Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze przyszla mamusia

CZERWCÓWKI 2015

Polecane posty

Rockowa a jak przezylas zostawienie pierwszy raz dziecka? Nie stresowalas sie? JA w sibite ide na wesele i zostawiam małą z bratowa a później z siostra. I sie zastanawiam czy zamiast sie bawic i odpoczac nie bede sie zamaetwiac jak tam dziecko. Pierwszy raz ja zostawie na tak dlugo. Jak bylam w szpitalu z wizja ze mnie tam zostawia to juz po 3 godzinach sie stesknilam.

Gość Anett304
rockowa jak juz zrobisz to sie pochwal;) ja tez bede robila nastepna, ale dopiero w lutym jak skoncze karmic. Uwielbiam tatuaze, gdyby nie maz to juz bym miala kilka pokaznych a tak mam tylko jedna;)

Gość rockowa mamunia
Powiem Ci szczerze że myślałam że bedzie gorzej :) Zostawiłam małego o 15 i do 21 dzwoniłam co godzinę ale potem raz , że musiałam zająć się pracą i nie miałam ani czasu na dzwonienie ani na rozmyślanie a dwa to wiedziałam że koło 22 -23 chodzi spać więc już się nie martwiłam. Wróciłam o 5.30 malutki słodko spał i o 6 się obudził. Moja mam jest pielęgniarką wiec nie mam żadnych obaw jak malutki z nią zostaje a tęsknota.. no coż na to nic nie poradzimy :) Ja całą noc mężowi marudziłam jak tęsknie za maluszkiem i że marzę żeby byc z nim w domu już powiem ci szerze że gdyby to bylo wesele na którym byłabym jako gość to zmyłabym się chyba o północy właśnie dlatego że tęskni się bardzo... :) Ale z drugiej strony pomyśl sobie, że malutkiemu nic się nie dzieje złego, śpi słodko itd.. Najgorzej sobie wkręcić że mały teskni za mamą!! Mialam tak przez chwile ale mąż dzięki bogu sprowadzil mnie szybko na ziemie :D

Gość patusia0987
Witam.Mogę sie przyłączyć do Was???Jestem mamą 8 tyg. Lilianki ( ur 11.06.2015 waga 3kg dł 52 przez cc) Od początku śledze i czytam Wasze posty :) Nie pisałam wcześniej ponieważ do samego końca nie mogłam uwierzyć że zaszłam w ciąże i bd mieć córeczkę,wcześniej poroniłam.. Moja Lilusia jest bardzo grzeczna ,miała straszne kolki ale poradziliśmy sobie z nimi podając jej kropelki niemieckie sab simplex.Moja niunia w dzień dużo śpi,a jeśli nie to leży spokojnie.W nocy śpi w łóżeczku zasypia o 21 budzi sie na karmienie około 2 i o 6 wstaje.Zaczeła sie już świadomie uśmiechać.

Gość Mania1989
Patusia witamy w naszym gronie :-)

Gość Aliszonn
Mój Korneli tez już się pięknie uśmiecha, głuży też bardzo często a dziś zdobył nową umiejętność mianowicie zaczął ssać rączki:)

Gość patusia0987
Moja tak samo:) Czy Wasze dzieciaczki też sie złoszczą jak są kładzione na brzuszku??

Gość Anett304
Patusia witamy :) mamy córeczki z tego samego dnia :) Moja tez juz się pięknie uśmiecha, gluzy, ssie piastki a wczoraj zauważyłam, że trze oczka jak jest bardzo zmęczona ;) Lena się złosci jak juz za długo leży na brzuchu i nie chce juz ćwiczyć wtedy wiem, że musimy przerwać, bo już na dość

Gość Wera33
Witamy nowa mamusie :) kurczę jak Sara spi to znowu ja mam problem i nie moge zasnąć Zarabiscie:( Wiecie za zaraz rok minie jak ze soba piszemy Pamietam jak sie człowiek podniecał mało wyraznym zdj Usg a tu nasze istotki obok nas i juz na zawsze beda częścią naszego życia Te nasze forum to jak blog parentigowy :)

Gość Mania1989
Moja na brzuchu lezy chetnie - tak sie jej najlepiej spi :-) tylko ze ja sie boje ja tak na dlugo zostawiac bo czesto uklada glowe centralnue na wprost. My właśnie po pierwszym karmieniu. Mala jyz powoli zasypia.

Wera bardzo szybko czas leci wiecnie ma sie co dziwić ze to juz prawie rok. Pamietam jak tutaj pierwszy raz napisalam, meczyly mnie mdłości i wymioty i szukalam porady. A okazalo sie ze zostalam na stale :-)

Gość patusia0987
u nas dzis pierwsza niespokojna noc.Makutka jest marudna strasznie.Ale to pewnie przez szczepienie bo bylismy w środe.Bralismy to nie płatne ponieważ przy synku płacilismy i po tyg dostal straszny odczyn i goraczke.

Gość patusia0987
Anett304 ile ważyla Twoja przy porodzie a ile teraz??mam takie pytanie do Mamusiek po cesarce.Nadal krwawicie??

Gość patusia0987
Anett304 ile ważyla Twoja przy porodzie a ile teraz??mam takie pytanie do Mamusiek po cesarce.Nadal krwawicie??

Gość Wera33
Aliszon a z tym ssaniem rączek to nie pokazuje ze głodny? Patusia ja nie krwawię jestem po cc chociaz czasem mi sie zdarzy zobaczyć mała brązowa plamkę na wkładce. U mnie padł rekord spania od 21:30 do 5 rano. Przebudziła sie co prawda w nocy, wtedy poleciały gazy i poszła dalej spac. Otwieram oczy a tu jasno za oknami. Doznałam szoku oczyw w pozytywnym sensie. Anette oglądałam Lenę i nie ma to ja ang ciuszki :) wysłałbys troche z wyprzedaży :) odciski tez b fajne Filmiku jeszcze nie obejrzałam bo tak mi wolno net chodził ze z załadowaniem filmu moj laptop by sobie nie poradził. Co do promocji na pampersy to mam netto obok i pójdę poszukac. Dla mnie bez różnicy chyba miedzy śleep and play a tymi zielonymi. Te z Tesco kupiłam, sa ok. Chociaz lepsze pampersy.

Gość Wera33
I co Aleksandra kupujesz te pampersy? Moj maz raz poszedł do netto i zobaczył rower dla dziecka po czym kupił. Tak spontanicznie bo mu sie spodobał. A akurat byliśmy na tym etapie poszukiwania nast roweru po biegowym dla małego. Zapłacił ok 200 zł. Wyglądał na porządny. Po roku oglądaliśmy go na Allegro i Szok cena 400zl. Także netto wcale nie taki durny sklep.

Gość gość
Aleksandra ja kupiłam jedna paczke e Auchan za 25zl na spróbowanie. Rozmiar 3 chociaż jeszcze kończymy opakowanie zielonych 2, jak dla mnie sa w porządku. Zakladam na noce i spokojnie daje rade. Zmieniam dopiero po przebudzeniu porannnym. Jak zobaczyłam w gazetce netto promocje to chciałam od razu kupic ale potem zaczelam myśleć jaki rozmiar bo córa wazy już około 6i pól kilo to w sumie Szybko zaczniemy

Gość gość
Dodam tylko ze istotna dla mnie różnica to brak elastycznych boczków przy zapięciu ale mysle ze ma to znaczenie jak juz dzidzia jest mocniej ruchliwa

Gość gość
Dziewczyny rockowa, lv co konkretnie robilyscie aby zwalczyć hemoroidy?

Gość Anett304
Patusia, Lenka ur się 3430 a 27 lipca dokładnie ważyła 4850 wiec dziś jest myślę na pewno ponad 5 na następne ważenie idę po 20 sierpnia wtedy napisze Ci dokładnie ;) Wera heh zapraszam do UK na zakupy ;D ostatnio właśnie byłem dla małej kupić dresiki cieplejsze bo tutaj to raz 13 a raz 25 stopni. U nas nocka tak jak zawsze a c wczoraj mała usnela nie wiadomo kiedy i z kompania nici były, woda do wanienki nalana, wszystko przygotowane patrzymy a malutka śpi w najlepsze.

Ja jestem po cc 23.06 i nie krwawie juz od jakis dwoch tygodni. A takie prawdzkwe krwawienie to mialam moze tydzien, później raczeh sporadyczne. U nas kiepska noc mala budzila sie co 2 godziny na karmienie i żeby to jeszcze chciala usnąć pozniej to byloby ok. A ona sobie lezala i wcale spac sie jej nie chcialo. Wiec byla strasznie wykonczona. Nad ranem maz ja wzial do drugiego pokoju a ja mpgla sie chwile przespac.

Gość Lv
Gościu ja w ciazy i po ciazy miałam wszystkie dolegliwości ale na szczęście nie hemoroidy wiec Ci nie pomogę :(

Gość VERUSIAA
Ja smarowalam Proctocomfort. ktos gdzies polecal ta masc. trudno dostac ale wydaje mi się ze pomogla.. chociaz gin powiedzial ze prędzej czy pozniej same znikną choć ja wolalam to prędzej ;)) na pewno dyskomfort mniejszy po tej masci byl

Gość gość
Anett304 Moja Lilka ma na drugie Lenka.My sie ważyłysmy w srode i mała waży 4600 nie wiem czy to nie za mało.

Gość aska179
Hej! My wczoraj odebraliśmy wyniki więc od razu wieczorem pojechaliśmy do lekarza i wiemy skąd te bóle brzuszka u małego.Nasz synek załapał dwie bakterie nie wiadomo gdzie czy w szpitalu czy też od kogoś z bliskich( bo już mam podejrzenia gdyż siostra męża i jej córka też ma tą bakterie w sobie jednak jej nie leczy). Lekarz oznajmił , że czeka nas długie leczenie by pozbyć się tego paskudztwa. Przeraził mnie troszkę gdy zaczął mówić co może być gdy tego nie będziemy leczyć. W przyszłym tyg. mieliśmy mieć szczepienie ale na dzień dzisiejszy nie będzie zaszczepiony. Następna wizyta w czwartek wieczorem i już bym chciała być po i usłyszeć ,że leki zaczęły działać... Jutro chrzciny jednak mały nie może przebywać w dużym skupisku osób tak więc będziemy siedzieć sobie u siebie a goście na dole troszkę dziwnie jednak muszą to zrozumieć... Wolałabym mieć ja to niż on ;(

Gość patusia0987
W poprzednim poscie zapombiałam sie podpisac

Gość patusia0987
w poprzednim poscie sie nie podpisałam.

Gość wera33
Aska wspolczuje :( Nie martw sie dzieci z wszystkiego wychodza! Wlasnie od poczatku chcialam Ci zadac pytanie jak to sie stalo ze lekarz zaczal podejrzewac bakterie? I co to za ustrojstwo?

Gość patusia0987
Jeśli któreś z Waszych Dzieciaczków ma problemy z zatwardzeniem to polecam bujak z wibracjami MamaPapas .Walczylam z zatwardzeniem umałej bardzo długo były straszne płacze.A jak włoze ją do bujaczka to po 10 minutach zrobi kupke.

Gość gość
Hej ja stosowalam na hemoroidy masc altacet Na gazik ja wyciskalam i przykladalam do tego w szpitalu dostałam tabletki cyclo3 Dziewczyny po tyg od porodu juz ich nie miałam A miałam 3 potężne hemoroidy