Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agamaga0987

mieszkanie z hipoteką

Polecane posty

Gość agamaga0987

wpadło mi oko fajne mieszkanko niestety jest obciążone hipoteką. Hipoteka jest bardzo duża - prawie równa wartości mieszkania. Spłaciłabym ją w formie zadatku, oczywiście pieniążki poszły by na rachunek techniczny kredytu i wszystko odbyło by się przez notariusza. Boję się jednak że sprzedający ulotni się przed finalnym przeniesieniem prawa własności. co sądzicie o takiej transakcji,? czy zdecydowalibyście się?

Gość Ekspert Hipotekolog
Oczywiście to cię zrobią w ten sposób w balona. To nie jest kupno szczoteczki do zębów ani bułki.

Gość gość
no nie wiem, trochę jest ryzyko, może skontaktuj się najpierw z notariuszem, zobacz, jak on na całość sprawy się zapatruje? No końcu pewniez niejednym podobnym przypadkiem miał do czynienia - u mnie w łodzi jest dobry notariusz - http://annakopczynska.notariusz.pl - jeśli to Twoje okolice to smiało możesz na konsultacje w tym temacie pójść także.

Gość gość
to nie jest zły pomysł wbrew pozorom - moi znajomi mieli tez wątpliwosci co do opłacalności transakcji i wszelkie za i przeciw rozstrzygali pod okiem sprawdzonego notariusza - www.notariuszchwialkowski.pl który im sporo pomógł, wiec też bym się skłaniała ku temu, by wesprzeć się taką pomocą.

Gość gość
dokladnie, zgadzam sie z poprzednikami. Ja bym chyba sie nie pchala w taką sprawę, ale jak ci zależy na tym mieszkaniu to najpierw omów tą sprawę z dobrym notariuszem. Tu moge dac ci namiar na sprawdzonego czlowieka http://notariusz-balas.pl/czynnosci-notarialne/ jestem jego klientka i warto z nim wspolracowac.

Gość gość
również polecam isc do notariusza.. i tak jak ktos juz na gorze pisal - tez bylam u www.annakopczynska.notariusz.pl, konkretna babka można się dogadać