Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze przyszla mamusia

CZERWCÓWKI 2015

Polecane posty

Gość rockowa mamunia
A mojemu Adasiowi znowu się poprzestawiało, już tak łądnie przesypiał noce i jadł co 4 godz w dzien a teraz znów po dwóch godzinach marudzenie się zaczyna i ledwo go przetrzymuje 3 godz ( nie powinien tak czesto jesc takich duzych porcji) bo zjada po 140 ml za kazdym razem :) chyba musze zwiększyc porcję to znów bedzie dłuższe przerwy miał. W koncu duzy chłopa jest to ma potrzeby duże :) Dzisiaj zamierzam podjąć próbę zbliżenia z mężem po raz kolejny, sprawdzę może chociaż czy cokolwiek mniej boli po tygodniu także wieczorem winko i działamy :) Mały popoludniu zostaje z mamą moją bo jedziemy trochę pograć, a na jutro zaplanowałam farbowanie włosów bo odrosty już mam że hoho. A wzór tatuażu już mam gotowy Dzisiaj jadę dopasować rozmiar i umowić się na zrobienie także w przyszłym tygodniu pewnie się pochwalę :) Dziewczyny robiłyście już maluszkom usg bioderek? Ja czekam aż upały miną o u nas popołudniami przyjmuje prywatnie lekarz i nie chcę małego targać tam. Szczepić bedziemy po powrocie z wakacji czyli jakoś na początku września.

Ja jestem na rocznym urlopie. I to jrst tak jak Justyna napisała. My na usg bioderek byliśmy pod koniec lipca i za 2mce mamy isc do kolejnej kontroli. przez te upaly jestem wykonczona bo mała jest nimi umeczona i nic tylko chce na raczkach wiec ja juz padam od noszenia jej. Od wczorajszej nocy zaczelam oduczanie spania z nami w lozku i bylo calkiem ok. Obudzila sie tylko 2 razy na karmienie. Rockowa duzo Twoj Adas je. Mojej najwiecej sie zdazy 120 ale to po 5 godzinach w nocy. A standardowo to 90 w nocy a w dzien to roznie od 60-90. Teraz wazy 4400 wiec przez miesiąc 1kg przybrala.

Gość rockowa mamunia
Tylko że widzisz Mania - mój zaczynał od 90 ml jak miał dwa tygodne i ważył 4200. Teraz chyba pobił rekord swój - zrobiłam mu 180 ml i zjadł wszystko! Zobaczymy na ile mu wystarczy :) Duży chłopak jest wiec widocznie tyle mu potrzeba.. urodził się z wagą 4100, po miesiacu miał 4500 a ostatnio ważyłam się nim na wadze łazienkowej i wyszło że waży 5200! to 200 to może byc granica błędu wagi Potem wrzucę zdjęcie mojego głodomorka tłuścioszka :)

Gość gość
Moj urodzil sie 3100 ma 8 tyg i wazy 5600 a kp ;)

Gość VERUSIAA
dziewczyny czy jak polozycie dziecko na brzuszku to zajmujecie sie czyms czy nie spuszzacie z oka? ja dzis po raz kolejny prawie dostalam zawalu... polozylam Jaska na brzuchu w jego łóżeczku.. i robie obiad i zerkalam do niego co chwile. i spi soboe jak aniolek raz na lewym raz na prawym policzku.. i przed chwilą zagladam a on centralnie na twarzy!!!!! az go szarpnelam za reke.. przeciez on na pewno nie był w stanie tak odychac!

nam mowili na szkole rodzenia zeby nie zostawiac dziecka na brzuchu samego wlasnie zeby sie nie udusilo

Gość Wera33
Moja nie lubi na brzuchu wiec jak ja kładę to nie na długo. My wszystkie te gorące dni spędzamy u moich rodzicow, starszy syn bawi sie z kuzynka , maja tu basen piaskownice itp wiec starsze maja zajęcie. A Sara Leży sobie w wózku. Moge tez wyskoczyć cos pozałatwiać. Cały czas wciąż karmie piersią tylko i wyłącznie. Żadnego dopajania. Ostatnio rozmawiałam z moja kuzynka ma 4 letnia córkę. I ona karmiła piersią tylko 1.5 mies. I jej córka ma alergie na kilka rzeczy na pyłki kurz sierść i orzechy. A moj syn karmiony pol roku na piersi w jej wieku ma tylko katar sienny, akurat po mnie bo ja jestem alergiczką. I tak sobie pomyslałam ze moze faktycznie w tym KP cos jest, moze jakbym swojego nie karmiła to było by z nim znacznie gorzej. Takie mam spostrzeżenie. A co tak u reszty z Was? Pewnie na wakacjach:) Wyślijcie jakieś fotencje:)

Gość AleksandraJL
Karmiące piersia mamusie napiszcie mi, czy przerwy między posiłkami sie wydłużyly? I czy jak Wasze dziecko ma aktywne czuwanie i nie śpi ileś godzin to co ile je karmicie? Byliśmy na USG bioderek. Prawe biodro slabo rozwinięte i pokazał jak Leona nosić, ze ma spac z pielucha miedzy nogami ... Troszkę jestem zaniepokojona :/

Gość Wera33
Aleksandra moja ma lewe biodro słabo rozwinięte:( juz mies pieluchuje ale chodzi o to zeby dziecko miało zgięte kolana. Idę na kontrole za 2 tyg.

Gość AleksandraJL
Wera- i jak jej układasz ta pieluchę??? Bo jak spi na boku to jak? Wkladasz jej pieluszke miedzy nóżki ? Jak to ma wyglądać

Gość Aliszonn
Cześć dziewczyny, sporo nie pisałam ale przez te upały nawet nie miałam kiedy. Mały jest strasznie marudny w te gorące dni i prawie cały czas jęczy więc ja non stop przy nim siedze. Dziś byliśmy w przychodni na kontroli. Kornel waży 5950g, obwód główki to 41 a klatki piersiowej 40. Chcieli go dziś oczywiście szczepić, jednak ja do 6 msca odroczyłam szczepienia. Dowiedziałam się tylko tyle że Kornel jako wcześniak ma wszystkie szczepienia skojarzone plus zalecane za darmo. Nawet nie wiedziałam że dla wcześniaków szczepienia są refundowane. Na razie jednak z nich nie skorzystamy. Czy Was też tak męczą te upały? ja kocham lato ale szczerze mówiąc powoli mam już go dosyć. Ktoś pytał o wypłatę macierzyńskiego, ja zawszę dostaje 29 lub 30 dnia msca i teraz to już będzie trzeci zasiłek z kolei. Dziś dostałam także decyzje o przyznaniu becikowego, niestety załapaliśmy się tylko na to podstawowe 1000zł. Plus jest taki że wypłacą jeszcze w tym miesiącu bo zdążyliśmy z wnioskiem do 10 . Aleksandra, mój niuniek jest tylko i wyłącznie na piersi( nawet teraz w upały nie chce wody) i w ciągu dnia je co jakieś 3h. W nocy je dwa razy o 1 i koło 4.30. W ogóle ostatnio w nocy przespał mi 6h ciurkiem. Po 4h sama się obudziłam i sprawdzałam czy on w ogóle oddycha a on sobie smacznie spał jeszcze przez dwie h. Dla mnie to szok, bo moja starsza do końca karmienia piersią ( 13 ms życia) budziła się do max 3 h do cycka. Także śmiało mogę pow że synek daje mi się wyspać. Pochwalę Wam się że ost zjadłam nawet gołąbki, co prawda z małą ilością sosu i lekko przyprawione ale nawet od kapusty małemu nic nie było. Także chyba powoli zacznę jeść normalnie:)

Gość Aliszonn
Aaa Wera pytałaś o długość macierzyńskiego, ja jestem a rocznym a później jeszcze na rok planuję wychowawczy. Dopiero po tym czasie będę wracać do pracy

Gość Wera33
Aliszon ja zarabiscie jem wszystko. Małej nic nie jest. Dzis np duzo Coca coli wypiłam wiem moze nie powinnam ale miałam straszna ochotę. Od pn ponoć 27 stopni wiec temp wraca do normy. Aleksandra moja nie spi na boku nie lubi. Ale jakbym ja kładła to ułożyła bym ze zgiętymi kolanami. Mi lekarz tak powiedział ze Sara ma nie prostować nóg. Oczyw ze czasem jej sie to zdarzy ale jednak staram sie jej zginać te kolana. Lekarz dodał tez ze to moze byc wynikiem cc. Za 2 tyg idę na kontrol i zobaczymy co dała moja profilaktyka. Dziewczyny nie wiecie czy mozna stosować na zaparcia w ciazy dulcobis? Czytałam ze przy karmieniu piersią mozna. Ja juz naprawde nie wiem co na to poradzić:( jem siemię lniane i nic, jeliton i nic, to czas chyba na chemię np dulcobis, stosowała któraś?

Gość gość
Poprawka na zaparcia nie w ciazy tylko przy karmieniu piersią czy mozna stosować dulcobis?

Gość tulipka32
Aleksandra, nie mowil Ci ortopeda ze jak problem z biodr to zakaz lezenia na boku?! U nas problemu nie ma a i tak zakazal bo sie panewka dobrze nie wstawi. Zaparcia.... ja w zyciu zaparc nie mialam a teraz co drugi dzien:( mam wrazenie ze bez roznicy co jem. Zlapaly mnie tez korzonki (na 2 dni przed wyjazdem nad morze), bylam dzis u osteopaty i troche lepiej ale noszenie dziecka w tym stanie to makabra :(

Gość justyna1989r
Ojej ciezka dzis noc byla. Lena obudzila sie wpuldo 1 i do rana juz tylko drzemala domagając sie cyca dosłownie caly czas. Nie jadla tylko go sobie trzymala - wtedy byla spokojna a jak zabieralam to od razu oczy otwarte skwaszona mina i widzę ze zbiera sie na krzyk to spowrotem tego cycka jej wkladalam. Bylam wczoraj u lekarza i zdrowotnie wszystko ok ale co do wizualnego stanu pochwy to powiedzial ze jak chce to mi zrobi operacje plastyczna ale to wyklucza kolejny poród silami natury a ja chce jeszcze jedno dziecko wiec narazie sie wstrzymam ( nie wiem czy potrzebnie bo mój mąż juz dzieci więcej nie chce) :( Z kupkami nadal problem a nie chce codziennie dawać czopka. Ta dzisiejsza noc chyba przez to taka byla. Bo kupy w dzień nie bylo i w nocy tak właśnie stekala i nie spala. Kupiłam espumisan ale on jest na wzdęcia i Lena purka ciągle wiec wzdec nie ma tylko zaparcia. Nie wiem juz co na ta kupę poradzic

Gość Wera33
Justyna a jestes KP czy mm? moja robi codziennie z 3-4 kupy tylko ze wolniejsze. Ja mam zaparcia cała ciąże, połóg i teraz jak karmie piersią. I mam juz tego dość. Dzis zazylam dulcobis bo juz nie moge wytrzymać. Moja od 2 nocy spi regularnie. Przed 22 idzie spac i po 4, przed 5 sie budzi. Wiec jestem wyspana. Pamietam na początku jak sie cieszyłam jak pełne 4 godz przespała a teraz najlepiej jakby juz cała noc drzemała :)

Gość gość
Na zaparcia u malucha polecam debridat.

Ja daje debridat ale nie wiem czy on dziala czy nie, kupki robi co dwa dni. Moze cos pomaga bo nie wiem jak byloby gdybym odstawila, a wole nie sprawdzac.

Gość justyna1989r
Dzieki dziewczyny poczytam o tym leku I pewnie go wyprobuje. Aleksandra ja o przerwach miedzy karmieniami sie nie wypowiem Bo w dzien mi ****ardzo roznie. Czasem co godzine czasem praktycznie non stop. Bo ona nie spi tak twardo w dzien, raczej drzemie. W nocy natomiast spi tak od ok 10 do 1 potem do 3 potem do 5 I od 6 koniec twardego snu tylko juz drzemka. Tak ze ja noce jeszcze mam nie zbyt ciekawe.

Gość AleksandraJL
Tulipka- wlasnie nic mi takiego nie powiedzial, pytal tylko jak śpi dziecko jak powiedziałam, ze na boku to mam mu pieluszke wkladac i pokazał jak nosić na rękach Rockowa- jak po namiętnym wieczorze? Poprawilo sie cos, czy nadal bol? Ja na pocieszenie Ci powiem, ze tez próbowałam i boli masakrycznie a jestem po cesarce. Ale u mnie to raczej Sahara byla powodem i od razu przerwaliśmy Justyna- wlasnie o to mi chodzilo jak nie spi to co ile karmisz:) to masz ciężko tak jak ja widze:) ja juz przyzwyczajona ze mój w dzien nie spi:)

Justyna u mnie z nocami jest tak samo. Pobudka o 12-1, potem kolo 3 i po 5 a o 6 juz ostateczna pobudka. Teraz od dwoch nocy sie troche przestawilo ale nie wiem czy to nie tylko tymczasowe. U mnie o tyle lepiej ze jedno karmienie zalatwia maz tzn robi butelke, karmi mala i usypia a ja w tym czasie moge sie zdrzemnac.

Gość aska179
U nas rowniez idzie spac o 20 pobudka o 1, 3,5 i o 6.30 wstaje choc dwa dni pod rzad zjadl poszedl spac jeszcze do 8.30,jednak ja juz sie nie kladlam bo starszego do pedszkola szykuje. W dzien spi roznie potrafi spac 2h a czasami 10 min. Przeslalan zdjecia ;)

Gość justyna1989r
Aleksandra - jak nie spi to karmie wtedy kiedy placze czylli czasem co 2 godziny a czasem co 10 min. Mi czesto zasypia przy piersi I wtedy zdarza sie ze po chwili od odlozenia do lozeczka czy lezaczka sie budzi I chce dalej jesc

Gość rockowa mamunia
Tulipka - drugi raz zdecydowanie lepszy, chociaż jeszcze nie w każdej pozycji daje radę, ale polecam prezerwatywe bo dale lepszy poślizg i dużo lubrykantu ;) Ja od poniedziałku wracam do tabletek anty i mam nadzieje ze do starych szaleństw łóżkowych ;) Mąż wreszcie zadowolony heh. Malutki dał dzisiaj pospać mamie na szczescie bo cała noc pracy przede mną, już właśnie czekam na teściową a potem mama wraca z pracy i przejmuje opiekę nad malutkim. Mi już smutno że znów go zostawiam i to jeszcze jutro poprawiny gramy jak na złość. Synek zrobił dziś taką kupe że prawie po szuje był wymazany :D ale wczoraj biedy cały dzień się prężył i nic nie było i dopiero dzisiaj zrobił więc musiała być wielka :D Miłego i spokojnego weekendu dziewczyny :)

Gość justyna1989r
Ja tez po " pierwszym razie" ;) bolalo bardziej niz prawdziwy pierwszy raz I krew sie polala, az do teraz sie saczy troszke. Maz mowi ze jest ciasniej niz bylo ;) Dziewczyny jaka polecacie butelke taka z jak najmniejszym otworkiem Bo ja mam lovi I avent I avent ciut lepsza ale tez mala cala upackana Bo nie nadaza polykac I krztusi sie czesto

Gość tulipka32
Mysmy tez mieli problem z kupami ale od kiedy daje regularnie Biogaje to robi 3-4 kupy dziennie. Przy takich problemach wazna jest suplementacja cymkiem i magnezem jak kp a Biogaja ma tez cynk w skladzie. To nie sa zaparcia tylko dyschezja. Moze zrobcie posiew kalu? U nas drzemki tez rozne, raz 20min. a jak sie z nim poloze do lozka i przytrzymam raczki jak nimi macha to nawet 1-1,5h spi. W nocy zasypia 20-30, potem pobudka 12-2.30 a potem 4-5 i przespi do 6 czesto z marudzeniem i zwykle pobudka (czasem zasnie na jeszcze troche z mama w lozku) :) dzis w nocy jedziemy nad morze, trzymajcie za nas kciuki zeby droga gladko przeszla i sam pobyt tez. Bede pisac z tel

Gość Anett304
Tulipka udanego urlopu i spokojnej podrozy :) Dzis malutka grzeczna, spala w dzien ciagiem 3,5h w szoku bylam;) w nocy juz tylko raz sie budzi ok 3 a potem o 7 ,takze nie moge narzekac, raczej sie wysypiam :)

Gość Justyna1989r
Dziewczyny moze mam glupie pytanie ale co tam :) czy Wy wierzycie ze ktos moze dziecko zauroczyc? Pytam Bo zauwazylam ze moja malutka zawsze po spotkaniu z tesciami jest.. nawet nie wiem jak to okreslic.. jest takim doslownie klebkiem nerwow. Co chwile placze tak ze nawet cycek jej nie uspokaja. Co o tym myslicie? W moim otoczeniu duzo osob w to wierzy I ja tez zaczynam