Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

17 tc uczucie ciężaru w kroczu przy długim przebywaniu w pozycji pionowej

Polecane posty

Gość gość

Miała tak któraś? Teoretycznie przecież dziecko nie jest jeszcze aż tak duże. W niedziele byliśmy w markecie budowlanym i po dłuższym chodzeniu czułam dyskomfortowe uczucie napierania na krocze. Gdy usiade w wygodnej pozycji to mija, ale przy dłuższym przebywaniu na stojąco to uczucie wraca :/

Gość gość
Może rozwarcie ci się robi przed czasem?Kiedy masz wizytę?

Gość gość
Autorko wybierz się do lekarza.. Ja takie uczucie miałam w 33tc i okazało się ze mała bardzo naciska główka, miałam leżeć, tydzień później juz miałam rozwarcie na 1 cm. Lepiej niech lekarz sprawdzi co się dzieje..

Tez tak mialam,do tego przy dluzszym chodzeniu czulam straszne klucie. Okazalo sie ze skraca sie szyjka i zalozono mi pessar. Musialam bezwzglednie lezec, a mimo to i tak zrobilo sie rozwarcie i urodzilam w 31 tc. U mnie byl jeszcze ten problem, ze maly mial bardzo krotka pepowine i od samego poczatku byl ulozony glowka w dol.

Gość gość
No właśnie miałam wizytę w czwartek i lekarz pobrał tylko posiew z pochwy. Nic więcej. A na jeszcze wcześniejszej wizycie msc temu robił mi Usg i szyjka była w porzadku, twarda i długa. Nie mam żadnych uplawow podbarwionych krwią a czytałam ze.to jeden z objawów skracania. Mam już piecioletnia córkę, ciąża była bezproblemowa i donoszona. Wiosną poronilam w 8 tc, ale teraz lekarz mówi, że wszystko jest ok.

Gość gość
Ja tak miałam okazało się że mała od 16tc jest główką w dół(do końca ciąży tak było!-ani razu sie nie przekręciła), napierała tak że w 32tc mialam miękką szyjkę a w 34tc rozwarcie na 2,5cm , niby urodzilam w 39 przez CC ale różnie bywa . Ja bym pojechała do lekarza i się oszczędzala.

Gość gość
Hej Autorko ,możliwe ze boli Cie spojenie łonowe, ja taki bol miałam w 3 ciąży w dodatku bliźniaczej , od 2mies przelezalam cala ciążę,nie mogłam chodzić ,pojdciue do toalety to był wysiłek,maz mnie wsadzal do wanny, myślałam ze po porodzie będę jezdzila na wózku,ale minęły prawie 2lata i teraz bardzo rzadko mnie boli przy mega wysiłku fizycz.