Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile kosztuje opiekunka

Polecane posty

Gość gość

ile płaci się opiekunce do dziecka teraz?

Gość gość
nie wiem, sadze ze nie zarabiaja wiecej niz najnizsza krajowa pracujac po 8h

Gość gość
zalezy gdzie mieszkasz. w duzym mieście miedzy 7-9 zł, zalezy jeszcze co ma robić, ile godzin, czy ona przyjezdza do dziecka, czy dziecko do niej itd.

Gość Laura_1988
U mnie w miescie 5zl/h. Jakby miały zarabiać najnizsza krajowa to nie oplacaloby sie iść do pracy i oplacac opiekunkę bo w większości zakładów zarabia sie właśnie te najnizsza krajowa

Oj, naprawdę zależy od miasta. Ja w W-wie jako niania zarabiam zwykle najniższą krajową. Mam umowę na podstawie ustawy żłobkowej, gdzie rodzice płacą mi właśnie tyle, a składki opłaca budżet państwa. Ja płacę z pensji podatek. Ale wiem, że w mniejszych miastach bywa ciężko o najniższą krajową. Wejdź na niania.pl i się zorientuj. Ja zresztą tą drogą znajduję pracę. Nie zrażaj się też łatwo. Ja kiedyś poszła na rozmowę do rodzinki, u której potem pracowałam. Powiedzieli, że są bliscy zniechęcenia, bo kandydatki chcą ponad 2000, a ich nie stać. A jednak znaleźliśmy się wzajemnie:) Ja mogłam zarabiać mniej-nie mam rodziny na utrzymaniu, tanio wynajmuję pokój. Także warto szukać kogoś, z kim się dogada. Skąd jesteś?

Gość gość
Mieszkam w małym miasteczku i płacę 6zł/h. Pani Marysia jest emerytką i opiekuje się naszą córeczką 6h dziennie. Ona i my zadowoleni, współpraca trwa już rok.

Gość gość
7 zł/h - miasteczko 10 tys.

Gość gość
Ja mieszkam w srednim miescie. Zazwyczaj daja tu 7zl/h. Wiem bo szukalam niani i sie troche orientowalam. 5zl/h to moim zdaniem wyzysk czlowieka. Moi sasiedzi (lekarze) placa niani 9.50zl/h ale na poczatku dali jej mniej