Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ułożenie dziecka

Polecane posty

Gość gość

Hej! Bylam na wizycie u ginekolog i robila mi usg opisowe, jestem w 33 tyg ciazy a dziecko ulozone jest nozkami do dolu i nie czuje zeby chcialo zmienic swoje ulozenie na glowkowe. Czy jest jeszcze szansa? Nie chce miec cesarki :(

Gość gość
dlaczego nie chcesz cesarki?

Gość gość
Rozumiem, że nie chcesz cesarki, ale to lepsze niż poród pośladkowy. Może jeszcze fiknie.

Gość gość
Po prostu wole urodzic naturalnie i o ile dam rade bez zadnego znieczulenia a tym bardziej w kregoslup.

Gość gość
Tez miałam dziecko tak ułożone i położna w szkole rodzenia pokazała mi kilka ćwiczeń, które powodują odwrócenie. Wykonywałam regularnie i dziecko się odwróciło. Zapytaj o te ćwiczenia.

Gość gość
Kochana miałam to samo , na tydzień przed planowanym terminem lekarz na Krowej w Wa-wie w obecności chyba z 20 studentów powiedział mi że muszę za tydzień zgłośić się na cesarkę gdyż dziecko ma główkę u góry .Przychodzę za tydzień a tu rodzę normalnie gdyż się obróciło , chociaż lekarz do mnie i tych studentów powiedział że nie ma najmniejszych szans ,bo dzieciak duży i na 100% nie obróci się . I co siłami natury urodziłam syna o wadze 3,600 .Tak że bądż optymistycznie nastawiona.Powodzenia

Gość gość
a ja uwazam ze nie powinnas z tym walczyc, patrzac na moja sytuacje- moj synek tez był ułozony posladkowo- jak sie pozniej okazało to nawet jakby był odwrócony główka w dół to i tak byłaby cesarka bo miałam bardzo króka pepowine dlatego dziecko sie noie odwróciło tylko wyzakrecał sobie ja wokół szyji... efekt tego taki ze po wyciagnieciu dziecko sine i wokół szyjki miał takie jakby odgniecienia... jakbym miała rodzic naturalnie to mogłoby sie to roznie skonczyc...

Gość gość
Jestes dopiero w 33 tc wiec co sie przejmujesz.ja jestem w 36 i dopero w piatek dowiem sie jak dziecko jest ulozone

Gość gość
a ja w 37 i też ułożona pośladkowo, masz jeszcze czas, najczęściej dzieci odwracają się między 34 a 36 tc

Gość gość
Dziecko może.jeszcze kilka razy zmienić pozycję. Siostra była w ciąży bliźniaczej i maluchy do ostatniego dnia przed porodem zmieniały pozycję. Tyle, że ona miała cc ze względu na ciążę mnoga.

Gość gość
Moja znajoma miała odwrotną sytuację - zgłosiła się do szpitala po terminie na wywoływanie i okazało się, że dziecko odwróciło się główką do góry i miała cesarkę. jej lekarz powiedział, że bardzo rzadko się zdarzają takie sytuacje, że dziecko się obróci w ostatnich tygodniach ale się zdarzają. A Ty masz jeszcze trochę czasu więc bądź dobrej myśli.