Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy przestawislyscie dzieci z 2 drzemek w dzien na 1?

Polecane posty

Gość gość

ile mialy wtedy i od ktorej do ktorej spaly w nocy podczas tego przestawienia.

Mój się jakoś tak sam przestawił. Miał dwie drzemki po godzince, ale nigdy nie mogłam przewidzieć, o której będą. Jak miał 11 i pół mies to zaczął spać raz w dzień. Początkowo o różnych porach, od kilku tygodni jest to uregulowane. Ma 13 i pół mies i najczęściej śpi od 13 do 15. W nocy od 21 do 7.30

Gość gość
Corka sama się przestawiła jak miala cos ok.10 miesięcy. Sypia raz od 11 do roznie... 12,13,14 ;). A wieczorem klade ja przed 20.

Gość gość
Moj syn po roku zaczal spac raz dziennie. Chodzi spać od 12 do 14. W nocy od 21 do 7 rano.

Gość gość
Sam sie przestawil. Jednego dnia byly dwie drzemki i nie chcial sie w ogole polozyc spac wieczorem a nastepnego byla juz jedna drzemka i poszed spac jak zwykle o 19. Mial 11 miesiecy. Teraz ma rok i spi od 12 do 14 i spac chodzi okolo 19 a wstaje o 6.

Gość gość
Około roczku miał, w dzień spał 2-3 godz, w nocy od 21:00 do 9:00. Też właśnie bardziej z konieczności, bo w końcu bywało że na drugą drzemkę dopiero o 17:00 poszedł a to już o wiele za późno.

Gość gość
Koło roczku, chyba jak większość dzieci. Córka miała drzemkę w godzinach 13-15, teraz też śpi czasem w dzień, ale tak od 15 do 17, ma 2,5 roku. Wieczorem zasypia po 22, wstaje o 8.

Gość gość
Kolo roczku, przestala robic maslane oczy w okolicach 10 rano. Terza ma 22 mce i spi 2, 3 h po obiedzie. Potem do wieczora ma juz duzo energii.... I spi cala noc do 8 rano

Gość gość
Tu autorka , moja córka ma 11 i pół msc. Spi od 20.30 do 7 i do tego 10-12 oraz od 15-16.30. I sie zastanwiam czy to troche nie dużo bo w dzień zasypia mi w 10 minut...w nocy na noc 15-20. Tylko skoro tyle potrzebuje to chyba nie powinnam jej "przetrzymywac" bo widze ze jak zbliza sie godzina spania to jest senna, ziewa itp. Jak myślicie??

Gość gość
Sam się przestawił W nocy śpi 21-7 a wdzień teraz jest chory to śpi tak to już sam przestał spać ma 19 miesięcy.

Gość gość
dziecko śpi tyle ile potrzebuje po co chcesz przestawiać? bo koleżanki dziecko śpi raz dziennie? nie przesadzaj.