Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy codziennie po kapieli nakladacie dziecku nowa pizame?

Polecane posty

Gość gość
bo ja tylko powiem tyle że kto wie może dałabym radę to wszystko wykonywać jakbym mocno spieła poślady i nie miała ani chwili wydechu dla siebie ale pod warunkiem że nie miałabym dziecka

Gość gość
Jesteście nienormalne.

Gość gość
1.Posciel co dwa tyg 2.Tak prasuje wszystko oprocz poscieli ,bo mam ladne przykrycia na posciel 3.Prasuje raz w tygodniu 4.Kapiel biore raz dziennie 5.Wlosy co drugi dzien bo poco przesuszac I ukladam zaraz po myciu 6.Akurat makijaz I ladny ubior I fryzura codziennie 7.Obiad jedno danie I ciast srednio raz na dwa tygodnie 8.Podlogi co drugi dzien,kurze raz w tyg 9.Codziennie ukladam w szafkach 10.Okna raz w miesiacu 11.Depiluje nogi raz na miesiac ,bo prawie niemam wloskow.Paznokci nie maluje bo nie lubie 12.Spacery zabawa codzien 13.Ksiazka to zalezy jak zaczynam musze skonczyc :P 14.Cwicze 4 lub 5 razy w tygodniu po 40min 15.Pracuje tylko nie na pelny etat 16.Roznie bywa ,roznie sie czuje 17.I Tak I nie :P Jestem normalna :P

Gość gość
To ja gosc 21.00 mam dwojke dzieci.7 lat I niemowle

Czy Wy rozumiecie, że dziecko, które się jeszcze w nocy moczy, może mieć na śpiochach, piżamce mikrocząsteczki moczu? Miałabym w tym położyć do drugą noc? Pościel nie przylega bezpośrednio do pieluchy, więc to co innego. A prasowanie ciuszków zabija roztocza.

MIKROCZĄSTECZKI MOCZU hahhahahhaaaaaahahhaha ja pierniczę, zabiją ci dziecko czy jak?

Gość gość
oczywisćie, że ZABIJĄ! nie wiedziałaś??? :D :D :D

Gość gość
Nie mam czasu na prasowanie i robie to "od swieta". P.s. Wszyscy zyja i maja sie dobrze.

Gość gość
Mokroczasteczki moczu - tekst dnia :-D

Gość gość
A jak dzieci spaly w tetrach to mikroczasteczki im nie szkodzily? A jak dziecko w nocy nasika do pampersa to ten mocz znika czy jak? I dziecko nie ma kontaktu z mikroczasteczkami moczu?

lilialuiza84 ile razy umyłaś już dziś ręce? :D

Gość gość
do tej madrej od mikrocząsteczek a ty myslisz, ze co masz w majtkch, masz nawet mikroczasteczki kału- no chyba, ze codziennie okolo 6 razy po kazdym skorzystaniu z toalety bierzesz prysznic i zmieniasz majtki????

Gość gość
Ja tam spię na majtkach tylko. Dziecku codziennie zmieniam, ale on ma dopiero 10mcy. Pewnie jak będzie starszy to rzadziej. Jak na razie to ma małe pajacyki do spania, w pralce mało miejsca zajmują. Pranie robię ze 2 razy w tygodniu, co wy tak często pierzecie? nie macie zestawu ubrań na tydzień?

Gość gość
do gosc 22-17 mam bardzo duzo ubranek, a piore co 2 dni.. jak ty pierzesz 2 razy na tydz to oczywiscie masz na mysli tylko rzeczy dziecka?? bo gdzie twoje i meza???

Gość gość
Nie, mam na myśli wszystkie ubrania. A już dziecko samo to raz na 2 tyg by wystarczyło, bo jego ciuchy są małe i więcej do pralki wejdzie. to co wy pierzecie po 2 bodziaki i skarpetki, ze tak często? Nie ogarniam...

Gość gość
prosze odpowiedz mi- bo nie ogarniam. ty plus maz- 14 par majtek na tydzien, 14 bluzek-bo chyba nie chodzicie latem 2 dni w jednej bluzce, spodnie, spodnice-to roznie, ręczniki, posciele plus wszystkie rzeczy dziecka- i ty te tygodnoiwe brudy pierzesz na 2 prania? jasne, ciemne, kolorowe na 2 prania?????????????

Gość gość
No ręczniki i pościel to nie liczę. Na jedno pranie 7 koszul, 3 bodziaki, jakaś spódniczka, czy spodnie, kilka gaci to tak dużo??

Gość gość
A, i nie mam raczej typowo białych, jasnych rzeczy. Wszystko jest albo kolorowe, albo ciemne. Białych mam dosłownie garstkę i zawsze na dnie kosza zostają :P

Gość gość
czyli twoje dziecko uzywa tylko bodziaki? zadnych innych ubranek- spodenek, bluzek, bluz? tylko bodziaki? czyli ty caly tydz w jednej spodniczce, a mąż w jednych spodniach spodniach caly tydzien??? jestes fleja i brudas, i mnie nie przekonasz, ze rodzinie 3 osobowej wystarczą 2 prania na tydzien brudasie smierdzący!

Gość gość
tez jestem ciekawa, jak ci sie miesci 7 koszul, spodnie,spodnica bodziaki i majtki w jednym bebnie?

Gość gość
Oczywiście, że używa, ale w domu chodzi tylko w body i skarpetkach, mamy ciepło, a on nienawidzi spodni mieć założonych. A jak na spacer bluzę i spodnie zakładam na 2 godziny to ich nie piorę codziennie przecież. I oczywiście że nie piorę spodni codziennie. Nie biję się z gównem, nie pracuję w oborze. Jakoś nie widzę problemu, żeby w spodniach chodzić kilka dni. Mam też dużą pralkę. Brudni nie chodzimy, a obrażać to możesz swoją matkę a nie mnie :P

do gość 22.12 W pampersie jest w miarę świeży mocz, o ile się go odpowiednio często zmienia, a nie rozkładający się jak w trzydniowej piżamie. Oczywiście, starszym dzieciom zmieniać piżamę co kilka dni, ale sikającym w nocy CODZIENNIE!

Gość gość
Myślę, że akurat "dzieciątko" ma to głęboko w ... czy śpioszek jest świeży czy dwudniowy. Poza tym, co to za logika, że starszemu nie trzeba codziennie zmieniać? A pot? Kilkulatek też chyba ma prawo do spania w świeżym ;)

Gość gość
Nie, no co ty! Zmieniasz jak się robi nieświeża i wilgotna. Nie odliczaj dni. To się robi na oko/nos.

do gość 22.59: Właśnie dlatego, że dziecko samo nie powie, to rodzic jest podwójnie odpowiedzialny za to, było w dobrych warunkach. Czy uważasz, że może w g*****e leżeć, jeśli nie zaprotestuje? Starszemu nie trzeba zmieniać codziennie, bo nie sika w nocy. Pot mie na tylko i takich bakterii jak mocz.

Gość gość
jestes fleja i brudas, i mnie nie przekonasz, ze rodzinie 3 osobowej wystarczą 2 prania na tydzien brudasie smierdzący! x Wystarczą - jeśli nie liczyć pościeli i kategorii "inne".

Gość gość
Ehhh baboszki czyscioszki a prawda jest taka ze brud, smrod i ubostwo. Dzieci moczem smierdza, matki brudne paznokcie maja, z uszu sie wylewa miodek, a z paszczy zionie prochnica na kilometry. Taka jest rzeczywistosc niestety. Wystarczy na basenie spojrzec jak sie kobiety przebieraja, zgroza, takich sladow moczu i kalu na bieliznie nigdy nie mialam!

Z mężem śpimy nago, więc niczego nam nie muszę zmieniać, a dziecku zmieniam pidżamę według potrzeb, najrzadziej co 3 dni. Pościel zmieniam co tydzień i zawsze prasuję wszystkie ubrania włącznie z bielizną (nie prasuję tylko rajstop i biustonoszy).

Gość gość
Majtki pod pizamą to zawsze cieplej w dupsko ;) A jeśli się nie zmienia codziennie piżamy to majtki wskazane jednak,świeże po kąpieli wieczornej bo przez noc cos tam jednak się z okolic intymnych wydziela i zostaje na tej piżamce .;) Zawsze to higieniczniej.I nikt nie mówi że musza być sexy koronkowe.Tylko spoko bawełniane.