Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mleko modyfikowane Nestle Gerber

Polecane posty

Gość gość

Witajcie, niestety nigdzie nie mogę znieść informacji mi potrzebnej i na pudelku też nie ma takiej informacji. Czy wiecie ile może stać przygotowane mleko Gerber Nestle od urodzenia ? Niestety muszę swoją córkę dokarmiać takim mlekiem i czasami długo to trwa za nim takie mleko przygotuje. Tzn trzeba czekać aż woda sie zagotuje, ostygnie do 37 stopni. Jest to problem w nocy. Karmie ją mniejwiecj co 3 godz w zależności jak się mała obudzi i zastanawialam sie czy nie mogę przygotować i np może postać i jak mała sie obudzi jej dac

Gość gość
Mleko modyfikowane nie może stać chyba dłużej niż 2h. Ja zostawiam przegotowana wodę w dzbanku potem odpowiednią ilośc wlewam do czajnika elektrycznego i tylko podgrzewam nie trwa to dłużej niż trzy minuty. Karmie tak juz drugie dziecko.

a nie możesz kupic podgrzewacza do butelek, przygotować wody wieczorem (tzn przegotować ją ostudzić) później włożyć do podgrzewacza i w nocy wstać tylko wyjąć butlę z niego, rozrobić mleko i podać je córce? rozrobione mleko modyfikowane nie może stać dłużej niż godzinę, ponieważ się psuje.taka informacja jest na każdym pudełku mleka.poza tym nie musi być temperatura 37 stopni.producent podaje taka temperature w której NAJLEPIEJ rozpuszcza sie proszek.Może byc chlodniejsza lub cieplejsza, trzeba patrzec czy nie ma zadnych grudek, czy mleczko się rozpuściło.

Gość gość
No właśnie na tym mleku nie ma żadnej informacji o tym ile takie mleko może stać. Chodzi mi też o możliwość wzięcia takiego mleka" na drogę"

kupujesz termos, wlewasz wodę przegotowaną, ostudzoną ( temperaturę sprawdzasz na przedramieniu) bierzesz czyste butelki i jak mała głodna przygotowujesz mleko wg schematu. tak trudno wymyśleć? ja karmię piersią a wiem takie rzeczy :)

Gość gość
W sklepach pełno jest.czy na allegro pojemniczkow gdzie wsypujemy miarki mleka np 6 na 180, bierzemy termos i możemy iść na.spacer. Na noc.polecam podgrzewach u nas się sprawdził z TT, można kupić używany nawet.mleko może stać do 2 godz po przygotowaniu, niezależnie od firmy,potem zaczyna się psuć i nie powinno się go podgrzewać. Pozdrawiam ;)

Autorko mleko moze stać godzinę,nie dluzej,zapytaj mądrego pediatrę.zrob jak uwazasz,ja napisałam co wiem,w końcu to nie moje dziecko :)

Gościu na Enfamilu jest wyraźnie napisane ze max godzina,wiec Twoje stwierdzenie ze każde mleko,troszke mija sie z prawda,nie wprowadzaj w blad autorki

Ja bym sie bala takie odstane mleko dawac. Od urodzenia moj syn jest na modyfikowanym. Ja po prostu na noc uzywam podgrzewacza. Wkladam butelke z woda i jest ciepla..pozniej wsypuje mleko i w ciagu 30 sekund po sprawie. Rano syn ma cieple gotowe mleczko.

ja na spacery robiłam gotową butelkę mleka, pakowałam do opakowania termicznego i podawałam jak mała się budziła. 3h spokojnie mleko dawało radę. W nocy robiłam na bieżąco.