Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy codziennie po kapieli nakladacie dziecku nowa pizame?

Polecane posty

Gość gość

Czy spi w tej samej np 2-3 dni? Pod pizama moja corka ma np majteczki.

Gość gość
jedna piżama na kilka dni, nie jestem praczką etetową. dziecko idzie się kąpać przed snem przecież.

Gość gość
mam małego niemowlaka i tyle piżamek, że mogę zakładać codziennie inna. Myślę, że z biegiem czasu to się zmieni ;) ale jeśli dziecko np. moczy się w nocy to nie widzę innej opcji niż codzienna zmiana ;)

Gość gość
zmieniam co 2-3dni, chyba ze syn jest chory i sie poci, jak przesikal nieraz pampersa to oczywiscie tez

Gość gość
Yyyyy... majtki pod pizamka ???? Po coooo ????

Gość gość
Codziennie daje świeżą. Po co dawać tę samą jak co minimum dwa dni leci pralka z dziecka ubraniami? I piżamki są po to, żeby ciało odpoczęło od gumek, przylegającej bielizny i ścisku więc po co majciochy?

Gość gość
A ile wazze dzieci mają lat, że tak codziennie?

Gość gość
Moj mial pizamke jako roczniak,wczesniej to spiochy,choc raczej pajacyk,wtedy codziennie czysty,bo w tym potem ,o ile sie nie zalal,czy ulal,czy tam posikal,byl powiedzmy do poludnia.Starsze dziecko juz ma ubranie ,,dorosle" ,wiec****izamka tylko na noc....srednio 3-4 noce.Teraz ma 3 lata,i wiadomo,ze latem czesciej zmiana...to tak samo jak dorosly,chyba nie co dzien,zmieniasz pizame ?

Ja bym zmieniała codziennie tak długo, jak długo dziecko sika w pieluchę. Potem co kilka dni. Ale, po co majtki? W nocy niech sobie dziecko od nich odpoczywa...

Gość gość
Majowniczka....alez z ciebie PPD :-D

Gość gość
To straszne, że dla was świeża piżama to żarty i ironicznie perfekcyjna pani domu :O

Gość gość
nieeee nie nie świeża piżama to nic bulwersującego, jak ktoś chce to niech nosi codziennie świeżą - ale ja bym chyba oszalała i utonęła w praniu gdybym musiała dla każdego przygotować co noc pachnącą czyściutką piżamkę ;) powiedzmy tak do 4 dni i gdy nie było żadnych nocnych przygód jest ok ;)

Gość gość
Oj Led...wyluzuj ;-) ...to jak 3 noce spie w tej samej,to jestem niby brudas ??? :-D A o myciu slyszalas ? :-D

Gość gość
Przy 5- osobowej rodzinie,co dzien pizama...to bym chyba pralke przemyslowa musiala miec :-o

Gość gość
A idac tym tropem,to i posciel nalezaloby codziennie zmienic

Gość gość
Codziennie swieza dla dzieci i dla mnie też. I tak piore codziennie. Praczka etatowa. Dobre tak ciężko włączyć pralkę ? No chyba ze pierzesz ręcznie.

Gość gość
Pościel zmieniam co trzy dni. Przy 5 osobowej rodzinie. Pralka chodzi na bieżąco przemysłowa mi niepotrzebna. Dzieci maja codziennie czysta pizamke i my tez

Gość gość
Ha ha hahha hah ha hah uśmiałam sie

Gość gość
Dobra. Że mama i tato się przekima 2-3 dni w jednej to wasza sprawa, ale dziecko? Dajcie im pachnącą, czystą piżamoje :D

Gość gość
Dla niemowlaka i młodszego dziecka codziennie, starszym co kilka dni. Z wyjątkiem wypadków czy potów (np. przy infekcji, upałach) - wtedy wg potrzeb.

Gość gość
I pewnie kapiel w mleku,miodzie i platkach roz....ech....fantastki :-D

Gość gość
Sama tez ubieram świeżą x Serio, ubierasz piżamę, jak choinkę? :D

Gość gość
Ja zmieniam co 3-4 dni . Po co codziennie świeża piżama ? PO CO ? Dziecko kapie przed spaniem .Tym tokiem myślenia to pościel tez powinna byc codziennie świeża.

Gość gość
Ja też ubieram piżamę, a choinkę ubieram w bańki :D

Gość gość
w chwili obecnej różnie bywa. Teoretycznie nie ma że co dzień nowa, raczej jak pampers nie wytrzyma czy się ubrudzi :) póki pił mleko było kilka na jedną noc (gdzieś do 9 mca) bo strasznie ulewał. Spał w pajacykach i pamiętam jak dziś rozmiar 3-6 i... 30 pajacyków :D

Gość gość
Syn ( już prawie dorosły) to śpi w bokserkach i pidżamy nie ma ;) starsza córka to w jakiejś starej koszulce brata i w majtkach śpi. Tę koszulkę to tak co 2/3 dni piorę. Młodsza (2 letnia) córka ma pidżamkę najczęściej codziennie zmienianą, czasem jak zapominam to co 2 dzień.

Gość gegegweg
Codziennie "świeża piżama", tak? Znaczy co, pachnąca chemią? Ależ wypas. A co te wasze dzieci robią lub w jakich warunkach śpią że piżama kwalifikuje się do prania po jednej nocy? Wg mnie piżama u normalnego, zdrowego dziecka jest wciąż czysta jeszcze trzeciego i czwartego dnia, reszta do oceny. Wyjątki się zdarzają, choćby gdy dziecko je śniadanie w piżamie, ale to oczywiste że pierze się ubranie, które się zabrudziło więc tu nie o to chodzi. Jestem więc przekonana że pranie piżam codziennie i codzienna zmiana to natręctwo.