Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość p9

przyjaźń ?

Polecane posty

Gość p9

Czy możliwa jest serdeczna, prawdziwa i bezinteresowna przyjaźń miedzy kobietą a mężczyzną? Miałem kiedyś taką przyjaciółkę ale niestety los nas rozdzielił.

Gość gość Zorbik
Miałem kiedyś przyjaciółkę, taką najprawdziwszą. Dbałem o nią, zawsze gdy mnie potrzebowała starałem się pomóc, pocieszyć, wesprzeć, przegonić niebezpieczeństwa. Teraz ja potrzebuję pomocy a ona wypięła się na mnie. Myślałem, że to przyjaźń a chyba jednak mnie wykorzystała. Przeprowadzam się do innego miasta i dzisiaj postanowiłem powiedzieć jej, że mi nigdy nie pomogła, gdy jej potrzebowałem. Przyjaciół poznajemy w biedzie, była tylko przy mnie gdy miałem kasę. Kasa się skończyła to znalazła sobie inne towarzystwo, gdzie ją ciągle zapraszają na kawę i ciastka. Nawet nie była moją dziewczyną, wiec nie rozumiem jej oczekiwań finansowych. No dobra, idę się pakować. Wysłałem jej właśnie smsa, żeby sobie znalazła kogoś z kasą, kto tylko będzie jej dawał i dawał. Ja już nie chcę nierównej przyjaźni :-(

Gość gość
smutna historia zorbik :-( może za mało dawałeś? może nie byłeś na każde jej skinienie? w końcu nie byłeś jej chłopakiem to i nie było zobowiązań. nie oczekuj od niej wsparcia tylko dlatego, że sam wspierałeś. rób coś dla kogoś nie za coś lecz pomimo wszystko. powodzenia a prawdziwe przyjaźnie przetrwają wieki. jeśli to prawdziwa przyjaźń= przetrwa, jeśli tylko sztuczna skończy się z twoim wyjazdem. nie oczekuj tylko idź się spakować i do przodu!

Gość gość Zorbik
Dzięki. Jakoś mi raźniej. Masz rację. Pożegnam się ciepło i wyjadę. Prawdziwe przyjaźnie przetrwają odległości i czas. Mam tylko nadzieję, że nie będzie znów do mnie dzwonić gdy kasa jej się skończy lub znudzi się nowemu towarzystwu:-( Ech... smutek.gif

Gość gość
właśnie tak zrób. powodzenia zorbik!