Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marina00c

Stres przewlekły.

Polecane posty

Gość Marina00c

Witam, czy przeżywacie może jakiś stres przewlekły? Co u was jest powodem takiego stresu i jak sobie z nim radzicie?

Gość EKSPERTO
Prawie każdy człowiek to przeżywa. Trzeba uświadomić sobie, że to ostatecznie Twoja decyzja czy żyjesz w stresie czy spokoju. Przecież wiesz, że w życiu wiele rzeczy będzie szło nie po Twojej myśli. A więc skoro już to wiesz, to dlaczego ciągle na nowo reagujesz stresem na normę? To jest wybór - stresować się czy nie - a mówienie, że stres jest normalny i nieunikniony to propaganda.

Gość Marina00c
Racja. A jakie przeżycia macie za sobą, o których można powiedzieć że to stres przewlekły. Zdażenia, które trwają miesiącami. Przeżył ktoś coś takiego?

Gość gość
Ja mam to od kilku lat, brak pracy, wywalenie z urzędu pracy, brak ubezpieczenia, strach jak idę ulicą żeby mnie samochod nie potrącił bo by mnie do szpitala nie wzięli :-\

Gość Marina00c
Chyba trudny temat. Wiadomo, że dziś stresuje nas wszystko, ale sa takie niespodziane zdarzenia, sytuacje, z których ciężko wyjść i bardzo ciężko się je przeżywa. Brak wyjścia z sytuacji powoduje z czasem skutki uboczne w zdrowiu.