Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze przyszla mamusia

CZERWCÓWKI 2015

Polecane posty

Gość aska179
Mi zostalo 3 kg wg wagi jednak wygladowo wydaje mi sie ze wiecej ;/moj Adasiek tez spi dzis na spacerze 1,5 h i teraz w domu juz 3h wiec jak na niego to bardzo dlugo. ;)

Gość Wera33
Mi tez zostało 3 kg. Na razie więcej nie cuduje z waga bo karmie piersią i chce zeby pokarm był jako taki. To ja zapytam Jakie dajecie witaminy dzieciom szczeg tym ktore skończyły 3 mies? Czy dalej K plus D? Ja juz sama nie wiem. Jeszcze dokarmiam mlekiem modyfik, nie jakos duzo 3-4 butelki per doba. Dzis odebrałam wyniki posiewu moczu u Sary wynik niejednoznaczny powtórzyć prawdopodobnie próbka zabrudzona.

Gość Paulina1223
Hej dziewczyny. Mogę do Was dołączyć?czytam Was w sumie od początku. Miałam być lipcowka Ale urodziłam 24.06. Nasze forum oczywiście padło(już drugie z resztą),a tutaj widzę, że jednak ciągle się ktoś udziela. Moja Hania ma już 2,5 miesiąca. Mieliśmy na początku wielki problem z kolkami. Powiedzcie mi ile mniej więcej czasu jedzą wasze maluszki z piersi?Bo moja je już coraz krócej i ciągle mam wrażenie ze to za mało. W ofole ostatnio jakoś denerwuje się przy piersi i wypluwa.nie wiem czy ma to związek z tym,że strasznie się silni ostatnimi czasy i wytyka język...

Gość aska179
Wera nasz pediatra mowil zeby k+d podawac do skonczenia 3 miesiaca a pozniej juz sama d. Ja jeszcze podaje wit. C bo tak mi kazal podawac 2x 5 kropli. Coraz wiecej nas czerwcowek tylko szkoda ze troszke nas sie wykruszylo :(

Gość aska179
Paulina moj od poczatku tak ma ze im dluzej ciagnie to sie bardziej denerwuje ale mniej wiecej je tak 15 min.

Paulina, blanka witajcie :-) Dziewczyny chcialam wam powiedziec ze moje dziecie wczoraj sie pierwszy raz przewrocilo na brzuszek. Tak kombinowala az wreszcie sie jej udalo. My dalej na wypoczynku jestesmy, jutro wracamy. Dzisiaj byl jeden dzien ladnej pogody to pospacerowalismy. Malutka bardzo grzeczna, duzo spi, ladnie je, chyba jej gorskie powietrze sluzy. Dzisiaj mamy rocznice slubu, dostalam od męża zaproszenie na sesje zdjeciowa rodzinna takze niedlugo sie pewnie wybierzemy. A co tam u Was? Jak mijaja pierwsze dni powakacyjne? Pozdrawiam

Gość justyna1989r
Witam nowe dziewczyny :) Powiedzcie mi co ja mam zrobić z kąpielą. Nie wiem juz co robic. Nasza kapiel to jedna wielka histeria. Placz taki ze aż sie zapomina. Dzis próbowałam pod prysznicem. Ja się umylam i wtedy mąż mi mala przyniósł ze może będąc na rękach u mnie da sie umyć to bylo tak samo albo i gorzej niż w wanience. Nic nie działa:(

Gość gość
mój synek ma 2,5 miesiąca, więc daję tylko DiK. też mieliśmy chwilowy problem z kolkami, ale od razu zaczęłam mu podawać bobotic forte i przeszły. Tymek też je krócej niż wcześniej, tylko wieczorem dziumdzia sobie dłużej, ale nigdy nie patrzę na zegarek, więc nie chce wprowadzić Cię w błąd. Tymon też często zaczął się odrywać od piersi w trakcie jedzenia (wcześniej tak nie było), nie płacze, tylko je i przerywa, je i przerywa, .... i je bez przerywania:) też się slini, wytyka język i wkłada palce, rączki, zabawki do buzi może po prostu niektóre dzieci nie lubią kąpieli, bo my w sumie nic nadzwyczajnego nie robimy, a tylko pierwsze kąpiele były z płaczem, później sama radość. a dziewczyna która w szpitalu była ze mną w pokoju pisała mi ostatnio, że też jej dzidzia strasznie płacze ja rozbieram małego, robię zabiegi pielęgnacyjne buzi, wszystko na spokojnie, wciąż do niego mówię, że będzie "plusku,plusku":D tata szykuje wodę w tym czasie, później spokojnie go bierze, pokazuje wanienkę, powoli moczy od nóg po całe ciałko więc naprawdę nic szczególnego może włącz mu suszarkę, albo daj na chwilę smoczek, jeśli używa Blanka

Gość Wera33
Witajcie nowe mamusie! Im więcej tym lepiej. Mania zeby tak moja sie przewróciła kiedyś na brzuszek. Póki co dobrze jej na plecach. Wlasnie leciała reklama zeby tez dorosli zażywali wit D od września do kwietnia. Polepsza samopoczucie. Co do ciuszków to fajne oprócz zary ma kappahl to linie newbie.

Gość VERUSIAA
Paulina mi też Jasiek jakos zaczal sie odrywac od piersi. je tak na maxa szybko przez powiedzmy 10 minut tak ze slychac ze non stop łyka a potem przyssie sie i odpada i tak w kółko. i wogole przestał mi sie najadac jedna piersią :/ i zeby wytrzmal 3 godz to musze dawać dwie. na bank nie uda mi sie nic odciagnac wiec jak wroce do szkoly to bede musiała co weekend dawac mm :( a wogole co o tym myslicie? nie bedzie miał problemów z brzuszkiem jak caly tydz bedzie na cycu a weekend na mm? justyna co do kąpieli to byl czas ze my tez przerabialismy takie histerie i z tego co u nas działą (bo teraz jest super) woda nie moze byc za zimna, nie moze byc ani mega glodny ani njedzony ani dopiero co wybudzony ze snu (hehe i wez tu traf w ten moment i to codziennie o tej samej porze :p) a pozatym wlasnie musimy do niego noon stop mówic w czasie całej kapieli i po niej. i jak sie tak zagada zagada to sie smieje i jest super a jak wam idzie usypianie dzieci? bo ja sie do tego nie nadajeeee własnie siedzimy, Jasiek oczy jak 5 zl i czekamy az tatuś wróci z pracy i go uśpi ;)

Gość Paulina1223
Justyna ja gdzieś czytałam niedawno ze nieraz dzieci plączą gdy woda jest za ciepła.Nie wiem jak tam u Was.Ale napisane też było że właśnie niekrore dzieci wola chlodniejsza wodę niż te 37 stopni.

Gość mamaantosi
A

Gość mamaantosi
Witam wszystkie mamy czytam was od początku i czasem piszę jako gość a dzisiaj się zalogowałam moja Antosia dzisiaj kończy 3 miesiące. Chciała bym do was dołączyć i przesłać na waszą pocztę zdjęcia jeżeli pozwolicie

Gość Lv
U nas z kąpielą nie ma por leci, co drugi dzien Iga pływa w wannie z dmuchanym kołnierzem, u nas dramat zaczyna sie przy karmieniu po kąpieli bo mimo ze jest głodna nie chce na spokojnie zjeść, nie wiem w czyn problem ale wykańcza mnie to. Zaczęła jeść co 4h, ale jak no. Marudzi juz po 3h to robię mleko bo myśle ze jest głodna , a on nawet smoczka do buzi nie weźmie. Zje jak sie minie 4h i nie ma zlituj. Cieżko wycelować z codzienna rytualna godziną na kąpiel bo nigdy nie wiem czy bedzie miała ochotę zjeść. I co noc ten sam dramat. Dzisiaj troche doczekałam po kąpieli i zjadła ale tez nie wszystko, eh :( poza tym wydaje mi sie ze idą jej zeby świecilam jej latarka i dziąsła na dole sa białe i jakby widać dwa zeby pod dziaslem ale moze to tylko moje wytłumaczenie na te wieczorne marudzenia :(

Gość Wera33
Mamaa antosi oto mejl czerwcowki.2015@tlen.pl U nas kąpiele ok.

Gość aska179
My przez pewien czas mielismy problem ale z ubieraniem sie po kapieli tylko jak wyszedl z wanny byl krzyk a teraz wlasnie jest juz ok caly czas mowimy do niego, jest nakarmiony ale nie przrekarmiony. Moj siostrzeniec mial tak ze strasznie plakal bo siostra uzywala emulsji do kapieli ziaja a ona ma intensywny zapach zmienila emulsje i bylo juz ok. Wlasnie jak usypiacie maluszki bo moj sporadycznie zasnie w lozeczku?

Gość AleksandraJL
Do kąpieli polecam położenie mokrej pieluszki tetrowej na brzuszek. I u nas tez byl placz na samym poczatku to daliśmy cieplejszej wody. Można powiedziec ze jest bardzo ciepla, ja myślałam ze to może za gorąca ale maly od razu zadowolony. Ale są tez dzieci które wola chlodniejsza:) u nas najgorsze jest wychodzenie na spacer jak go ubieram marudzi, i jak wkladam do wózka, a jak juz wózek ruszy to ok i tak samo z jazda samochodem krzyczy w foteliku dopóki samochód nie zacznie jechac. Mysle, ze czapka jest tego przyczyna:)

Aleksandra u nas to samo z fotelikiem i wozkiem i tez mysle ze to przez czapke. Jak byly cieplejsze dni to chodzila w opasce i bylo ok a jak przezucilismy sie na czapke t juz jej nie za bardzo pasuje. U nas mala tez woli cieplejsza wode do kapieli. Ja zawsze staram sie duzo mowc do malej tzn co bedziemy robic, ze tauts przygotuje wode, umyjemy raczki, nozki itd. Wtedy ona jest bardzo zainteresowana tym co sie dzieje. I oczywiscie tak jak juz pisalyscie, nie moze byc zbyt glodna, przekarmiona, spiaca ani ledwo co obudzona. Takze trzeba znalezc odpowiedni czas. Lv u nas tez tak czasem jest z jedzeniem, zazwyczaj wtedy jak mala jest za bardzo rozbudzona, wtedy sie wyciszamy chwilke i juz jest ok. A radzila sobie ktoras z was z plesniawkami?

Gość Justyna1989r
Dziekuje za rady odnośnie kapieli ale wszystko juz przerabialiśmy i nic nie działa. Jak tylko zaczynam ja rozbierac do kapieli to nie wiem jak to robi ale od razu zaczyna przeraźliwie plakac. Skąd ona wie ze się rozbiera do kąpieli? Jak ja przebieram bo sie np pobrudzi to wtedy nie placze. Histeria zaczyna sie jeszcze przed wlozeniem jej do wanienki. Mam pytanie do dziewczyny ktora kiedys polecala mi tu debridat, przepraszam ale nie pamiętam ktora z Was to byla. Chciałam zapytac czy nadal to podajesz i jaki byl efekt w trakcie podawania i po ewentualnym odstawieniu. I jeszcze jakim cudem dostalas receptę na to? Ja juz dwom lekarzom mówiłam ze takie mamy problemy z kupami to tylko " masowac brzuszek" a nam to za przeproszeniem gowno daje :/ Zmieniłam dietę, jem dużo zbóż żeby ten blonnik jakos dzialal to efekt jest taki ciut ciut ale dalej często sie pręży i pcha tak ze aż się bordowa robi i nic. Bez czopka nie ruszy:(

Gość AleksandraJL
Mania-to zimą, jak będzie trzeba ubrać cieplejszą czapeczkę to już w ogole będzie płacz:) na pleśniawki używałam Aphtin,tak mi doradziłą doktorka i zniknęły. gazik jałowy na palec z tym specyfikiem i tam mu w buzi przecierałam.

Gość gość2211
Mania my walczylismy z plesniawką. My nie mamy problemu z kąpiela, zawsze go rozbieram myje buzke rączki na przewijaku a potem tata bierze do wanienki. Zawsze staram się go kąpać tak ok godzinke po jedzeniu. Zagadujemy go i smieje sie i pluska.. Nieraz zachlapie caly pokój.:) a po kapaniu zawsze zasypia sam w łożeczku.. Czapka u nas ok, ale musi miec grubsze sznureczki..A na kupki może sprobuj podawac przegotowaną wode do picia..

Gość gość2211
u nas aphtin niestety nie pomogl, ale lekarka doradzila uźywac go profilaktycznie raz w tyg.. Moj maly teź jest marudny przez swedzące dziąselka , smaruje mu wtedy bobodentem ale tylko raz dziennie i cale marudzenie mija:)

Gość aska179
Ja rowniez uzywalam ten aphin i pomoglo na plesniawki, u nas z ta czapka tak samo wyglada placz jak tylko zaloze a wlasnie co bedzie zima przy ubieraniu ;)

Gość VERUSIAA
hehe czyli wiekszość bobasów nie lubi czapek :) ja walcze i przyzwyczajam bo za tydz jedziemy nad morze a tam już nie bedzie przebacz czapka musi być! do tej pory używaliśmy ubranek z kapturami ale stwierdziłam ze dziecko nie moze mną rządzić ;) a co do kupek co prawda u nad odkad wrocilismy do kp to juz nie ma problemów ale...dalej leżaczek bujaczek jest totalnie magicznym urządzeniem. nie zdarzyło sie jeszcze tak zebym Jaska posadziła i żeby natychmiast nie trzasnął kupy :p wiec polecam moze warto spróbować ;)

Gość gość
A jak bym chciala oprocz wyslania tez obejrzec zdjecia:)to przeslecie mi haslo na maila? Blanka

Gość aska179
Verusia na mojego lezaczek niestety nie dziala tyle razy probowalam i nic :) robi kupe zazwyczaj co dwa dni widocznie taka jego natura ;)

Justyna ja stosuje ten debridat. Dostalam na pierwszej eizycie u pediatry, bez proszenia poprostu mi przepisal w razie "w". Zaczelam go stosowac jak mala bolal brzuszek, teraz bede chciala pomalu juz odstawiac i sprawdzić co sie bedzie dzialo. A na kupli i bolacy brzuszek juz próbowałam zmiane mm dwa razy, daje debridat, espumisan, probowalam sab simplex, przegotowana wode do picia, masowanie brzuszka i dalej robi co dwa dni. Widocznie tak jej pasuje :-P ale zauwazylam.ze teraz coraz mniej ja boli wiec ograniczylam espumisan i powoli bede odstawiac debridat.moze rzeczywiscie cos jest w tym ze po 3miesiacu sie polepsza. Ja.mam na plesniawki nystatyne, tez biore na wacik i przecieram tylko ze ostatnio juz wszystko wyczyscilam i bylo ok a po podaniu butelki z mlekiem znowu sie pojawilo i nie wiem.czy to sie robi plesniawka czy osad po mleku. Blanka wyslij meila na ta poczte to ci haslo odeslemy.

Gość Lv
Aśka a masz taki z wibracjami leżaczek ? Bo u nas właśnie wibracje pomagają

Gość Justyna1989r
To daj znać Mania co będzie jak odstawisz debridat. U mnie leżaczek z wibracjami na kupę niestety nie pomaga

Witam szczesliwe mamy. to moja pierwsza rejestracja na tego typu forum... wiem, ze nie ten temat, ale gdzie nie wejde we wlasciwy, to w nim i tak tresci inne niz temat :) Napiszcie prosze czy ktoras z Was tak miala i nie bede spamowac :) Tak o moim przypadku.. Nie mialam owu, 2 cykle bralam clo. Moze ktoras ma cos jak ja.. w poniedzialek 31.08 dostalam zastrzyk na pekanie, potwierdzona owu na usg i teraz czekanie.. Co dziwne od dnia owulacji kluje mnie dol brzucha, jajniki, dzis moze troche bardziej, nawet jak na @ bo cale podbrzusze.. myslicie, ze to moze byc tematpwa implantacja? Od paru dni mam bialy sluz, straszne gazy i lekki bol lecztaczki przy podcieraniu. Termin @ mam na 19.09, wiec na test za wczesnie ;( Dodam jeszcze, ze te objawy moga byc skutkiem zastrzyku smutas.gif Do tego wstaje nad ranem zawsze siku, a nie pije duzo przed snem.. Test podovno po zastrzyku pokazuje pozytyw, wiec musze czekac do @ Moze wczesniej zdecyduje sie na test..ale moze ktoras z mam miala podobne objawy??? Pamietacie? Jestem na poczatku drogi :)