Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze przyszla mamusia

CZERWCÓWKI 2015

Polecane posty

Zamowilam to.ktore polecalas czyli bio :-) jutro ma przyjsc takze bedziemy testowac. Dzisiaj dostalam do obejrzenia plyte z wesela na ktorym bylam jeszcze w ciazy i tak sobie wspominalam, ze niedawno Martynka jeszcze byla w brzuchu a teraz lezy kolo mnie moj maly dwumiesieczny szkrab :-) czas strasznie szybko leci, a dzieci rosna jeszcze szybciej.

Gość Katalpa
Ja tez wczoraj o tym myslalam, dopiero wstalam rano i się zdziwilam, ze cos mi po nogach cieknie, a tu juz pierwszy swiadomy uśmiech, reagowanie na karuzele... Lezka się w oku kręci...

Gość AleksandraJL
Co taka cisza? Jak nocka minęła? Jak Wasze bobaski?

Gość aska179
Witam! Moj maluszek znow tylko raz obudzil sie do karmienia ale wstal za to juz o 6.30 W dzien odpukawszy grzeczny ze spokojnie zrobilam kluski slaskie z gulaszem, umylam okna, posprzatalam lazienke, zrobilam dwa prania i zaliczylam spacer z malym. Zaraz maz wroci z pracy to zamierzam posprzatac reszte mieszkania ;)

Gość VERUSIAA
czy waszym dzieciom sie ulewa albo ulewalo bardzo? bo u nas to jakas masakra ostatnio jest ulewa praktycznie polowe tego co zje :/ moze tez dlatego nie przybiera na wadze dobrze. nie wiem za bardzo co z tym robić .. karmie pod katem, odbijam czesto..

Gość AleksandraJL
Aśka - ależ Ci zazdroszczę. Ja mam mega lenia i tez okna musze pomyc ogarnąć mieszkanie . Dzis Leon od 6 nie spi , jest marudny. Moj tez się budzi raz do karmienia w nocy:) Verusiaa- moj ulewa sporadycznie wiec nie pomoge:)

Gość Wera33
Dzis byłam ważyć Sarę i przybrała 220 od czwartku ( dzis środa) czyli za 6 dni. Wg mnie ok. Ale i tak bym chciała zeby z 5 kg ważyła. Obecnie jest 4670 dopiero. Ja biegam bo starszy nad morze chyba pojedzie z dziadkami i muszę mu jakiś ciepłych ciuchów dokupić bo wieczory zimne.Pozatym ok.

Gość aska179
Wera i widzisz przestan sie martwic ;) ja by nie latac po sklepach dla starszego( a zarazem dla malego przy okazji )pozamawialam ze sklepow na internecie i w ten sposob ominelo mnie chodzenie po sklepach ;) a ze bylo to w polowie wakacji to wyprzedaz byla wiosennych kolekcji wiec obkupilam go do przedszkola ;) Aleksandra ja wkoncu sie zmotywowalam i posprzatalam zostalo mi prasowanie na jutro :)

Gość justyna1989r
Verusia skoro mówisz ze ulewa polowe tego co zje to może to są wymioty a nie ulewanie. U nas zdarzyly sie wymioty juz 3 razy ale takie potężne ze raczej nie dałoby sie ich pomylić z ulewaniem. Nie pamiętam czy karmisz piersia czy mm. Jesli piersią to może dietę zmienilas?

Gość VERUSIAA
Justyna karmie piersia.. ale może to przez tem wyjazd na mazury. niby od 3 dni juz jesteśmy w domu ale tam na pewno jadlam tlusto w sensie smazone rybki frytki itp. za tydz szczepienia to skontrolujemy wage i pomysle co dalej..

Gość AleksandraJL
A u nas Leon się robi niejadkiem :/ je co 5 godzin najczęściej bo jak chce go przystawić częściej to nie chce jeść. Zawsze zjadal z dwóch piersi, teraz gdy chce mu dać druga to juz nie chce. Wczoraj najgorzej, bo jadl o 16 pojechaliśmy do rodzicow, tam nie chcial jesc, wróciliśmy ok 21 wykapalismy go tez zjadł troszkę 5 min ssania i poszedł spac i spal do 4 . Nic nie widzę, zeby mu cos dolegalo śmieje sie jest pogodny wczesniej jak sie przyssal to aż sie krztusil a teraz inaczej je ... W poniedziałek jade po maclarena:) choc starego nie sprzedałam jeszcze. A w ogóle to zamierzam wszystko sprzedawać po synku:) porobić jakies te mega paki ubranek itp. Na razie więcej dzieci nie planuje a za darmo nie chce komuś oddać . Okres dostalam , na razie leci słabo pewnie sie rozkręci. A jak u Was??

Gość aska179
Ja rowniez zamierzam sprzedawac juz odlozylam za male rzeczy tylko musze zdjecia porobic i wystawic, ja rowniez wiecej nie planuje bo mam juz dwojke ;) Aleksandra mi mowia ze jak glodny to sie upomni ( Adas az za czesto bo je co 2h) wazne ze pogodny jest i nie placze ;) Wasze dzieci tez tak "szybko" spia tzn po 10-15 min drzemka? Podeslalam znow zdjecia :)

Gość gość
Dziewczyny mam pytanie do tej która bierze Limetic przepraszam nie pamiętam która karmisz piersią czy mm?

Gość AleksandraJL
Aśka-śliczny ten Twoj mały męzczyzna:) moj synek też ma krótkie drzemki, własnie się budzi bo spał aż 20 min. No to sobie posprzątałam:) zaraz zacznie się marudzenie

Gość VERUSIAA
ja biorę Limetic i dostałam go właśnie dlatego ze karmie piersia bo wtedy nie mozna zwyklych tabl anty.

Gość gość
Ja przy kp dostalam tab anty. ovulan

Gość Lv
Hej dziewczyny, u nas tez drzemki max 45 minut jedynka moge sobie poodkurzać jak nie Spi bo sie interesuje dźwiękiem chyba :) w innym przypadku po 15 minutach jakiegoś zajecia zaczyna marudzić i juz mam po gotowaniu i po sprzątaniu. Wysyłałam wam zdjęcia, za dwa dni Iga kończy 3 miesiące ... Nie wiem kiedy to zleciało.

Gość AleksandraJL
Lv-ale już duza jest Igusia faktycznie zleciało szybko to wszystko nam. Niedawno w brzuszkach były nasze skarby, a tak w ogole to tęsknie za tym okresem, kiedy byłam w ciązy. Te pierwsze ruchy, podniecanie się zdj USG, fajnie było:) Dziewczyny ja mam jakiegoś p*****lca w głowie za przeproszeniem. Nie mogę pojść do sklepu i wyjść z niego bez kupienia czegoś Leonowi. Uwielbiam oglądać zabawki, ubranka kosmetyki i na koniec zawsze coś kupie. Za kazdym razem tak jest. Też tak macie?

Gość aska179
Ja rowniez tesknie za tym ;) odliczanie do wizyty, bicie serduszka nie moglysmy sie doczekac rozwiazania ;) a teraz mamy swoje malenstwa i cieszymy sie gdy dlugo spia ;) Lv- ale Igunia duza dziewczynka ;) Aleksandra ja mam tak od ponad 4 lat tylko teraz podwojnie bo jak kupie jednemu to musze tez wziac dla drugiego ;)

Gość Wera33
Zdjecia super i Adasia i małej celebrytki z Chrzcin. Igi jeszcze nie obczailam ( korzystam z tel i nie moge sie logować na pocztę). Co do maclarena mnie tez nosi zeby meza juz namówić na ten wózek ale jeszcze troche sie pomęczę z gondola. Ostatnio byłam z Sara w wielu miejscach ( urządzam sie i jeżdzę po płytki itp) i cieżko było ja nosić w foteliku to wsadziliśmy gondole na tylne siedzenie stelaż do bagażnika. I tak Sara jeździ w tej gondoli juz tydz bo nikomu sie nie chce tej kobyły wyciągnąć. A nóż wózek sie przyda. Także cd użerania sie z czołgiem trwa. Co do ubranek i sprzedaży. To na czym planujecie sprzedawać Allegro tablica czy instagram? Ja po Sarze juz wystawiam tylko na Allegro. Tez nie planuje więcej dzieci. I napisze Wam ze sprzedaje za min cenę i nawet to nie zachęca do zakupu. Teraz to wogole kiszka bo jak krótkie body rampersysprzedać jak jesień idzie? Potrafię wystawić 4 sztuki za 20 zł a i tak zero kliknięć. Ja nie mam zamiaru opłacać aukcji przez pol roku bo to sie nie kalkuluje. Wiec ten biznes ze sprzedażą ubranek jest ciężki. Z in rzeczy Sara ma śluzowe kupki i daje jej prebiotyk. Zobaczymy czy pomoże. Pozdr.

Gość AleksandraJL
Wera- moim zdaniem nie odpłaca sie sprzedawać po 20 zl bo za przesyłkę wejdzie polowa tej ceny. Poczekaj chwile i Np za pól roku sprzedaj caly zestaw ubranek od 0-6 miesiecy. Ja tak zamierzam zrobić pakować po 50 czy nawet 100sztuk i takie paki sa chodliwe. I sobie wycenić na 300zl to minimum uważam tyle sztuk. Ja na olx to wystawie najpierw. I nie zniechęcaj sie bo tak samo wystawiliśmy wozek najpierw nikt nie ogladal a juz ma 200 wyświetleń :) i kilka odslon nr telefonu i ludzie piszą ale jeszcze nikt sie nie zdecydowal:) chyba sie boja wagi haha :)

Gość Wera33
Ale wiesz ten wózek ładnie sie prezentuje i jest prawie nowy, plus jeszcze wersja spacerowa. Bo to 2 w 1? Zejdziesz ciut z ceny i zawsze bedzie chętny. A nie pytają sie czemu chcesz sprzedać prawie nowy wózek? przyjada klienci z olx zobaczą mąle dziecko a Ty gondole sprzedajesZ:) confused:) powiedz ze dostałaś inny w prezencie i dwóch nie potrzebujesz:) myślisz ze te mega paki tak schodzą? no nie wiem. Jedyne co mnie irytuje ze ja potrafię zejsc z ceny zeby juz sie czegoś pozbyć zeby nie wyrzucić i sprzedać za 1/20 ceny a inni to najlepiej jakby w stosunku do ceny sklepowej 10 zł tylko zeszli :) a rzecz zużyta i spraną :)

Gość Justyna1989r
Ojej dziewczyny ale zrobiłam "przyjemnosc" mojej malej :( kupiłam jej ostatnio rajstopki i wczoraj zalozylam jej sukienkę i te właśnie rajstopki. Caly dzien w nich byla, a ja głupia nie zwróciłam uwagi ze one maja dość napieta gumkę ktora uciska jej brzuszek. Wieczorem ja z mężem pojechaliśmy do spowiedzi bo w niedziele chrzciny a mala została z moimi rodzicami. Ledwo zdążyliśmy sie wyspowiadać jak zadzwonila moja mama ze Lena tak strasznie placze ze aż sie zapomina. Szybko wróciliśmy do domu i rzeczywiście placz jakiego jeszcze nigdy nie bylo. Mala sie pręży, wygina i wręcz wyje z bolu. Myślałam ze nie może kupy zrobić, dalam jej czopek ale nic to nie dali. Dalam espumisan ale tez nie pomoglo. Dopiero później zorientowałam sie ze ona caly dzień byla w tych rajstopkach które gniotly jej brzuch. Dopiero jakies 2 godziny od zdjęcia ich przestala plakac. Chciałam ja wystroić a tylko spowodowalam taki bol, tak ze dziewczynki jak zakladacie swoim dzieciaczkom jakies spodenki czy rajstopy z gumkami to zwracajcie uwagę żeby byly odpowiednio luźne

Gość AleksandraJL
Wera- tak to 2w 1 . Ja napisalam prawdę, ze mieszkam w bloku i nie radze sobie ze zniesieniem wózka z 3 pietra:) taka Pani pyta czy mozliwa wysylka, prosila zmierzyć kartony i może coś ruszy w związku ze sprzedażą Justyna- ale musialas sie zestersowac, wspolczuje sytuacji. Ja mojemu ostatnio kupiłam super spodnie ale ich nie założy pomimo ze na długość dobre to maja gumki w nogawkach i tez by go uwieraly bo wczoraj przymierzyłam dopiero Dziewczyny czy polecacie jakies niezbędne zabawki wg Was dla dziecka oprócz maty? Jutro mamy chrzciny na pewno dostaniemy trochę pieniędzy i chciałabym kupic jakies fajne zabawki . My w ogóle nie mamy żadnych zabawek fajnych jakies grzechotki od gości i tyle . Ponoć szczeniaczek Fisher price jest super i krzeselko uczydelko? Co myślicie?

Gość Lv
U mojego chrześniaka krzesełko w ogóle sie nie przyjęło usiadł dwa razy o tyle, my dostaliśmy na chrzciny taki garnek z fisher do którego wrzuca sie klocki, on je liczy , i cos tam gada ale nie wiem dokładnie co bo jeszcze w pudełko. Mata super sprawa, młoda w niej sporo czasu spędza. Ja poza tym tez nie mam żadnych zabawek . Ale myśle ze jeszcze jest chwila czasu. Ale jak macie jakieś sprawdzone gadżety to dajcie znać :)

Gość aska179
Aleksandra ja polecam bo po starszym mam: krzeselko uczydelko fp, piesek fp do nauki chodzenia a zarazem jezdzik , chodzik pchacz fp choc bardziej korzystal z tego pieska oraz skoczek fp. Moje dziecko duzo z tego korzystalo i mam rowniez bo Olek dostal na chrzest z fp hustawka, lezak, krzeselko do karmienia wszyszystko w jednym praktyczne bo miejsca duzo nie zajmuje. Moj tez zebral gotowki troche i bedziemy robic pokoj malemu to zamierzamy kupic meble bo zabawki ma jak pisalam po starszym.

Gość AleksandraJL
Aska- kurczę, ale masz z******te zabawki. Pozazdrościć bo kasy duzo kosztują tylu na pewno nie kupimy bo tez chcemy jakies mebelki kupic to pokoju Leona:)

Gość Aliszonn
Moja Oli miała garnuszek na klocuszek, szczeniaczka-uczniaczka, krzesełko-uczydełko i pilocik z fp. Poza tym miała mnóstwo drewnianych układanek i klocków i tym się najchętniej bawiła. Miała jeszcze pchacz, z którego można zrobić stolik edukacyjny i odkurzacz który gadał po niemiecku z playskool chyba. To wszystko poza tymi drewnianymi zabawkami mamy więc Kornelek będzie się tym bawił. Drewniane układanki oddałam koleżanki córce bo jak u nas było to zawsze się tym b interesowała, a że moja Oli dawno wtedy juz z nich wyrosła to oddałyśmy. Na obecna chwile wiadomo że dla Kornelka to wszystko jest jeszcze za "duże" Póki co mój syn uwielbia leżeć na macie edukacyjnej. Macha sobie nogami i ciągle coś mu tam dzwoni i trzeszczy i on jest tym bardzo zainteresowany. Matę tez mamy po starszej córce. No i hitem u nas też póki co jest pałąk z zabawkami przyczepiany do bujaczka, tez tam wszystko brzęczy jak mały ruszy rączką i też mu sie podoba. Planuję kupić taki pałąk, który będzie można zaczepić do wózka, ale to już na spokojnie po chrzcinach właśnie. My z Mężem postanowiliśmy że całą kase jaką mały dostanie na chrzciny wpłacimy mu na lokatę tak jak i córce po chrzcie. Na razie mały wszystko ma i nic nie jest mu potrzebne, a za rok planujemy zakup większego mieszkania to kasa będzie jak znalazł na urządzanie pokoi dzieciakom. Chyba mój Kornel zaliczył kolejny skok rozwojowy. Ostatnie dwa dni wyglądały tak że albo spał albo wrzeszczał i nic mu nie pomagało. W nocy też zamiast 1-2 pobudek było ost aż 7! Dziś już widzę jest o niebo lepiej, nawet udało mi się poprasowac stertę ubrań. Powiem Wam że mieliśmy teraz w sobotę skakać ze spadochronem z okazji naszej wczorajszej rocznicy, ale mój mąż chyba wymiękł i chce to przełożyć na inny termin. Wymówkę dał taką że przecież za dwa tyg chrzciny i mamy tyle spraw do ogarnięcia, jeszcze samochód do zrobienia i nie będzie kiedy. Ciekawe czy w ogóle się odważy. Mam nadzieję że tak, bo ja mimo tego że się boję to ciekawość jest większa. Zobaczymy po chrzcinach już mu nie odpuszczę bo przepadnie mi zadatek a szkoda. Miłego dnia !

Gość aska179
Aleksandra u nas co tylko Olek dostal kase jakas dolozylismy i kupowalismy i do tej pory tak robimy bo to wkoncu ich pieniadze. A tego skoczka ma od chrzesnego na mikolaja dostal. A mamy jeszcze mate z fp ale Adasia w przeciwienstwie do Olka wogole nie interesuje za to czesto lezy w lezaczku. My dzis dopiero jedziemy na bioderka prywatnie bo w naszej przychodni na nfz termin na 20 listopad a dzwonilam w lipcu. Ogolnie nie wiemy czy nie zmienimy przychodni bo to prywatny osrodek przyjmujacy na nfz i lekarze maja nas zupelnie w d.....

Gość Lv
Te drewniane zabawki sa super :) bede młodej je kupować, my za pieniądze z chrzscin otworzyliśmy młodej rejestr oszczędnościowy na 18 lat, plus comiesięczne stałe zlecenie. Takie zabezpieczenie.