Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

usg zwykle co myslicie

Polecane posty

Gość gość

Czesc dziewczyny . Dzisiaj byłam u ginekologa , spóżnia mi sie okres już kilka dni i mam dziwne przeczucie że jestem w ciąży. Jutro idę odebrac wynik bety , więc wszystko będzie jasne, ale nie mogłam wytrzymać dlatego udałam się do lekarza . Ale .. Nie chcę się nakręcać . Ostatnią miesiączkę miałam 15 sierpnia . 31 dni temu . Powiedziałam lekarzowi że podejrzewam ciąże , albo stan zapalny jajnikow - kują mnie raz z jednej strony , raz z drugiej , takie jakby wbijanie igły , niepokoi mnie to . Lekarz nie zbadał mnie , zrobił tylko usg nie dopochwowe, tylko zwykłe i powiedział że nic nie ma . nawet nei sprawdził tych kujących jajników, czy wszytsko ok, czy nie ma jakiejs infekcji, no naprawde nawet na fotel mi nie kazał usiąść . Wiem że we wczesnej ciazy robi sie dopochwowe usg . wiem też ze to za wczesnei by wykryć ewentualną ciąze, sama nie wiem po co tam poszłam. Chyba we względu na to kłucie po bokach . Dodam że gabinet ginekologiczny na wsi ( pierwszy raz tam byłam ) , sprzet troche ze sredniowiecza , zwłaszcza ten metalowy fotel na ktory mnie nawet nie wsadzil ;-) Co o tym sądzicie ?

Gość gość
Lekarz nawet uciskajac brzuch stwierdzil ze cos rosnie w srodku :-). Potwierdzisl to usg dopochwowym. Zmien lekarza

Gość gość
mi lekarz nie wykrył 6cio tygodniowej ciazy dopiero beta to potwierdzila takze jest nadzieja ;)

Gość gość
Do około 10 tygodnia ciązy ( liczac od dnia ostatniej miesiaczki bo to normalne) robi się usg dopochwowe . Trzeba pamietac aby pecherz był wypróżniony . Póżniej na pełnym pęcherzu usg zwykłe . Pamiętam jak 2 lata temu byłam w ciązy i nic nie było widać , lekarz wygonił mnie to toalety i wtedy zobaczyłam i uslyszałam małego brzdąca . Niekompetentny ten lekarz , skoro lekceważy bóle jajników ( jak i pierwsze objawy ciazy :) ) . Idz do innego lekarza , tej jest conajwyzej niepowazny , a na fotel sadza pewnie babcie na emeryturze hihi

Gość gość
Nie wiem , nie wnikam co lubi pan doktor . :-) Ale wykazał trochę niekompetencji. Wiecej do niego nie pójde, to oczywiste .

Gość gość
mogłaś od razu poczekac na bete , mniej stresu dla ciebie i dzidziusia :D

Gość gość
Jesli chodzi o jajniki, to spokojnie mógł ****adać zwykłym usg. Ciąża taka wczesna to i dopochwowym by nic nie było widać, także nie widzę tu niekompetencji. Zrób betę dwa razy i jak się potwierdzi, to wtedy na usg leć. W ok 6 tyg coś może się na dopochwowym pojawić. Aha, w późniejszej ciąży robi się zwykłe usg i nie trzeba mieć pełnego pęcherza.