Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AnetaWilusz

Czy smoczek powinien być z tej samej firmy co butelka?

Polecane posty

Gość AnetaWilusz

Bo nie mam pojęcia. Właśnie jestem na etapie kupowania rzeczy do wyprawki i myślę nad zakupem (od niczego) jakiejś butelki i smoczka i nie wiem czy powinna być z tej samej firmy? Czy powinna mieć taki sam kształt? Czy jak to jest? Albo może inaczej jakie się u Was smoczki sprawdziły i z jakiej firmy?

ale chodzi o smoczek uspakajacy czy taki do butelki? Bo smoczki zwykle pasują tylko do jednych butelek producenta. A uspokający można mieć dowolny

Gość gość
Smoczek do butelki z tej samej firmy. A smoczków uspokajaczy mam chyba z 5, każdy z innej firmy :)

Gość AnetaWilusz
Chodzi mi o smoczek uspokajający, czy powinien być takiej samej marki jak butelka? I jakie konkretnie smoczki warto kupić, jakie lubiły Wasze dzieciaczki?

Gość gość
my mielismy ortodontyczny avent i corcia przepadala :) w sumie butelki tez avent, bo jakos mam do tej firmy sentyment :)

Gość gość
To zależy od konkretnego dziecka jaki smoczek polubi. Będziesz musiała po prostu wypróbować. Niektóre dzieci nie są wybredne i akceptują każdy smoczek.

Gość gość
jaki dasz pierwszy, to powinien podpasować ;) u nas sprawdził się avent z symetrycznym kształtem smoczka, więc potem każdy kolejny kupowała z aventu ;)