Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Amelia P

Ruchy maleństwa

Polecane posty

Gość Amelia P

Witam, jestem w 27 tyg ciąży. Mój maluszek zawsze kicał dość konkretnie , i mogłam wyczuć jego kopnięcia po prawej stronie brzucha... Tak było do wczorajszego poranka. Nie wiem ,czy sie przekręcił, czy coś sie dzieje. Teraz te ruchy wydają sie nie tyle co słabsze ile zamortyzowane, i są już po lewej stronie albo po środku. Słyszałam, że malec mógł się już przekręcic gówką w dół. Nie wiem ,czy powinnam się niepokoić. Kiedy naliczałam te ruchy, to jestem pewna, że mam ich więcej niż 10 w przeciągu godziny. Czasem czuję jak się przeciąga.. Czy to możliwe, że jego ruchy stały sie bardziej ograniczone, przez brak miejsca i kopanie mniej intensywne?

Gość gośćEwa
możliwe, maluch rośnie i ma coraz mniej miejsca na fikołki, ja jestem w 30tc i zdecydowanie częściej czuję wypychanie przeciąganie niż konkretne kopniaki, poza tym im mały starszy tym jego ruchy stają się bardziej skoordynowane więc już nie takie "nerwowe"

Gość Amelia P
Dziekuje :) teraz jest bardziej skoczn, po sniadaniu... Dla spokojnosci kupilam sobie monitor pracy serca malucha..