Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Anemia a ciąża

Polecane posty

Gość gość

Hej mam 22 lata i staram się o dziecko czy anemia może obniżyć moja plodnosc i szanse na dziecko ?

Gość gość
z pewnością tak poza tym w ciąży też można się tej anemii nabawić, więc już planując powinnaś kontrolować morfologię i leczyć tę anemię inna sprawa że anemia może być z różnych przyczyn, niekoniecznie z braku żelaza, bywają takie które trzeba leczyć specjalistycznie i bez hematologa się nie obędzie masz obfite miesiączki ? stosujesz diety ? pijesz za dużo kawy, herbaty ? jesteś wegetarianką ?

Gość gość
Nie jestem wegetarianinka , miesiączki man raczej normalne . Staram się jeść wszystko i nawet za bardzo nie wiem dlaczego ja mam skoro staram się wszystko jeść . Przez jakiś czas brałam żelazo i moje wyniki się poprawiły ale nadal ta anemia jest.

Gość gość
Ja anemie mam od dziecka , teraz juz jako dorosla dalej mam anemie lecze sie u specjality a w 2 ciaze zachodzilam bez problemu ale ciezko jest fizycznie bo omdlenia zastrzyki itp

Gość gość
Na śniadanie jem kanapkę z szynka serem i pomidorem lub parowe. Na obiad zazwyczaj ziemniaki i jakieś mięso lub jakaś zupa np ogórkowa. Kolacja kanapki

Gość gość
Tez masz anemie? I jak udało się ?