Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dwa testy ciążowe i dwa różne wyniki

Polecane posty

Gość gość

Witam! Okres spóźnia się 6 dzień.zawsze mam 31- dniowe cykle,jak w zegarku.Ostatni miałam 10 sierpnia.Dzień po spodziewanej miesiączce test- dwie kreski,druga ledwo widoczna.Wczoraj rano kolejny i jedna kreska.Lekarz na usg nic nie widział,więc kazał zrobić bete.Wynik poniżej 0,100.Czy jest możliwość ciąży?

Gość gość707
mialas jakies plamienie?

Gość gość
Nie miałam

Gość gość
moim zdaniem nie ma ciąży/ beta wyjasniła sprawę. widać test był negatywny.

Gość gość
Moim zdaniem jestes w ciazy, testy nie pokazuja falszywaj ciazy, czesciej wynik jest falszywie negatywny jak w tym drugim przypadku. w piatym tygodniu jest jeszcze za wczesnie zeby lekarz cos zobaczyl na usg. W jakich jednostkach jest ten wynik bety? iU na ml?? Jesli tak to jestesc w ciazy, tu masz normy HCG: http://www.ciazowy.pl/artykul,beta-hcg-a-twoja-ciaza,1062,1.html

Gość gość707
jak dla mnie moze byc wczesna ciaza, zrob bete jeszcze raz i zobacz czy wzrasta.

Gość gość
ledwo widoczna kreska to może być tylko odbarwienie, reakcja chemiczna testu. Tym bardziej że beta negatywna a kolejny też również.

Gość gość
Beta jest w mlU/ml. Właśnie też myślałam,że to może wczesna ciąża i nie wykazało nic. W laboratorium mówiła,że aktualnie nie jestem w ciąży ale to nie znaczy,że można ją wykluczyć.Myślałam,że może ktoś miał podobnie...

Gość gość707
nie stresujcie jej, niech odczeka jeszcze pare dni i sie wyjasni..

Gość gość
zalezy czy ten pierszy test byl zrobiony prawidlowo, po czasie okreslonym w ulotce moglo byc faktycznie odbarwienie, co innego gdy wychodzi od razu. Moze ciaza jest mlodsza niz sie wydaje? albo pierwszy test byl bardziej czuly? ciezko powiedziec. Autorko a w labie gdzie robilas bete nie mozesz sie zapytac co oznacza taki wynik?

Gość gość
Spóźnienia się zdarzają nawet w najbardziej regularnych cyklach.

Gość gość
Pytałam,mówili,że brak ciąży jak narazie.wszystko byłoby ok,gdyby nie ten pierwszy test.jestem tylko ciekawa czy nie za szybko ta beta.ale przecież nie ma już dokładniejszego badania niż z krwi.ten pierwszy test zrobiłam,odłożyłam,zadzwonił telefon i dopiero po ok.15-20 minutach sobie o nim przypomniałam.

Gość gość
No to moim zdaniem to nie był pozytywny. Beta wcale nie za szybko. Jest wiarygodna. Nie ma ciąży. Gdyby była ciąża to beta byłaby wyższa a kolejny test wykazałby wyraźniejszą kreskę.

Gość gość707
kup test i zrob jeszcze jeden ;) moze tamten byl wadliwy , jezeli jestes w ciazy to wyjdzie nawet teraz , wiem po sobie bo robilam dwa dni przed @ i do tego po 14 , byla jasna kreska ale ciaza jest ;)

Gość gość
Dzięki wielkie.Jeszcze zastanawia mnie czy te wartości i tygodnie bety liczą od dnia miesiączki,bo 3 tydzień to 5,4-72 mlU/ml tylko teraz od miesiączki czy zapłodnienia.

Gość gość
po 20 minutach to mogła się zrobić druga kreska,

Gość gość
jaka ciąża przy takiej becie? niemożliwe

Gość gość
Okresu nadal brak.chyba oszaleje!

Gość gość707
robiłaś drugi test?

Gość gość
Dziś nie robiłam,mam zamiar dziś zrobić.Mąż twierdzi,że bezsensu robić kolejne testy skoro beta nie wykazała ciąży.

Gość gość
Idż do gina jeśli okres się nie pojawi żeby wyklucyć ciążę pozamaciczną

Gość gość
dlaczego stresujesz dziewczynę ciążą pozamaciczną? przy takiej ciąży beta byłaby wysoka, zero pojęcia ale za to głupie wpisy