Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rafał29

Chyba przegrałem życie!

Polecane posty

Gość rafał29

Witam wszystkich. Jestem Rafał i mam 29 lat. Chciałbym Wam opowiedzieć moją historię i niech to będzie przestroga dla innych. Od dziecka zawsze bujałem w obłokach. Moja edukacja to pasmo nieprzemyślanych decyzji. Najpierw zrobiłem zawodówkę w zawodzie cukierni, potem stwierdziłem, że to nie dla mnie i skończyłem technikum na podbudowie ZSZ. Po szkole załapałem pracę w urzędzie miasta włocławka na stanowisku gońca. Pomyślałem więc, że skoro mam umowę na czas nieokreslony to po prostu zrobię mgr z administracji i wezmą mnie do biura. Bede sobie pracował od poniedziałku do piątku, a w weekendy będe latał z kamerą po weselach (filmowanie to moja pasja). Studia skończyłem, zmian w pracy zero! Nadal latam z pismami za 1600 zł netto. Zainwestowałem 5 lat w firmę i kierunek który nie dał mi żadnej przyszłości. Mam nadzieję że jeszcze nie jest za pózno na zmianę pracy. Dobijam do 30stki i chce założyć rodzinę, ale wydaje mi się, że przez moją prace żadna panna mnie nie chce, mimo że jestem dosyć przystojny. Nie jestem typem lenia, żle pokierowałem swoją karierą i tyle. Załuje, że nie poszedłem do technikum elektronicznego, bo absolwenci tego typu szkół są teraz rozchwytywani. Serio przegrałem życie, czy po prostu za bardzo histeryzuje ?

Gość gość
Chyba histeryzujesz. Zainwestowałeś w firmę i naukę czegoś tam co przynosi ci jakiś tam zysk - za mały, jak na Twoje potrzeby (co zrozumiałe), więc pomyśl o tym, jak obrócić posiadanym już zawodowym kapitałem, żeby zysk był większy. Może i byłoby lepiej, gdybyś został elektrykiem, a może byłoby jeszcze gorzej - ale tego nigdy się nie dowiesz.

Gość gość
Chyba przesadzasz,masz dopiero 29 lat.

Gość gość
przesadzasz... moze idz na informatyke i pozniej w kierunku pracy z obrazem. Jakby nie bylo troche doswiadczenia juz masz. A pannami sie nie przejmuj nic na sile, w koncu sie jakas znajdzie.

Gość myszko_Ty_moja
a w Niemczech pracodawcy piszczą z radości na widok kulawego cukiernika lub tłustego kucharza

Gość Rafał29
najbardziej mnie denerwuje, że mnie ta praca wcale nie roziwja, bo co to za filozofia doręczać urzędowe listy mieszkańcom? Chciałbym być w jakieś dziedzinie specjalistą a nie całe życie na stanowiskach pomocniczych...

Gość MadziaKrosno
a co mają powiedziec osoby, które w Twoim wieku mają zerowe doświaczenie? masz dopiero 29lat a już siebie skreslasz. Jesteś zaradny, a roszczeniowymi pannami się nie przejmuj. Życie je zweryfikuje. Skoro pracujesz na stanowisku gońca to Twoja praca trwa od pon do pt, więc co stoi na przeszkodzie abyś filmował wesela w weekendy?

Gość gość
Haha a jakie to ma znaczenie status wykształcenia i zarobki w miłości? Żadne.Prawdziwa miłość. Cię pokocha nawet jak będziesz biedny.

Gość gość
Skreślajac siebie jednocześnie skreślasz innych... ta nie bo sprzedaje buty, tamta nie bo nie zdała matury. Odpusc i ciesz sie tym co masz! stabilna praca w tych czasach to juz jest naprawde bardzo duzo

Gość gathax
chłopie! w urzędzie masz 13stki, pieniądze na święta, na dzień samorządowca. Wolałbyś pracowac jako ochroniarz za najniższą krajową na umowe zlecenie? praca może nie jest rozwijająca ale pewna i stabilna, więc się nie oglądaj tylko szukaj baby :) ludzie w tych czasach rózne rzeczy robią a praca "pod krawatem" tylko z pozoru wydaje się rozwojowa i dochodowa. Pracuje w banku i z chęcią bym się z Tobą zamieniła. Masz spokojną prace, nikt Ci na ręce nie patrzy. Nie użalaj się nad sobą bo to strasznie nieatrakcyjne