Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hallon

Chce juz urodzic! (dla dziewczyn po terminie)

Polecane posty

Gość hallon

Witam wszystkie panie po terminie... pewnie jest nas troche, a ze czas ten jest ciezki i fizycznie i psychicznie to pomyslalam, ze jakas mala grupa wsparcia sie przyda :) Termin mialam na dzisiaj i wyglada na to, ze urodzic juz nie zdaze... Ta niepewnosc i czekanie mnie dobijaja... a jak Wy to znosicie?

Gość gość
po terminie jeszcze nie jestem bo to teoretycznie za 2 tygodnie ale nie moge już wytrzymać, wysiadam poprostu fizycznie, niby dużo nie przytyłam ale brzuch już przeszkadza dosłownie we wszystkim, cała jestem opuchnięta do tego muszę w domu wszystko ogarnąć, ugotować, zakupy zrobić...cała ciąża była bardzo trudna ale końcówka to już przechodzi ludzkie pojęcie

Gość gość
ja jestem tydzień po i mam 2 latka w domu. Sajgon.

Gość hallon
no moja ciaza tez raczej srednia, od polowy maja na zwolnieniu i praktycznie uziemiona w domu jestem, mam bolesne rozejscie spojenia lonowego a pod koniec 8mego miesiaca doszedl ucisk na nerw kulszowy i po kilku minutach na nogach dretwieje mi staw biodrowy z lewej strony i zaczyna sie straszny palacy bol... tak, ze popieram koncowka ciazy jest koszmarna. Swoja droga zabawne, bo bylam pewna, ze urodze przedwczesnie - cala ciaze mialam mase skurczy, a teraz jak na zlosc - cisza...

Ja jestem 3 dni po terminie i nie jestem się juz w stanie skupić na niczym innym jak na wyszukiwaniu oznak porodu :) Chociaz dziś czytając Wysokie Obcasy trochę się pocieszylam wywiadem z jakimś lekarzem ginekologiem, który stwierdził, ze ciąża to taki krótki odcinek naszego życia, ze powinnyśmy się cieszyć i mieć w nosie te dolegliwości i bóle :) No i, ze termin porodu to tak umowna kwestia, ze nie powinnyśmy panikować gdy mija, a tu nic się nie dzieje.

Gość hallon
moze i krotki okres naszego zycia, ale mam wrazenie, ze juz z 2 lata w tej ciazy jestem :D ledwo sie po domu kulam, a w domu 3,5 latke mam i lekko nie jest... Ten termin to jakas taka magiczna granica byla, caly ostatni tydzien wypatrywalam oznak porodu a tu nic, a teraz po juz przy kazdym skurczu mi na psyche siada i sie nakrecam, ze to moze JUZ...

Ja mam w domu 5 latka, wiec prawdę mówiąc jak nadchodzi weekend to ogarnia mnie przerażenie, bo też chciałabym jakos nam ciekawie czas zagospodarować, a tu ledwo mogę po schodach z domu wyjść :) Byłam pewna, ze druga ciąża przejdzie gładko i szybko przed terminem urodzę, ale z każdym dniem pozbywam się złudzeń...

Gość hallon
najgorsze jest to, ze rownie mocno sie tego porodu doczekac nie moge, co sie go panicznie boje ( mam traume po pierwszym). Mam wielka nadzieje, ze teraz bedzie lepiej, prawie wszyscy mowia, ze drugi porod latwiejszy, oby...

Gość hallon
no mi tez corki szkoda, bo o fajne zagospodarowanie czasu na sofie to troche trudno, a ja tylko na pol lezaco ostatnio funkcjonuje... Cale to uziemienie w domu zmeczylo mnie juz strasznie psychicznie.

Ja też bardzo boje się porodu. Pierwszy był bardzo długi i trudny i boje się,ze teraz bedzie podobnie. Dziś się popłakałam z tego powodu, wpadłam w panike. Dziewczyny, co robicie w tym trudnym czasie ze swoimi starszymi dziećmi? Ja mam nawet daleko do placu zabaw, bo mieszkam w domu i do najbliższego osiedla jakieś pol godziny idziemy...

Kocur pociesze Cię z doświadczenia ;) pierwszy poród 14 godzin ( tydzien po terminie) a drugi 40 minut od pierwszego skurczu (ledwo zdążyłam do szpitala) i ból jak bym miała początek miesiączki ;)

Gość hallon
Kocur moja mala jest w przedszkolu 3 dni w tygodniu po 5 godzin, w weekendy jest maz w domu to zawsze pomoze ale poniedzialki i piatki sa raczej trudne. Wczoraj tesciowa zabrala mala na caly dzien wiec mialam luz :) Ja juz w nocy mialam nadzieje, ze rano bede rozpakowana... regularne skurcze i mocno bolesne, juz nawet co 5 min, wstalam i sie wybieralismy juz do szpitala i tak nagle o wpoldo szostej wszystko przeszlo... Wsciekla jestem okropnie i juz wiem, ze ten porod bedzie taki sam jak pierwszy... Skurcze mialam przez 2 noce, w dzien cisza ale wtedy przynajmniej odeszly mi wody i MUSIELI sie mna zajac i poszla kroplowka a teraz tak moge chodzic do pazdziernika :(