Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chrzest a prezent

Polecane posty

Gość gość

Mam problem. Otóż wraz z mężem zostaliśmy poproszeni o bycie chrzestnymi dla dziecka kuzynki. Ucieszyło nas to ale nie wiemy co dziecku kupić. Chrzest odbędzie się w Hiszpanii toteż trochę nas ogranicza bo samolotem ciężko przewieźć coś większego jak np. krzesełko do karmienia. Kuzynka sama wspomniała, że liczy na coś co dziecku się przyda wiec pomysł typu łyżeczka czy medalik odpadają. Może macie pomysł co można kupić na chrzest dla chłopca. Coś co było by przydatne i niebanalne.

Gość gość
Kuzynka sama wspomniała, że liczy na coś co dziecku się przyda xxx ale bezczelna świnia polscy katolicy!

Gość gość
Tu autorka. do gość z 10:59 Pogięło cie czy jak? Kuzynka po prostu zamiast patetycznych łyżeczek czy smoczków z wygrawerowaną datą chrztu woli jakąś zabawkę lub coś użytecznego dla dziecka nie koniecznie drogiego. Nie oceniaj wszystkich swoją miarą.

Gość gość
my jako chrzestni kupowaliśmy ( co prawda po wcześniejszym uzgodnieniu z rodzicami dziecka) szczeniaczka uczniaczka, lub ciuszki + pieniądze w kopercie, nasza córka od chrzestnych dostaął też mate edukacyjną

Gość gość
autorka do gość z 11:13 Dzięki pomyślimy bo pomysły niezłe. Kuzynka jak ją zapytałam to nie bardzo chciała się za czymś opowiadać bo jak twierdzi nie chce nam narzucać konkretnej kwoty. Stwierdziła, że co kupimy będzie ok bo to ma być prezent dla dziecka nie dla niej więc nie za bardzo chce pieniądze.

Proponuję jakąś ładną i ciekawą zabawkę + książeczka, może być taka bardziej "dorosła", z napisaną w środku dedykacją z jakiej to okazji i od kogo. Potem miło się patrzy na takie pamiątki.

Chrześniakowi kupiłam Biblię dla dzieci z wygrawerowaną dedykacją - niby pamiątka, ale za kilka lat będzie mógł sobie poczytać, więc się przyda. Do tego album do zdjęć. Jak rodzice proszą i coś praktycznego to może dobrze kupić jeden nie za duży prezent np.ładny kąpielowy ręcznik lub szlafroczek i ewentualnie dorzucić kopertę.

Gość BarnabaR
A to moim zdaniem bardzo fajny prezent, pewnie nie jednej osobie by sie spodobał. Wiecie moze czy za takie pamiątki do chrztu, można zapłacić przez https://bezpiecznyprzelew.pl/ ? Bo tak było by mi dużo wygodniej