Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sdsadasdads

Boję się okazywać uczuć i tego, że mi zależy

Polecane posty

Gość sdsadasdads

Myślałam, że mój problem zniknął wraz z bolesnym rozstaniem, ale jednak się myliłam :( Chodzi o to, że nie umiem otworzyć się przed drugą osobą. Nie chcę okazywać słabości, zazdrości, czy tego, że mi zależy. Lubię czuć przewagę, co jest chore. Poprzedniego faceta naprawdę pokochałam, ale zepsułam to przez wyżej wymienione powody. Po rozstaniu znów się spotykaliśmy, bardzo się starałam, lecz niestety było na to wszystko za późno. Teraz, rok po rozstaniu znów się z kimś spotykam. Polubiłam go. Niestety popełniam poprzednie błędy, i to z większym nasileniem. Doszłam do wniosku, że gdybym była z byłym byłoby dobrze - w końcu odkryłam już wszystkie karty - wiedział jak bardzo mi zależy, a ja byłabym skłonna skoczyć za nim w ogień, bo go kocham. Postanowiłam jednak żyć dalej, ale nie umiem :( Nie potrafię tego zwalczyć. Boję się okazać, że mi zależy. I znowu skończy się tak jak poprzednio...

Gość gość
Skończy się tak, jak tego chcesz. Przecież to od nas samych zależy jak się kończy i jak zaczyna.Ty nie masz predyspozycji do bycia w związkach nie dlatego, że tęsknisz za byciem z byłym ale dlatego, że nie wiesz, co to jest miłość i jak dać komuś uczucie, jak z kimś rozmawiać na ten temat. Winorośl nie jest metodą na utrzymanie związku, ale i stękająca baba nią nie jest. Zazdrość, zadufanie w sobie i pokazywanie "kto tu rządzi", nie mają nic wspólnego z miłością. Pewnie masz duże kompleksy dlatego tak się zachowujesz.

Gość gość
CO ZA BZDURY jak drugiej osobie na tobie zalezy to pomoze ci to przezwyciezyc.