Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rozumiem, że można nie mieć pieniędzy, ale bycia fleją nic nie usprawiedliwia

Polecane posty

Gość gość
Na wyjścia z domu zazwyczaj ubiera się dzieci w ubrania bez plam.

Gość gość
na wyjścia tak ale nie do sklepu, na lody czy do urzędu skarbowego:D to żaden wyjście heheh nie raz zdarzyło mi się odbyć maraton po mieście z dzieckiem i tak powiedzmy w połowie dnia to było urzygane, posmarkane i brudne... ale cóż trzeba było odstać w kolejkach to w ZUS to w US czy gdzie tam jeszcze w banku, a jeśli chodzi o chłopca w kiecce to spoko luz mój tez musiał jechać do domu w spódniczce bo.. wywalił się w kałuże i spodnie były caluśkie mokre... byliśmy u mojego brata wtedy i na powrót do domu dostał spódniczkę od mojej bratanicy w dodatku za małą :D:D lepiej w spódniczce niż w majtkach czy nawet bez bo też były mokre...

a jaj jest juz mocno sprany slad po np. soku owocowym? to to jest plama?? to super, w takim razie moje dziecko nie powinno wychodzic z domu. no i jeszcze mnie zastanawia, co zrobic, jesli w przedszkolu upapra sie jedzeniem, piciem albo farbami?

Gość gość
Znam w otoczeniu jedna rodzine. Dokladnie dziewczynka z przedszkola corki. Maja kase. Ona kierowniczka w banku maz tez ma dobre stanowsko. Niedawno wybudowali sie. A ta corka ubieraja tragicznie- w lato chodzila w cieplych trampkach za kostke, rozmiar za duze bo az czlapie w nich, wymietolone spodnie za krotkie,bluzki plamy. dziewczynka zawsze roztrzepana- wogole jej nie czesza. a kase maja.

Gość gość
Na wyjścia ubiera się dziecko czysto- oczywiście, tak ubieram. Zresztą w domu też, ściągam mu też (również w domu) na bieżąco mocniej pobrudzone czy zmoczone ubrania. Tyle że nie pamiętam kiedy ostatnio mały był po godzinie- dwóch dalej czysty, z czystą buzią, rękami i ubraniem, nie zawsze chodzi zupełnie brudny ale tu ciapnie lodem, tu ubrudzi ręce zabłoconym patykiem a potem jeszcze buzię tym przetrze... Więc jeżeli wizyta w tym przykładowym urzędzie to już kolejna godzina poza domem to owszem, wygląda czasem mało schludnie.

Gość gość
Ja pitole! Gdy gdzieś w sąsiedztwie lub otoczeniu dzieje się dziecku prawdziwa krzywda, gdy potrzebna jest interwencja, wtedy was nie ma... Bo wy się nie mieszacie w cudze sprawy. Ale trajkoczecie jak potluczone na widok czyjegoś ubrania, stanu jego znoszenia, ilości plam i ich rodzaju, informując przy tym o zarobkach rodziców i ich statusie mieszkaniowym... Śmiać sie czy płakać?

Gość gość
hh - Nie wiem jak można wyjść między ludzi z usmarkanym i urzyganym dzieckiem. Widać z higiena jesteś na bakier. Moje dziecko chodzi czysto ubrane mimo, że bawi się jak wszystkie inne maluchy.

Gość gość
małe dziecko i tak nie wie co ma na sobie, nie ma potrzeby stroić takiego w niewiadomo co, jak juz nabierze troche swiadomosci to ok ale poki male to i w brudnych i poplamionych moze chodzic a w szczegolnosci takie co jeszcze nie chodzi

18:24, a gdzie ja napisalam, ze usmarkane i urzygane?? choc jak ma katar, to sie zdarza, ze smarki wytrze w rekaw ;). no i? rozumiem, ze mam nosic komplet ubran na przebranie w takim wypadku i odplamiacz w torebce, zeby od razu wypryskac i nie dopuscic do wgryzienia sie plamy :D?

Gość gość
15:12,no szkoda,że ci nie zrobiłam zdjęcia tego chłopca:O