Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

praca za granicą

Polecane posty

Gość gość

Cześć. Mam pewien dylemat a nikt nie potrafi mi doradzić. Liczę na Waszą pomoc. Mianowicie mam 19 lat i w tym roku pojechałam do pracy na wakacje do Danii. Po prawie 2 miesięcznym pobycie za granicą stwierdziłam że chcę tam zostać i pracować. Najniższa krajowa 60zl/h. Mój dylemat. Czy rzucić wszystko. Wyjechać do Danii znaleźć pracę nauczyć się języka a za dwa lata pójść tam na studia. W sumie nic mnie w kraju nie trzyma prócz tego że wszyscy twierdzą że teraz studia są najważniejsze i lepiej abym została i skończyła je w Polsce. Jaka jest wasza opinia?

Gość prezesxxxx
wiesz co ja uważam że to jest twój własny wybór co do tego co chcesz zrobić z własnym życiem ale jeśli ci tam pasowało to nie ma się nad czym zastanawiać albowiem w naszym kraju do niczego zabardzo nie dojdziesz pozdrawiam

Gość gość
Tak samo twierdzę. W przyszłości chcę mieć własną firmę, byłam na zarządzaniu i twierdzę że nie trzeba mieć studiów by coś własnego otworzyć a dobry pomysł, lep na karku no i trochę gotówki. Niestety wszyscy wkoło katuja mnie studiami twierdząc że tracę najfajniejszy okres w życiu bla bla ale na studia zawsze można iść. Zostając w danii będę skazana tylko na siebie ale myślę że wyjdzie mi to na dobre. Ktoś już kiedyś wyjechał i nie żałuję swojej decyzji?

Gość gość
dziewczyno, nie słuchaj nikogo, tylko wybieraj Danie! Miałam identyczną sytuacje, jak Ty, po roku wróciłam do Pl, na studia właśnie, jestem na 3roku teraz ale mimo wszystko zaluje tej decyzji... Gdybym miała wybierac jeszcze raz, to zostalabym zagranica

Gość gość
Po studiach chcesz wrócić z powrotem?

Gość Sunsina
Ja powiem tak, jak macie możliwość wyjechać to wyjeżdżajcie, mam masę znajomych którzy pojechali kończąc średnią szkołę, albo czasem i nie, w tej chwili zarabiają 3-4x więcej ode mnie. Przed wyjazdem jedynie poczytaj artykułu o danym kraju do jakiego chcesz pojechać, na co uważać, etc. bardzo dużo znajdziesz tutaj http://www.sowaradzi.pl/ . I istotne dowiedźcie się przed wyjazdem jak jest z rozliczeniem po powrocie, szczególnie jak chcecie jechać tylko sezonowo, bo zwroty podatku są całkiem spore. Ewentualnie jak nie chce Wam się szukać zadzwońcie znajdźcie europejskie centrum podatkowe i zapytajcie się o wszystko.

Gość gość
jedz jedz tu nie ma perspektyw

Gość gość
wybierz Norwegię wyjedziesz tam dzięki pracaidealna.pl