Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewelka99

Katarek u noworodka (?)

Polecane posty

Gość Ewelka99

Moja córka ma 2,5tyg. Jakiś czas temu zauważyłam, że źle jej się śpi. Nie zwracałam na to uwagi, gdyż położna powiedziała, że to małe dziecko i że to normalne. Potem wyskoczyły jej pleśniawki (smaruje aftinem i schodzą). Potem zaczęła mieć zaparcia (daje herbatkę koperkową). Przedwczoraj zjadłam pyzy z mięsem (ze sklepu) i wtedy już poszło.. Wysypka na ciele u malutkiej i ogólnie dziwnie oddychała + stała się marudna i to masakrycznie (no i budzi się co godzinkę, gdzie potrafiła wcześniej spać do 4 sama z siebie).. Jakoś coś mi nie pasowało. Wzięłam dzisiaj sól fiziologiczną, wpuściłam jej do noska odczekałam chwilę i wzięłam tam aspiratorkiem do noska i wyciągnęłam jej fluka. + tego wszystkiego, że lepiej jej się oddychało, ale dalej była marudna, gorączki nie ma, więc nakarmiłam ją (dodam, że daje jej swoje mleko i modyfikowane bebilon HA1 bo mojego jest mało) i położyłam spać. Spała ok. 30 min spokojnie, a potem znów wierceie się, ciężkie oddychanie, a koło godziny wisk jakby ją ktoś krzywdził.. CO MAM ROBIĆ? JECHAĆ DO LEKARZA?

Gość gość
oczywiście że jechać wygląda to na alergię.

Gość gość
Ciezkie oddychanie moze byc wynikiem pozostalosci wod plodowych w nosku,jezeli je normalnie nie przerywa zeby zlapac oddech i nie leje sie jej z nosa to watpie aby to byl katar. Moj synek charczal tak przez 4 tyg,nakrapiaj jej nosek aby zwilzyc uklad oddechowy a jak nie przejdzie idz do pediatry po kropelki do nosa....poza tym nie uwazasz ze pyzy to dosc ciezkostrawne jedzenie przy karmieniu piersia?woda koperkowa tez moze powodowac bole brzucha przez...