Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mamusia Gargamela

Dzieci mają prawo mieć żal do rodziców jeśli rodzice nie są zamożni

Polecane posty

W domu nie przelewa się. Rodziców nie stać na markowe ubrania i drogie zabawki dla dziecka. Najbardziej te różnice maluch zauważa, gdy zaczyna chodzić do przedszkola czy szkoły. Z czasem gdy dorastają, są już w gimnazjum zaczynają się prostytuować (problem dotyczy nie tylko dziewczyn ale i chłopców) w zamian za to by mieć nowego laptopa czy super ciuchy albo maszynki do golenia. Ja tego nie robiłam ale musiałam ojcu podebrać maszynkę by ogolić se pachy i nogi.

Gość gość
u mnie w domu bieda byla, zero kieszonkowego, ciuchy po starszych siostrach, jak cos sie chcialo kupic to na jagody albo grzyby zarobic. ciezko bylo, nie wspominam dobrze, ojciec alkoholik...

Gość gość
co ja ci poradzę ,że nasze państwo funkcjonuje w ten sposób,że więcej jest biedaków. też byłam biedna ale już jestem bogata i nie wiem czy szczęśliwsza, im człowiek jest starszy tym ma więcej problemów

Gość gość
może nie miej żalu lecz podziękuj,że byłaś zdrowa, bo pieniądze to nie wszystko.

Gość gość
Dzieci trzeba wychowac tak, aby to rozumialy.. sam pochodze z niezamoznej rodziny, tlumaczono mi ile zarabiaja, razem z rodzicami obliczalismy wydatki (niby w celu nauki maty), zabierali mnie na zakupy i pokazywali ile kosztuja markowe, przez te wszystkie lata wpoili mi zdolnosci matematyczne i to, ze pieniadze trzeba szanowac, bo moze ich braknosc, a sam przyszedl brak zamilowania dla debili, ktorzy mysla, ze jak maja drogie ciuchy to sa fajni. Pokazuja sie w tym, bo chca odreagowac.. to kwestia tego, co im wpoisz