłatę

Gość gość
dobra rozumiem :)dzięki za odpowiedzi :)