Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Za dobrze w życiu miałam i przez to często zachowuję się nietaktownie

Polecane posty

Gość gość

Mam 19 lat i przez to straciłam chłopaka. U mnie w domu zawsze była bardzo dobra sytuacja finansowa. Moi rodzice dobrze zarabiają, mamy duży, wygodny dom poza miastem i apartament w centrum. Rodzice jeżdżą przyzwoitymi autami (vw passat i lexus). Ja chodziłam do prywatnych szkół, zwiedziliśmy praktycznie cały świat. Do tego zawsze poświęcali mi masę uwagi, mam z nimi świetny kontakt itd. Zawsze o mnie dbali i wspierali. Od jakiegoś czasu przekonuję się że ludzie z innych szkół i środowisk mają często duuużo gorzej. Chłopak ze mną zerwał ponieważ zawsze umawialiśmy się u mnie albo na mieście jednak pewnego razu musieliśmy jechać do niego. Okazało się, że mieszka na jakimś blokowisku w ciasnej klitce. Zapytałam siego w szoku czy on naprawdę przez całe życie mieszkał w przechodnim pokoiku z dwójką rodzeństwa (wiem, mało taktownie ale byłam w szoku, bo on ogólnie ma trójkę rodzeństwa i dwupokojowe mieszkanie). On powiedział, że tak ale ktoś mojego pokroju nigdy tego nie zrozumie i że chyba do siebie nie pasujemy... Po fakcie wiem, że trochę to była moja wina. A Wy co o tym uważacie?

Gość gość
jesteś źle wychowana przez rodziców, są bardzo bogaci ludzie którzy swoje dzieci uczą pracy i szacunku do ludzi, wy natomiast jesteście prostakami i w takiej atmosferze zostałas wychowana to nie wina pieniędzy

Gość gość
14;24 - rodzice próbowali mnie uczyć wrażliwości, sami są bardzo taktownie a ja się wtedy zdziwiłam. Chciałabym być uprzejma dla innych. Staram się ale czasem nie wychodzi. Zwyczajnie nie potrafię sobie odmówić przyjemności i lubię się ładnie ubrać, pojechać na egzotyczne wakacje, otaczać ładnymi przedmiotami. Wiem, że jest masa bogatszych ludzi od nas ale mi wystarcza to co mamy.

Gość gość
ale czy ktos ci mówi żebyś zrezygnowała z egzotycznych wakacji ? co to ma wspólnego ?

Gość gość
jednym slowem - ty MUSISZ do zrozumiec, on moze wylacznie wywalic swoje kompleksy?

Zycie juz ciè uczy, ze milczenie jest złotem. Jestes młoda, ucz siè poprzez obserwacjè i analizè. Cieszy fakt, ze masz własciwą pokorè do zycia- po prostu za mało ubóstwa widzałas...

Gość gość
uhm... zwiazek oparty na obserwacjach, fajna perspektywa :D

Gość gość
urszak - chyba nie wiesz co to jest ubóstwo , ona się śmieje z przeciętności nawet a ubóstwo to jest zupełnie coś innego