Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problemy z babcią

Polecane posty

Gość gość

Witam, Mam poważne problemy z własną matką - babcią mojej córci. Córę urodziłam poprzez cesarkie cięcie i po porodzie ok. 3 miesięcy paprała mi się rana. Mama dużo pomogła mi w tym czasie kiedy musiałam leżeć i się goić. Piszę o tym bo wypomina mi to od 4 lat. Córcia ma 4 latka skończone. Bardzo się kochamy, poświęcam jej czas, ma wszystko czego jej potrzba. Rok temu przeprowadziłam się blok obok matki, dlatego że bardzo kocham to osiedle i nie znam lepszego w moim mieście. Od tego czasu się zaczęło. Dla mojej matki nie ma świata poza nami. Przychodzi ciągle i bez przerwy, bez zapowiedzi. Sprawdza mnie co robie, czy śpie, jak ubrałam dziecko, a dziecko? No właśnie. Moja córca głupieje. Jak babcia wychodzi robi godzinne histerie, gdzie w żadnym innym przypadku nie robi awantur bo jest bardzo spokojnym i grzecznym dzieckiem. Pyta dlaczego nie możemy mieszkać z babcią, że ona chce mieszkać u babci, czuć jej zapach. A mi pęka serce. Tak dużo daje jej z siebie. Nie pracuje, poświęcam jej czas, staram się dobrze wychować, a moja córcia ciągle o tej babci. Najgorsze jest to, że mojej matce w to graj. Wmawia mi, że może moje dziecko mnie nie kocha bo RAZ, podkreślam - RAZ dostała klapsa, albo że nie daje jej uczucia. Robi ze mnie patologie i cieszy się, że dziecko za nią szaleje. Bardzo mnie to boli, nie wiem co mam robić. Jak był taki czas po wyjeździe dłuższym babci za granice i mała nie zwracała uwagi na jej przyjście czy wyjście to robiła mi awantury, że pewnie nastawiam ją przeciwko niej. Jak wyleczyć sytuacje? Co mam robić? Przeprowadzka nie wchodzi w gre - nie stać mnie na to. Dopiero skończyliśmy remot.

Gość gość
jesteś szmata :classic_cool: zero dla mnie tak wyrażać się o matce?

Gość gość
Kochacie się ? Kobieta z kobietą ? I tak bez skrępowania o tym piszesz.

Gość gość
niestety musisz powiedziej mamie to co tu napisalas, a jesli to nie dziala, niech zrobi to twoj maz- moze bedzie miala wiekszy Respekt do niego

Gość gość
Jak babcia się zesra to czuć jej zapach. To widzę za trudne dla ciebie.

Gość gość
Rozumiem Twój problem. Rozwiązaniem wydaje mi się pokazanie złej strony babci. Nie wymyślanie nieprawdziwych sytuacji tylko prawdziwe,jakiegoś 'haka' na nią. I nie wpuszczaj jej zawsze do mieszkania. Niech zrozumie że za bardzo się wtrąca. Wiem że kochasz swoją matkę ale ona chce zrobić wszystko żeby odebrać Ci córkę,musisz działać :*

Gość gość
Serio? Na 4 komentarze tylko jeden normalny? Kilka lat temu było to fajne forum... bez komentarza

Gość gość
masz rację tylko mój komentarz z 9:48 jest fajny